To smilende kvinner ser på en smarttelefon sammen på en travel bygate.

Severdigheter Storbritannia

Belfast

Belfast City Hall

Rådhuset ligger midt i Belfast, og ble bygd i 1906 i en klassisk renessansestil og utsmykket innvendig med tre forskjellige typer italiensk marmor. Bygningen med de karakteristiske irrgrønne kuplene er en av de største severdighetene i Belfast. Det arrangeres gratis omvisninger alle hverdager fra juli til september.

Belfast slott

Slottet ligger på Cave Hill-åsene med utsikt over hele Belfast Lough, og er en nydelig severdighet med en lang historie. Belfast Castle huser blant annet en restaurant og to museer, og det er et must å besøke slottet når man først er i Belfast.

Birmingham

Birmingham Botanical Gardens

Det koster £4.50 og hagen har åpent daglig frem til skumringstid. I ett område på 15 acres finner du en rekke med drivhus, blomster og planter, alt fra fine utsmykkede hager til hager av stein. Hagen ligger i Edgbaston området og bussene kjører ofte fra sentrum.

Cadbury World

Cadbury World, Bournville, ligger rundt 4 miles fra sentrum av byen i en av forstadene. Det er en kjempestor sjokoladefabrikk som har åpent daglig fra 10.00 – 16.00 og som guider deg gjennom kakaobønnenes historie og familien Cadburys historie. Billetten til £6.50 tar deg ikke bare igjennom de varierte utstillingene, men gir deg også en mulighet til å smake gratis sjokoladeprøver rett fra produksjonsbåndet. Det kan være mange mennesker der så det anbefales å bestille billett på forhånd på telefon: 0121 451 4159.

City Museum and Art Gallery

Det er åpent daglig med gratis adgang til gallerier som viser noen av de fineste før-raphaelite kunstverk i verden. Blandt disse er det en samling utsøkte religiøse malerier og kunst, datert fra det 18 århundre til det 20 århundre og en internasjonal samling.

Brighton

Brighton Museum and Art Gallery

Her er det fantastiske samlinger av klassiske kunstdekorasjoner og kunstmøbler. Det er også mange porselensfigurer fra det 18 århundre, tidenes leirvarer og Salvador Dali`s berømte «Lips». Det har åpent hver dag – foruten onsdag – fra 10.00 – 17.00 og om søndagen fra 14.00 – 17.00. Det er gratis adgang.

Brighton Pier (Palace Pier)

Her er det gratis underholdning hele året og Palace Pier er den mest berømte severdighet i Brighton. I Palasset er det lek og moro og spilleatomater. Det er også mange «take away» restauranter, Brighton`s «fish and chips» eller du kan slappe av i en av de tre hyggelige barene. En kontrast til det tradisjonelle teateret som en gang lå her.

Royal Pavilion

Den ble bygget i 1789 og er siden blitt forandret etter Østens hurtigt voksende trender i det tidlige 19 århundre (1815 – 1822). Den er prydet med runde kupler, pagoda og balkonger. Dette restaurerte gamle palasset fra det 19 århundre er med sine fantastiske fargede arrangementer og utrolige håndverk, åpent daglig fra 10.00 – 18.00 bortsett fra 24 – 25 desember.

Cardiff

Cardiff Castle

Dette slottet er bygd i det geografiske og historiske senteret av byen. Slottet, som står som et eksempel på den utrolige historiske variasjonen i Cardiff, inneholder romerske levninger, victorianske overmål og et normansk minnesmerke fra det ellevte århundre.

Millennium Stadium

Denne arkitekttegnede konstruksjonen (med en kapasitet på 72,500) er bygd på kanten av elven Taff, og på vestsiden fører en bro inn til bygget. Nasjonalsporten i Wales er rugby og på hjemmekamper er gatene fylt med godlynte supportere, særlig hvis kampen er mot erkerivalen England.

Edinburgh

Camera obscura (påske-october)

Dette bygget er det største av sin type i verden. Det ble laget i 1980-årene og ble bygd etter en plan fra den originale. Man har utsikt til fjellene, vikene og landsbyene fra mange forskjellige vinkler. Kameraet kan enten bli nådd fra en bratt fottur eller en fjellbane.

