Severdigheter Brasil

- Velg område -
» Brasil
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 5 843,- Fra 9 773,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter Brasil

Flodbåtstur (Amazonas)
Det ufremkommelige terreng i jungelen gjør, at den mest effektive transportformen er via flodene. De falleferdige prammene, som seiler på det innviklete nett av floder, er den eneste måte å komme seg frem på for lokalbefolkningen, men for turister er det å ligge henslengt i en hengekøye, mens prammen seiler gjennom jungelen - en attraksjon i seg selv. Fra båten går det an å iakttake livet på breddene, mens man er tett på lokalbefolkningen. Båtreiser har som regel mat og drikke inkludert i prisen. De dyreste turene er med turistbåter, mens det er langt billigere å gå ombord på en fraktbåt og slå sin hengekøye opp. Om du går en tur på havnen i Manaus, går det an å finne en båt, som vil ta deg med mot Colombia eller Peru.
Jungeltur (Amazonas)
Som turist er det vanskelig å bevege seg rundt i delstatens hovedstad Manaus uten å blive antastet av folk, det vil selge en tur inn i jungelen. Det er masse av flotte og fargestrålende brosjyrer med billeder av planter og dyr, men de holder sjeldent alt, hva de lover. Du bør i stedet sikre deg i detaljer, hva turen innebærer. Du bør også insistere på å treffe guiden innen du betaler. Det er ikke tid nok å dra bare en dag, om du vil se jungelen. Du bruker alt for lang tid på transport og kommer ikke langt nok vek, til at det blir interessant. Fire dage er et anbefalt minimum for en tur. Det er ikke billig å besøke jungelen i Amazonas. Det ytes ingen garanti for, at du får dyr å se, men på en lengere tur er det nesten sikkert. En billigere måte å se jungelen på er ved å hyre en guide fra Associacao dos Canoeiros (Foreningen av kanoguider). Disse ture er primitive i forhold til turselskapenes, men mange foretrekker disse turene, fordi de er mere autentiske.
Byen Sabará (Belo Horizonte)
Bare 25 kilometer sørøst for Belo Horizonte ligger byen Sabará, det under gullfeberen var en av verdens rikeste byer. Byen i dag er ikke engang en skygge av sit opprinnelige billede, men likevel speiler den gamle storhet seg fremdeles i huse, kirker, statuer og springvann. Sabará er et billede på den vanvittige gullfeberen og er en interessant dagstur fra Belo Horizonte. Byen har også et veldig interessant gull museum (museu do ouro) med effekter fra gulltidene.
Marked for kunst og kunsthåndverk (Feira de Arte e Artesano) (Belo Horizonte)
Hver søndag formiddag finner det vidunderlige marked sted på Avenida Afonso Pena. Her går det an å kjøpe kunsthåndverk av høy kvalitet og smake den lokale maten og drikke. Uansett om man har tenkt å kjøpe noe eller ikke, bør man likevel ta turen innom, da stemningen er virkelig behagelig, og det er nok å se på.
Parken i Belo Horizonte (Belo Horizonte)
Parken er et enormt grønt og fredelig område plassert midt i byen. Her kommer Bel Horisontens innbyggere og holder en pause fra den larmende byen. Palacio da Artes er den grønne parkens absolutte høydepunkt: Her går det an å oppleve forskjellige kulturelle arrangementer.
Byen Caxambu og vannparken (Brasil)
Caxambu i den sørlige delen av Minas Gerais er et vidunderland for de, som sverger til rekreative områder. Også folk, det normalt ikke går forferdelig meget opp i den slags, vil med sikkerhet like stedet. Byen er i seg selv ganske behakelig, men hovedårsaken til, at folk valgfarter til stedet er parken med de naturlige spa-pools, Parque das Aguas. Den nærliggende byen Sao Lourenco har også en park med spa-pools, mens den lille byen Sao Tomé das Letras er for de, det dyrker mystikk og overtro.
Byen Ouro Preto (Brasil)
Byen i seg selv er en av Brasilias store turistattraksjoner. De krokete gatene er omgitt av smukke kirker og huse fra kolonitiden. Alt dette skruer tiden et par hundrede år baklengs. Mange av bygningene er besmykket av kunstneren Aleijandinho, det er Brasilias største kunstner noensinne. En krøpling uten hender som med hammer og meisel bundet fast på armstykkene sine skapte noen av de fineste linjene og kurvene i barokkens kunst. Alle bygningene er faktisk severdige, men vær sikker på ikke å gå glip av kirkene Igreja de Santa Efigênia dos Prêtos og Igreja de Sao Francisco de Assis. Når det er tid for karneval strømmer folk til Ouro Preto, og det blir veldig livlig.
Byen Sao Joao del Rei (Brasil)
Sao Joao del Rei er en av de opprinnelige 'gullbyene' i Minas Gerais. Byen har fortreffelige kunstverker og utrolig smukke kirker blant annet Igreja de Sao Francisco de Assis, det av mange anses som den fineste kirken i Brasilia. Fra Sao Joao er det mulig å ta en tur til byen Tiradentes med Maria Fumaca-toget, det kjører gjennom et malerisk landskap eller besøke den tidligere gullminen Mina de Ouro-Tancredo de Neves. Det er nesten altid en eller annen festival på gang i Sao Joao del Rei. Og byen er altid livlig. Karneval feires også i byen.
Emílio Goeldi museet (Brasil)
Museet ligger i byen Belem i delstaten Pará. Det er et av de beste i Brasilia, og det giver et utrolig godt innblikk i livet i Amazon jungelen. Museet har gode utstillinger med dyr og planter, men også med de indianerstammer, det lever i jungelen. Museet har utover den tradisjonelle utstilling også et ferskvanns akvarium og den beste zoologiske hagen i Sør-Amerika med blant andet aber og jaguarer.
Iguacu vannfallene (Brasil)
De gigantiske vannfall på grensen mellom Argentina og Brasilia ligger lidt vekk fra den normale gringorute opp ad kysten, men er ikke en mindre fantastisk opplevelse. Vannfallene finnes i den frodige, tropiske regnskog, og vannet velter ned i alle vinkler og skaper hele tiden små klare regnbuer. Det går an å utforske vannfallene fra den brasilianske og fra den argentinske side, og nasjonalparken, det omgiver dem, er hjem for et utal av spraglete sommerfugler. Porten til vannfallene er byen Foz do Iguacu. Her går det an å ta enkelte ture Paraguay. Det er det lureste å besøke Iguacu mellom august og november. Mellom mai og juli er det så meget vand, at det kan være vanskelig å komme tet på faldene.

Område og byguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
By: 

Finn reisen til Brasil her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK