Flyfoto av en kystby med moderne bygninger og et stadion. Fjellrekke i bakgrunnen.

Severdigheter Sør-Afrika

Cape Town

Den Victorianske Havn

Den gamle victorianske havnen i Cape Town er trekkplaster for mange turister og beboere. Stedet har ofte gratis underholdning, og det er et stort tilbud av butikker, kaféer, barer og restauranter. Vannsports- og shoppingfascilitetene er også fremragende her.

Det gode håps slott og Det afrikanske Museum

Det gode håps slott (Castle of Good Hope) ble bygget mellom 1666 og 1679 og er en av de eldste europeiske bygningene i Sørafrika. Det afrikanske Museum er et artig og litt fryktinngytende sted. Her kan man se utstoppede afrikanske dyr av alle slag og blodtørstige dinosaurer.

Kirtenbosch Botaniske Hage

Kirtenbosch Botaniske Hage ligger på den østlige siden av Table Mountain. Hagen er utrolig vakker og idyllisk. Det gror nesten kun viltvoksende planter i hagen.

Tablefjellet

Table Mountain er en populær attraksjon i Cape Town, og mange tar gondolen opp. Turen er dyr, men den er verdt det. Hvis det er klart vær er utsikten fra toppen fantastisk, og man kan gå noen flotte turer i området, spesielt om våren når blomstene står i fullt flor.

Drakensberg

Fjellklatring og vandreturer

En av de største severdighetene ved Drakensberg er selvfølgelig selve landskapet, og området byr på fantastiske forhold for fjellklatrere og turgåere. Noen av de mest populære turene er Champagne Castle, Cathkin Peak og Cathedral Peak. Disse turene kan man også ta på hesteryggen.

Hulene i Giant’s Castle Game Reserve

I disse fantastiske hulene kan man se tydelige spor av liv. De innfødte «Bushmen» bodde inntil 100 år tilbake i hulene, og flere enn 500 av deres spennende malerier pryder klippeveggene. Området, som ligger ved grensen til Lesotho, byr også på et møte med antiloper og et vell av forskjellige fuglearter.

Royal Natal National Park

Det er flere nasjonalparker ved Drakensberg. Den mest interessante er Royal Natal Naional Park, som blant annet gjemmer et imponerende amfiteater i bunnen av parken. Her ligger også fossefallene Tugela Falls, som faller 850 meter ned over klippene i fem etasjer. Et fantastisk syn man ikke må gå glipp av.

Durban

Det indiske kvarteret

Durban har en betydelig konsentrasjon av indere, og vest for byens sentrum ligger det indiske kvarteret. Området er fargerikt og livlig. Her finnes markeder, templer og velbevarte bygninger fra århundredskiftet. Det indiske kvarteret har også flere moskéer, blant annet Juma Musjid Moskeen.

Forstaden Cato Minor

Den vestlige forstaden Cato Minor er en fascinerende blanding av fattige hytter og blikkskur og vakre templer. Her ligger templet med det lange navnet Shree Alayam Second River Hindu Temple, som hver høst danner ramme om en festival hvor hovedbegivenheten er å gå på glødende kull.

Rådhuset

Det imponerende rådhuset i Durban er mer enn et rådhus. I den store bygningen finnes også en flott samling svart sørafrikansk kunst og et spennende naturvitenskapelig museum.

Strendene i Durban

Durbans strender er fantastiske. Hovedstranden the Golden Mile strekker seg over seks kilometer og tiltrekker mange mennesker. Desverre også tyver. De mindre strendene, som går i både nordlig og sørlig retning er sikrere, roligere og ikke så overbefolkede.

Johannesburg

Bydelen Yeoville

Litt uten for Johannesburg sentrum ligger Yeoville, som i motsetning til for eksempel Soweto er et sikkert og fredelig sted. Området er litt bohemeaktig, og på Rockey Street kan man få en cappucino eller en café au lait på en av de mange kaféene eller barene.

Soweto township

Soweto er en stor township sørvest for Johannesburg. Det er et spraglete og stygt boligområde, hvor den svarte befolkningen bor i hytter og blikkskur. De fleste hvite sørafrikanere har aldri vært i en township, og slett ikke Soweto hvor den sosiale elendighet er uttalt. Vil man besøke Soweto bør man rådføre seg med lokale og eventuelt ha følge av en sort bekjent.

Kalahari Gemsbok Nasjonalpark

Dyrelivet

Dyrelivet er den eneste, men også mest fantastiske attraksjon man kan oppleve i Kalahari Gemsbok National Park. Antiloper krysser grensen mellom Botswana og Sørafrika i deres langvarige søk etter vann, løvene brøler om natten, og hyener, ville hunder, rever og leoparder er bare noen av de dyreartene som skal dele nesten 3 millioner hektar park.

Namaqualand

Mot vest ligger Namaqualand som er halvveis ørken, men samtidig har et fantastisk frodig landskap med et vell av blomsterarter som kommer frem etter vinterregnet. Området har store kobberminer og er verdt et besøk på grunn av landskapet.

Kruger Nasjonalpark

Byen Pietersburg

Midt i parken ligger Pietersburg, områdets hovedstad. Her kan man blant annet oppleve Bakone Malapa museet, sør for byens sentrum.

Dyrelivet

Kruger Nasjonalpark byr på et overveldende dyreliv. Her kan man se både løver, elefanter, bøfler, giraffer, antiloper og mange flere i deres opprinnelige miljø. Det er en ganske annen og mye mer intens opplevelse enn å gå i zoologisk hage.

Landsbyene Venda og Gazankulu

Venda og Gazankulu er små bondesamfunn som ligger i den nordøstlige delen av parken. Stedene er kjent for deres kunsthåndverk.

Varme kilder

I den sørlige delen av Kruger Nasjonalpark kan man nyte et varmtvannsbad. Området har mange varme kilder, som gjør godt for kroppen.

Waterbergfjellene

I vest ligger Waterbergfjellene, og her er det fantastiske turmuligheter i et imponerende landskap.

Sør-Afrika

Little Karoo området

Mellom Cape Town og The Garden Route går det en spennende alternativ tur gjennom Little Karoo. Området er berømt for sine strutser, som lever godt i det solrike og tørre klimaet. Her finner man også et vakkert landskap med ville blomster.

Mossel Bay, Herold’s Bay og Buffalo Bay

Hvis man gjerne vil unngå alt for mye leven under turen langs The Garden Route, kan man dra til Mossel Bay, Herold’s Bay eller Buffalo Bay. Her er det mer stille og fredelig, men strendene er like flotte som andre steder.

Port St Johns provinsen

Ved Umzimvubuelvens utmunning i den østlige Kap-provinsen ligger Port St Johns. Her møter man fortrinnsvis den svarte befolkningen, og det skjer i en hyggelig atmosfære. Byen er hjemsted for mange kunstnere og har fantastisk herlige strender omgitt av et vakkert, dramatisk klippelandskap.

Tsitsikamma Coastal National Park.

Denne nasjonalparken er absolutt verdt et besøk. Her ligger Swartberg Mountains og en opprinnelig viltvoksende skog, som er hjemsted for elefanter. Naturen er fantastisk i området, og i Swartberg Mountains kan man se hulene The Cango Caves.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her