Carlton Hill

Carlton Hill har en fantastisk utsikt over Edinburgh med sin beliggenhet 333 fot o.h. ved enden av Princes Street. Åsen er dekket av ulike monumenter, blant annet Burnsmonumentet og Nasjonalmonumentet. Sistnevnte var byens skrøpelige forsøk på å kopiere Parthenon i respekt overfor dem som døde under Napoleonskrigene. Her ligger også byens observatorium som ble bygget i 1818, hvor de viser en 20-minutters 3D film om Edinburghs historie. Åpent hver dag fra april til oktober fra 10.00 til 17.00. Billetter koster £2/1.20

Edinburgh Castle

Slottet kan ses overalt fra i Edinburgh og har en fantastisk utsikt over byen. Det ble bygget allerede ca. 850 før Kristus og huser fremdeles en divisjon av det skotske forsvar. Stedet er absolutt verdt et besøk. Det ligger i den vestre enden av Royal Mile og er åpent hver dag.

Greyfriars Kirk

Denne kirken er kjent for historien om den lille terrier som besøkte sin herres grav i 14 år. Her får man se deres gravsteder og statuen av hunden står utenfor denne lille, nydelige kirken, som ligger i et fredelig område et stykke unna Edinburghs støyende hovedgater.

National Gallery of Scotland

Galleriet ble bygget i 1850-årene og huser mange viktige kunstverker. Her finnes samlinger av europeisk kunst fra renessanse til postimpresjonisme. Verker av Rubens, Gainsborough, Rembrandt, Constable, Monet og Cezanne henger i museet. Åpent mandag-lørdag fra 10.00 til 17.00 og søndag 14.00 til 17.00. Gratis inngang.Representanter fra det skotske turistråds byavdeling er behjelpelige med å gi tips om mat og restauranter, musikksteder, museer og gallerier. De er å finne i gatene ved Royal Mile, Waverly Bridge og Princes Street.

Royal Mile

Royal Mile fra Edinburgh Castle i vest til Hollywood Palace, er en stor og mangfoldig ferdselsåre. Daniel Defoe som skrev ´Robinson Crusoe´ beskrev gaten som «kanskje den største, lengste og fineste gaten for bygninger og innbyggere ikke bare i Storbritannia, men i hele verden.» Gaten er spesielt fascinerende med sine bygninger helt fra 1500-tallet. Dessuten er det hvert å utforske hver eneste bakgate, ettersom man aldri vet hva man kan snuble over her. Kan man unngå å la seg merke av alle turistbutikkene, vil man oppleve en fascinerende side av Edinburgh her.

Glasgow

Burrell Collection

Denne samlingen er Glasgows største turistattraksjon og er å finne i et 1400-talls hus i Pollock Country Park 5 km utenfor sentrum. En usedvanlig rik samling av porselen, bilder av Renoir og Cezanne og en frimerkesamling finnes her. Åpent hver dag med gratis adgang. Har også en restaurant og en kafé tilknyttet.

Glasgow Cathedral

Katedralen er den eldste overlevende bygning i Glasgow med historie helt tilbake til det 15. århundre. Et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur fra før reformasjonen. Her er det dessuten et museum for middelaldergjenstander. Har åpent hver dag og inngang er gratis. Gudstjeneste holdes søndag fra 11.00 og 18.30.

Kelvingrove Art Gallery ans Museum

Dette galleri og museum i sentrum ved West End har Glasgows viktigste victorianske og edwardianske internasjonale utstillinger. Omgitt av den vakre Kelvingrove parken og Kelvin elven er dette et nydelig sted man absolutt bør få med seg. Kunstgalleriet inneholder kunst fra det 19. og 20. århundre. Museet har åpent hver dag fra 10.00 til 17.00.

The Tenement House

Denne to rom og kjøkken leiligheten i en bolig i Garnethill er fra 1892, og viser hvordan middelklasselivet kunne arte seg for over hundre år siden. Har åpent hver dag fra mars til oktober fra 14.00 til 17.00 og koster rundt £3.

Gower

Port Eynon

Denne nydelige landsbyen har en fin strand og gode ungdomsherberger. Vestover er det en strekning med ville klipper, med et fem mils fortau som fører helt til Worms Head, halvøyas vestligste punkt.

