Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Tunisia

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 556,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Byen Bizerte (Bizerte)
Husenes hvite murer og blå dører og en beliggenhet i vannkanten gjør denne byen til et sjarmerende møte. De fleste turister overser dette hyggelige stedet, som både har fine strender og en avslappet atmosfære, samt et oceanografisk museum med et akvarium. 10 kilometer fra byen ligger Cap Blanc, som er Afrikas nordligste punkt.
Rundtur på øyen (Djerba)
I leiebil, i taxi eller, dersom man er energisk, med sykkel, er det en flott opplevelse å kjøre rundt blandt palmer, og å ha småstopp i mindre landsbyer, hvor landbruk og fiskeri er med på å gjøre mat på bordene i turistbyene mulig. Øyens handelsmenn er kjent i hele Tunisia.
Synagogen i Er Riadh (Djerba)
I denne landsbyen finnes den eldste synagogen i den arabiske verden. Den ble grunnladt år 586 f.Kr.
Strendene (Djerba)
De innbydende strendene med det klare vannet og palmene i bakgrunnen er årsaken til at mange reiser til Djerba.
Byen Gabés (Gabès)
Byen, som har 85.000 innbyggere, ligger i en oase, og har noe helt spesielt over seg. I hestevogn kan man kjøre ut i oasen som omgir byen. Her vokser daddelpalmer, granatepler, fikner og oliven.
Byen Kairouan (Kairouan)
Denne byen er Tunisias hellige by, og her ligger en fantastisk utseende moské. Man kan gå på måfå rundt i de kronglete gatene innenfor bymurene i den gamle bydel, og kjøpe et av de ekte teppene som byen er kjent for å produsere.
Bourguibas Mausoleum (Monastir)
Ikke langt fra Ribaten ligger denne gravplassen, som aller mest minner om en moské med sine to minareter og forgyldte kuppel. Der er også en stor plass brolagt i fine mønstre som leder opp mot mausoleet. Det er slett ikke mange som får sin evige hvile på slikt et vakkert sted.
Klosterfestningen Ribaten (Monastir)
Ribaten er en klosterfestning fra 796. Fra tårnet er det en imponerende utsikt over hele byen. Den ble i sin tid brukt av islamske riddermunker, før de kristne korsriddere fikk kjempet til seg bygningen.
Byparken Jardin Public (Monastir)
Hit bør man komme en fredag og kikke på hvordan de lokale nyter sin fridag, med fyldte matkurver og kaffe, klare for kortspill. Det beste tidspunkt å oppleve dette synet på, er sent på ettermiddagen.
Farhat Haced-plassen (Sousse)
Farhat Haced-plassen er byens sentrale plass. Byens turistkontor ligger her, og den dyreste og fineste forretningsgaten utgår herfra. Plassen er Sousses hjerte, hvor den gamle bydel møter den nye ved havnen.
Den gamle bydel Medinaen (Sousse)
Den gamle bydel har flere koselige lokale kaféer hvor man slapper av og drikker sin mynte-te. Medinaen er omkranset av en bymur som man kan gå rundt. Souqen (handelsgaten) gir et godt eksempel på hvordan det drives handel i den arabiske verden.
Den store moské (Sousse)
Moskéen ble bygget i 851, og er byens bønnesentrum. Turister har adgang mellom kl. 8.00-13.00, og hvis man ikke er passende, tekkelig kledd, kan man leie en kjortel. En bør merke seg at moskéen er uten en minaret (tårn hvor man kaller til bønn fra), noe som er høyst uvanlig.
Kashbah-muséet (Sousse)
Dette prektige muséet har storslåtte romerske mosaikkgulv. Mosaikkene minner til forveksling om malerier som forestiller steinfirkanter. Selve muséet ligger i en gammel Kashba (bydel omgitt av festningsmurer).
Landsbyen Douz (Sør-Tunisia)
På grensen til Sahara ligger denne landsbyen med 12.000 innbyggere. Til tross for mange turister, virker hele byen svært tilbakelent. Her er tempoet lavt og behagelig. Byen er omgitt av den største palmesamling i Tunisia. Den er på 400.000 palmer, og ligger midt i ørkenen. Et opphold her vil fremstå som et av turens høydepunkter.
Saharaørkenen (Sør-Tunisia)
Den berømte ørkenen ligger ikke på et bestemt sted, men strekker seg utover et vekslende område i Sørtunisia. De beste steder å dra på kamelsafari på i ørkenen er i oasebyene Douz, Tozeur og Nefta.