Liverpool

Pier Head

Man kan kun begynne å forstå sjelen til Liverpool og Mersey når man står på hjørnet av Water Street og The Strand. Liverpools kanskje best kjente symbol kan ses herfra. Det er den berømte Royal Liver Buildings og «liver Birds» som er plassert på toppen.

The Albert Dock

Et basseng omkranset av lagerhus på fem etasjer i mur. Det ble konstruert i 1846 under byens blomstringstid og led dramatisk under den økonomiske nedgangstid. Det ble lukket for forretninger i 1972 og har siden fått nytt liv med huskafèer, museum, butikker og et kunst galleri.

The Beatles Story

Dette må være det beste stedet i verden for å oppdage (eller gjenfinne) arven etter Liverpools mest berømte popgruppe. Denne «gå igjennom utstillingen» presenterer innvirkningene som gruppen hadde i 60 årene på en informativ og underholdende måte.

London

Buckingham Palace

Fra august til september er det åpent daglig fra 9.30 – 16.15 og det koster £9.50 for å se hjemmet til de kongelige siden Dronning Victoria tiden. Slottets historie går helt tilbake til 1702, men med bare 18 av slottets 600 rom åpent for publikum får man bare en liten smakebit på hvordan livet er bak de royale veggene. Høydepunktet er nok Picture Gallery som strekker seg gjennom hele slottet og som inneholder Dronningens kunstsamling. Den er større enn det National Gallery kan by på. Dronningen drar til Skottland i sommermånedene så henne vil du nok ikke se.

Madam Tussaud`s

Det er åpent daglig fra 10.00 – 17.30 mandag til fredag og 9.30 – 17.30 lørdag og søndag. Madam Tussaud`s er et av Londons topp attraksjoner. Det åpnet i 1802 og lady Tussaud lagde skulpturer av hodene til halshogde aristokrater. Om sommeren kan det være utrolig mange mennesker – lange køer med turister som alle ønsker å se sine favorittstjerner udødeliggjort i voks. Seksjonene inkluderer «200 år» med hoder og tilhørende deler av utdaterte personligheter. «The Grand Hall» med kongelige og statsmenn, «the Chamber og Horrors» med dens grusomme visning av East End gatelivet og til slutt the «Spirit of London». Billettene koster £9.25 eller du kan kjøpe en kombinert billett som gir deg adgang til The London Planetarium for £11.50.

Oxford Street

Rett i hjertet av London ligger denne 1 mile lange handlegate, fylt med butikker, snack barer, kafèer, trafikk og turister fra begynnelse til slutt. Det er trengsel hele dagen, men det er ikke så rart med alle de handlemulighetene som er her. Store handlesentre som Selfridges og detaljhandlere som du forventer å finne overalt i England er her, fra klær, musikk og spesialister på tobakk. Om kvelden kan en ane et lettelsens sukk mens det gjøres klart til noen få nattklubber og fulle svirebrødre på vandring hjem.

The British Museum

The British Museum har mange av verdens mest vidunderlige artifakter utstilt – helt tilbake til da England var et emperie og strakte seg 3/4 rundt jorden. Egyptiske mumier, Nord Amerikanske totempoler, the Elgin Marbles (greske marmorverk som Lord Elgin tok med seg til England), skatter fra det romerske emperie og utsøkte ting fra alle verdenskanter du kan tenke deg. Dette museet er, til tross for diskusjon om eierrettighetene til noen av artifaktene, et dypsindig og muntert sted. Det kan ta dager å utforske museet og det er gratis.

The South Bank Arts Centre

For de mer kulturelle reisende tilbyr the South Bank noen av de mest berømte og tilgjengelige attraksjonene syd for elven. Der finner du: The Royal National Theatre med sine tre scener, The Royal Festival Hall, The National film Theatre og The Museum of the Moving Image (MOMI). Dette museet følger filmen og fjernsynets opprinnelse fra de tidligere dager og frem til i dag. Utover dette er det butikker, kafèer, bokmarkeder og en av de vakreste elveutsikter av London.

The Tower of London

En av Londons mest populære turistattraksjoner. The Tower ligger ved østgrensen til de gamle by veggene. William Erobreren begynte byggingen i 1070 og siden den gang har det vært et fort såvel som et minne om Englands historie. Det er assosiert med fengsel og død fordi det var et henrettelsessted for mange kjente historiske figurer – også kongelige. Konge juvelene – the Crown Juwels – er samlet her og de tradisjonelle Yeomen vaktene eller «Beefeaters» fungerer som effektive turguider.

Westminster

Ligger i hjertet av London og er hjemmet til Big Ben og kanskje det mest kjente stedet i hele England. Big Ben er faktisk navnet på klokken inne i St. Stevens`s klokketårn og ikke navnet på selve uret. Det tidligere Palace of Westminster huser nå det Engelske Parlament og like i nærheten ligger Westminster Abbey. Houses of Parliament og The Abbey er åpent for publikum daglig.

Manchester

Granada Studio Tours

Et av de mest populære turistattraksjonene i Manchester. Åpent nesten hele året og billettene koster rundt £15.00. Du vil få en omvisning av studioer og oppleve forskjellige turer og «special effects». Coronation Street er det største trekkplaster for besøkende. Det er den såpeoperaen som har vært sendt lengst i landet.

Manchester Museum

Åpent mandag – søndag fra 10.00 – 17.00. Det er gratis adgang og museet huser en fantastisk samling av Egyptiske artifakter. For tiden gjennomgår museet en renovering (forventet ferdig i 2001) så noen utstillinger vil nok være stengt.

Museum of Science and Industry

Museet har åpnet daglig og koster £5, det er en samling av menageries og andre utstillinger. Hovedattraksjonen er en arbeidskopi av Robert Stephenson`s «Planet».

Orkney

Highland Park Distillery

Dette er sannsynligvis et av de beste whiskey destillerier i Skottland og her kan man følge med på Barleys maltprosess. Guiding rundt i destilleriet foregår fra april til oktober, mandag til fredag. Billetter koster £3 og inkluderer også ´wee dam´ et lite glass med whisky. Telefon: 01856 874 619

Severdigheter

St Magnus CathedralDenne katedralen, som er Kirkwells flotteste severdighet, ble påbegynt i normannisk stil men endte opp som en gotisk katedral mer enn noe annet. Den er oppkalt etter Magnus Erlendsson som ble drept i 1115 og fikk katedralen som hans siste hvilested. Søylen han er begravd under var en gang destinasjon for pilegrimer, og skulle visstnok besitte guddommelig kraft. Katedralen har åpent fra mandag til lørdag med gratis adgang. Søndagsgudstjenste holdes fra 11.15.

Tomb of the Eagles

I Little Farm, Isbister, ligger dette 5000 år gamle begravelseskammeret. Her får man kikke inn i et bronsealderkjøkken, et familiemuseum og man får muligheten til å utfordre seg selv i det man kjøres rundt nede i graven. Her finnes menneskelige levninger og klør og skjelett fra sjøøgler. Åpent fra april til oktober og fra november til mars. Billetter koster £2/£2.50

Storbritannia

Bath

Et berømt sted som nylig har renovert sin arv fra Romerne – Romerske bad og Georgiansk arkitektur. Bath er en by dominert av torg, halvformede plasser og små sirkler og er ramme for mange kostymedramaer. En vidunderlig by å gå rundt i med mange smug og butikker.

Ben Nevis

Storbritannias høyeste fjell på 4406 fot er et populært reisemål for turgåere og klatrere. Etter Mel Gibsons ´Brave Heart´ steg fjellets popularitet ytterligere. Filmen er tatt opp i disse omgivelsene. Besøk senteret ved fjellets fot gir råd til fjellvandrere og klatrere.

Blair Castle

Med beliggenhet noen få kilometer nord for Pitlochry , West Perthshire, er Blair Castle hjemmet til Hertugen av Atholl. Han er den eneste personen i Storbritannia som ved lov kan ha sin egen, private hær. Slottet er blant landets mest populære turistattraksjoner med rundt 30 rom åpne for offentlig besøk. Her kan man suge inn de herskapelige stemningen blant rustninger, blonder, malerier og porselen fra 1500-tallet. I ballsalen henger gevirer som veggdekorasjoner.

Centre for Visual Arts

Dette er Wales største kunstgalleri med rykte for å stille ut arbeid av veldig høy standard, fra gamle mestere til installasjoner fra nålevende kunstenere.