Handelskvarteret Medinaen (Tunis)
Her kan man gå på måfå i de trange smugene, oppsøke atmosfæren, kjøpe souvenirer med særpreg -et ekte teppe eller to eller bare slappe av over et glass mynte-te i en bortgjemt kafé. Ved alle tilfeller får en sett det unike folkelivet. Når det hele blir for mye, kan man alltids få en innfødt til å vise seg veien tilbake til "den normale, organiserte verden".
Oliventre-moskéen (Tunis)
Oliventre-moskéen er byens hovedmoské. Dersom man står i moskéens forgård, kan man se de vakre bueganger og oppleve den muslimske tro. Moskéen er ikke bare et sted for bønn. Den brukes like mye som et sosialt samlingssted, hvor kvinner bytter matoppskrifter, barn leker, og trøtte menn tar seg en lur.
Kartago-ruinene (Tunis)
Senatoren Cato den eldre sa alltid: "Forøvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges". Og det ble skjedde til sist. De imponerende ruinene, blant annet et teater med plass til 5.000 tilskuere, er derfor fra romernes by, som ble bygget oppå den gamle. Er man interessert i historie og i vår sivilisasjons røtter, bør en kulturperle som denne være et selvsagt mål på turen.
Bardo-muséet (Tunis)
Skal du se et museum på din ferie, bør det være dette. Bardo-muséet, som er Afrikas nest største museum, bør man virkelig ikke unngå. Her oppbevares noen av verdens flotteste romerske mosaikker. I tillegg er der 4000 års tunisisk historie samlet i dette gamle og velholdte kongeslottet.
Dougga-ruinene (Tunisia)
Dougga ruinene blir sett på som noen av de mest storslåtte og best bevarte romerske ruiner i hele Tunisia. Hvis du virkelig skal ha noe utav stedet, anbefales det at du leier en guide som kan vise veien til alle byens skatter.
Ruinbyen Bulla Regia (Tunisia)
I forhold til Dougga 30 kilometer lenger sør, virker denne romerske ruinen ikke særlig spesiell. Men man skal ikke la seg lure! Ved nærmere ettersyn overgår stedet faktisk Dougga. Blandt de bemerkelsesverdige trekk er flere av de gamle husene sine seks meter dype kjellere som befolkningen dyrket blomster i. I tillegg er der flere godt bevarte mosaikker.
Sbeitla-ruinene (Tunisia)
Dersom man står tidlig opp, kan man få oppleve hvordan de oransje farvene forandrer seg i ruinene i denne romerske byen, som også var et tempelområde.
Middelhavsbyen Tabarka (Tunisia)
Tabaka er en sjarmerende liten middelhavslandsby, med 10.000 innbyggere. Der er deilige strender nær byen, og for dykkere er der koraller under havets overflate. For golfspillere er der 18 huller å gå til krig imot. Det er merkelig at dette stedet ikke er mere besøkt, landets turistindustri tatt i betraktning.
Landsbyen Haddéj (Tunisia)
Tre kilometer fra Matmata ligger denne landsbyen, som er mindre modernisert enn byen Matmata, og av den grunn virker mer autentisk. Der eksisterer ikke noen elektrisitet eller restauranter. Dette medfører færre turister, og av den grunn er de lokale mer vennligstemt overfor fremmede. Der er ingen overnattingsmuligheter her.
Byen Matmata (Tunisia)
Byen er i seg selv severdigheten. Der er ikke andre spesielle attraksjoner, men byen er likevel verd et besøk.
Colosseum i El Djem (Tunisia)
Her bygde romerne rikets tredje største colosseum med plass til 35.000 mennesker, hvor gladiatorkamper ble utkjempet. Hevet over den moderne by kan monumentet sees i miles omkrets.
Ichkeul nasjonalpark (Tunisia)
Nær Bizerte ligger et av de beste steder å observere fugler fra. De fleste av Europas fugler krysser dette stedet i november og mars på deres tur til og fra Afrika. Samtidig er parken hjemsted for et rikt dyreliv. Flamingoer og storker spankulerer rundt i sumpområdene, mens otere, hyener og slanger også prøver å finne noe føde. Liker man godt natur og dyr, er dette stedet å besøke.

Område og byguider

Område: 
• Djerba
• Sør-Tunisia
By: 
• Bizerte
• Gabès
• Kairouan
• Monastir
• Sousse
• Tunis
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.