Chatsworth House

Dette anselige hus fra det 17. århundre ble bygget av den Første Hertug av Devonshire og har vært i familien siden. Spisestuen står i dag som den gjorde ved Kong George V og Dronning Mary`s besøk i 1933. Det er en omhyggelig utformet formel hage, en umåtelig park, Emperor Fountain (fontene), The State Apartments (leiligheter) og det fascinerende skulpturgalleriet. Et fint sted for dagsutflukt.

Culloden Moor

Her foregikk det siste slaget som ble utkjempet på britisk jord. Området ligger mellom Nairn og Inverness og er i dag eid av National Trust. Hundrevis av skotter ble myrdet etter Bonnie Prince Charlies nederlag. Gravsteinene bærer navnene til alle de kjente slektene og man får virkelig følelsen av å være på en enorm kirkegård. Besøkssentret forteller hele historien om dette brutale slaget og er åpent fra februar til desember.

Dryppsteinshulene Marble Arch

Sørvest for Ennskillen ligger en av Europas fineste dryppsteinshuler, den 300 millioner år gamle Marble Arch. Det arrangeres guidet tur til hulene, og i løpet av de 75 minuttene turen varer får man en spennende introduksjon i det spesielle naturfenomenet.

Dylan Thomas Bookshop

Fullpakket av verkene til den dyktige mannen.

Fort William

Fort William er et stort turistsenter på vestkysten ved Loch Linnhe. Fortet har beliggenhet i et fantastisk fjellandskap, men er blitt nokså ødelagt med tiden. Restene kan ses i West Highland Museum, telefon 01397 702 169

Glen Coe

Clen Coe er et usedvanlig vakkert naturområde som er berømt både for de tre fjellene, kjent som ´de tre søstre´ og for mordene på Donaldsslekten. Dette er et fantastisk turområde med gode overnattingssteder og et utstillingssenter.

Glens of Antrim-området

På den nordirske kysten, sørøst for badebyen Ballycastle, ligger det en liten fjellkjede med ni grønne daler som heter Glens of Antrim. De vakre dalene har alle sin egen sjarme med vakre elver, fosser og ville blomster.

Grand Opera House

Det flotte operahuset i Great Victoria Street er over 100 år gammelt, og har et allsidig program med alt fra klassiske og moderne dramaer til musikaler, operaer og pantomimer.

Hadrians Wall

Herskeren/keiseren Hadrian bygget denne veggen da det Romerske riket var på sitt største. Det markerer et av Romerenes nordligste territorium og ble bygget rett over grensen med en stilling for hver mile. Den strekker seg gjennom noen dramatiske landskaper og over et område på 185 km.

Jedburgh Abbey

Dette tidligere klosteret for augustinske brødre ble grunnlagt i 1138 og har blant annet vært åsted for kongelige bryllup, blant annet Alexander II andre bryllup i 1285. Klosteret har åpent hver dag fra april til september og fra mandag til fredag fra oktober til mars.

Klippestrekningen Giant´s Causeway

Lang kysten av Nord-Irland ligger det noen fascinerende klippestrekninger, blant annet Giant´s Causeway. Klippene er fantastiske og består av nesten 40.000 fem- eller sekskantede søyler. Dette er en av de største attraksjonene i Nord-Irland.

Loch Lomond

Dette er Storbritannias største innsjø. Den er blitt formet av isen ved siste istid og i dag er den omgitt av nydelig naturlandskap. Her kan det bli nokså folksomt om sommeren, siden området er populært som vandreområdet og til vannskikjøring.

Loch Ness

Innsjøen ligger noen kilometer fra Fort Augustus i Great Glenn og er mest kjent for sitt sjøuhyre, et dinosaurus lignende monster. Flere ganger skal sjøuhyret ha blitt tatt opp på video og blitt tatt bilde av, og er man velvillig kan man skimte dets lange rygg som stikker opp over vannoverflaten. En ubåt med base på Urguhart Castle tilbyr turer ned under sjøoverflaten. Det gjelder å ha kameraet klart, men bare for sikkerhets skyld!

Maritime and Industrial Museum

Dette museet dekker Swanseas historie som starter med byens lokalisering ved sjøen, og presenterer dens industrielle fortid. Blant de mange kjøretøyene i museet finnes en gammel trikk som pleide å gå langs sjøsiden og en stor samling walisiskproduserte biler. Det finnes også en bomullsmølle som viser hvordan en menneskedrevet maskin sakte omgjør rå ull til tepper.

Mournefjellene

Dette imponerende landskapet med fjelltopper på over 800 meter er et paradis for folk som elsker å gå på turer i vakre omgivelser. Fra fjellene kan man se helt til Isle of Man, Strangford Lough og Lough Neagh, som er den største innsjøen i Nord-Irland.

National Library of Wales

Dette biblioteket er en utmerket edwardiansk bygning og er en nødvendig plass å besøke for alle som er interessert i Wales. Den eldste delen av walisisk tekst befinner seg i denne samlingen.

National Museum and Gallery

Denne store bygningen med kupler laget av Portland stein ble bygd i forskjellige faser fra 1912 til 1992. Museet prøver å fortelle historien om Wales som et land og i internasjonal sammenheng. Utstillingene er blant annet utviklingen av Wales,

New Lanark

Denne tidligere bomullstøyfabrikken står som et minne over den industrielle revolusjon. Den var Robert Owens sosiale eksperiment og er nå satt tilbake til tidligere standard. Det interessante besøks-sentret har åpent hver dag.

Parlamentsbygningen Stormont

Den gamle parlamentsbygningen i Nord-Irland ble bygd i 1932 i anglo-palladiansk stil og fungerte som parlament helt frem til 1972, da kontrollen med landet ble overdratt til London. Den flotte bygningen er bygd av granitt og ligger på Upper Newtownards Road.

Robert Burns Centre

Med beliggenhet i en gammel mølle ved elven Nith forteller dette prisbelønte sentret historien om Robert Burns liv og virke i Dumfries i 1790-årene. Museet har åpent fra april til september og fra oktober til mars.

Skara Brae

Skara Brae, Orkney, er levningene etter et 5000 år gammelt samfunn. Et britisk Pompei med godt bevarte hus, inventar, senger og bord laget av stein. Rett i nærheten finnes nydelige strender. Skara Brae har åpent hele året.

Slottet Dunluce

I nærheten av Portballintrae, elleve kilometer vest for Giant´s Causeway, ligger den mest imponerende ruinen på den nordiske kysten. Dunluce Castle var for lenge siden hovedkvarteret til MacDonnell-klanen, og slottet ligger helt ytterst på en bratt klippe ut mot havet.

Slottet Enniskillen

Dette berømte slottet med de to tårnene var høyborgen til Maguire-klanen. I dag er det to museer i festningen, County Museum og Regimental Museum for Royal Inniskilling Fusiliers Regiment.

South Pembrokeshire Coast

Den sørlige enden av kystlinjen består av fantastiske viker som ligger under noen dramatisk formede klipper. Man kan besøke gatene i Manorbier, hvor et hjemsøkt slott troner over en liten vik, og den vakre landsbyen Bosherston med sine fine innsjøer fylt av liljer. Lengre vestover fra Bosherston ligger St Govan’s kapellet, en gammel bygning presset inn mellom en kløft i fjellet over de voldsomme bølgene.

Stonehenge

Dette forhistoriske steinmonument er datert til rundt 2000 f.kr og er kjent verden over. Ruinene former en sirkel på 30 meter (i diameter) og ligger midt blant de grønne Wiltshire bakkene på Salisbury sletten. Til denne dag er det fremdeles ukjent hva meningen med monumentet har vært, noen har spekulert på om det er et forhistorisk observatorium. Keltiske prester og andre samler seg ved dette merket for å markere det kommende solhverv.

Stourhead Park

Denne fantastiske hagen er et glimrende eksempel på den engelske landskapsstil. Den er designet av Henry Hoare II og stod ferdig i 1780. Det magiske landskapet omringes av arkitektur fra det klassiske Hellas, Romersk innflytelse og stillheten fra det engelsk eventyrland med sine elver og trær. Temaene skifter fra den ene enden av parken til den andre, noe som gjør den til en utrolig uforglemmelig reise.

Strender

Denne delen av landet har noen av Englands reneste strender og strendene ved St Ives er intet unntak. Av de lokale strendene er dette de tre beste: Porthemor, som er god hvis en ønsker å surfe, Carbis Bay, en deilig strand for de med barn og Porthkidney Sands for de som vil svømme. Alle strendene er sandstrender.

Tate Gallery

En fantastisk bygning fra 1973 bygget på det sted hvor det tidligere stod et gassverk. Det har en vakker utsikt over sjøen og et rullestol vennlig interiør. Noen av kunststykkene er fra Tate collection i London, men det meste er fokusert på St Ives.

The Clairgorms

Skottlands mest populære skiområde. Avimore, byen i området, er omgitt av skog der det lever mår, ekorn og andre dyr. Ønsker man å tråkke inn over løypene alene, kan man alltid etterlate barna på Santa Claus Clildrens park.

The Crown Liquor Saloon

The Crown er en elegant og tidløs pub i victoriansk stil, som har klart å bevare atmosfæren fra staren av det forrige århundre. The Crown Liquor Saloon ligger i Great Victoria Street og regnes som en av Storbritannias flotteste skjenkesteder. Puben brukes ofte av lokalbefolkningen.

The Lake District

Landskapet ved Lake District er uten tvil fanatstisk. Landskapet er rent geografisk et av Englands mest inspirerende og tiltrekker rundt 10 millioner besøkende hvert år og er vært for elvene Windemere, Grasmere og Buttermere. Det blir sagt at hver elv har sin egen definerte karakter. Vær forberedt på en vandretur.

Ulster Museum

The Ulster Museum er et godt utgangspunkt hvis man har lyst til å få et grundig innblikk i historien til Belfast. Museet ligger i den botaniske hagen, og det har fått priser for de flotte utstillingene sine som inneholder både mumier, dinosaurer og moderne kunst.

Windsor Castle

Dette majestetiske slottet har vært i den britiske kongefamilies eie i over 900 år. Det ligger 20 miles fra sentrum av London og en kan se utover Thamesen. Det er tallrike gallerier å gå rundt i, statlige leiligheter å drømme seg vekk i (når de ikke er i bruk av de kongelige) og man kan vandre i gater som snor seg.

York Minister

I den vakre byen York er det ingen ende på historiske severdigheter. York Minister er den største gotiske katedralen i Nord Europa og den er reist på grunnen til en romersk bosettelse. Hvert år tiltrekker den over 2 millioner besøkende. Det er mange små smug og gater å utforske, noe som gjør det til et utrolig spennende sted og utforske.

Swansea

Glynn Vivian Art Gallery

Dette nydelige edwardianske galleriet utstiller arbeidene til walisiske kunstnere som Gwen John, hennes bror Augustus, Kyffin Williams og Ceri Richards. Man finner også en stor porselensutstilling i Swansea. Byen er kjent for porselenet som er lagd på begynnelsen av det 19.århundre.

Wales

Amgeudddfa Ceredigion (Ceredigion museum)

Dette museet har rekonstruksjoner av originale hytter, meierier og det nittende århundrets apotek samt utstillinger av den lokale geologi og historien om vekt og mål.

Cardigan (Aberteifi)

Cardigan ligger på de nordre bankene i elvemunningen i Teify. Landsbyen var opprinnelig bygd rundt slottet og har et stort utvalg av historisk arkitektur og mange små butikker. Cardigan Heritage Centre inneholder interessante opplysninger om havnens suksess og tilbakegang.

Llangranog

Denne landsbyen er kanskje den nydeligste på Ceredigion Coast. De trange hovedgatene fører ned til en liten sjøside som uansett er godt utstyrt til å ta imot alle turistene som kommer i løpet av sommermånedene.

Newquay

Newquay er en romantisk isolert landsby som er fylt av vicktorianske staselige hus, puber, og små snirklete gater. Landsbyen hevder å være inspirasjonen til Dylan Thomas», Llareggub i klassikeren Under Milk Wood. Newquay har en nydelig havn og en liten strand hvor det ligger flerfargede små hus og butikker.

Rhosili Bay

Dette er en utmerket fire mil lang strand like ved landsbyen Rhossili som har noen av de beste surfemulighetene i Wales. Viken strekker seg over hele vestsiden av Gower.

Snowdonia

Snowdonia er ofte beskrevet som den mest dramatiske og vakre regionen i Wales. Snowdon er det høyeste fjellet og blir betraktet som et utmerket klatreområde. Men man kan også nå toppen med en taubane fra landsbyen Llanberis. Fjellene Glyders og Tryfan er også populære. De er mindre besøkt men har begge fin utsikt til Snowdon.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her