En livlig gate med fargerike fasader og en vintage bil parkert. Folk vandrer og samtaler på fortauene.

Severdigheter Cuba

Baracoa

Forsvarsverkene

Mellom 1639 og 1742 ble tre fort oppført for å beskytte byen. El Castillo, som er det eldste av de tre, ble hardt rammet av franskmennene i 1652. Nå er det ombygd til hotell. Fuerte la Punta fungerer nå som restaurant, og det siste, Fuerte Matachín, er omgjort til museum over byens historie.

Indianerutgravninger

For de arkeologisk interesserte er det en rik mulighet for å utforske de tidligere cubanske indianernes levemåter ved en av de 56 arkeologiske utgravningene som ligger i området rundt Baracoa.

Kirken Asuncíon

Cuba

Byen Las Terazas

Dette er hovedbyen ved det naturreservatet som dekker 260 km2 av det østlige Sierra del Rosario. I byen ligger blant annet en økologisk forskningsstasjon og et museum, og det er gode ruter å gå på i reservatet og i kaffeplantasjene.

Grottesystemet Cuevas de Bellamar

Dette tre kilometer lange grottesystemet øst for Havana byr på underjordiske kilder i spesielle omgivelser, hvor stalagmitter og stalaktitter arbeider på for å møtes.

Havanas historiske museum

Den forhenværende presidentresidensen ligger i La Habana Vieja på venstre side av Plaza de Armas, hvor Christoffer Columbus sine antatte jordiske rester lå før de ble flyttet til katedralen. Her er det nå historisk museum for Havana, Museo de la Ciudad, som gir et godt innblikk i byens utvikling.

Indianerbyen Guama

I Matanzas-provinsen ligger denne rekonstruerte indianske byen, og den er bygd på mange øyer som er bundet sammen av en rekke trebroer. I byen finnes en rekke skulpturer som hedrer den opprinnelige cubanske befolkningen. Skulpturene forestiller befolkningen i ferd med å utføre datidens daglige gjøremål.

Sigarfabrikken Partagas

For alle de som har reist til Havana for tobakkens skyld, er dette en meget interessant fabrikk. Partagas ligger i det gamle Havana, og her blir det produsert 4 forskjellige sigarmerker. Det er guidede turer et par ganger om dagen og en butikk som kan få selv den beste kjenners sigareske til at se dårlig ut.

Sjørøverøya Isla de la Juventud

Den berømte piraten Henry Morgan gjemte seg for sine forfølgere sammen med andre sjørøvere på denne øya, som gikk under navnet Papegøyeøya. Det er den største av 350 småøyer som danner Archipiélago de los Canarreos, og øya fungerte som inspirasjon for Robert Louis Stevenson da han skrev boken om Skatteøya. På koralløyene like utenfor er det havskilpadder, pelikaner og leguaner, og det er gode muligheter for å dykke der.

Teateret i Matanzas

I provinsbyen Mantanzas ligger det et teater i neo-klassisistisk stil, hvor 775 tilskuere kan se skuespill, ballett eller opera fra høytliggende balkonger. Hvis det er bruk for det kan gulvet i Teatro Sauto heves, så rommet forvandles til en ballsal.

Havana

Cathedral de San Cristóbal

Domkirken i Havana ligger i den gamle bydelen, og de jordiske rester av Christoffer Columbus blir sagt å ligge begravd her. Kirken er oppført i kalkstein omkring 1704 og inneholder en rekke vakre skulpturer, altertavler og malerier.

Museet Castillo el Morro

Ved innseilingen til havna i gamle Havana ligger det gamle fortet Castillo el Morro, som nå er blitt museum. Det er lyst opp om natten, og herifra er det en fantastisk utsikt til Havana. Hver kveld klokken 9 fyrer menn kledt i engelske militæruniformer av kanonskudd ved fortet, og fyrtårnets lyskjegle kan bli sett 30 meter unna.

Plaza de la Revolución

Fra denne plassen roper Fidel Castro ut sitt budskap til sine compañeros ved de gigantiske 1. maiparadene. På plassen ligger også et monument til José Martís ære, og det er adgang til et godt utkikkstårn.

Pinar del Río

San Diego de los Baños

De livgivende kildene i los Baños Romanos har med det høye innholdet av mineraler og salter fått ry på seg for å være helbredende.

Tobakksplantasjene

For de tobakksinteresserte vokser i dette området tobakken til noen av de 160 millioner sigarene som blir eksportert fra Cuba til omverdenen hvert år. De store plantasjene er en vakker del av landskapet i denne delen av landet.

Santiago de Cuba

Kirkegården Santa Ifigenia

I tillegg til Bacardi-brødrene er en del helter fra revolusjonen begravd her. Den store patrioten, dikteren og martyren José Martí, som kjempet for et fritt Cuba løsrevet fra de spanske koloniherrers bånd, har fått et kjempemausoleum oppført til sin ære på kirkegården.

Museo de Ambiente Histórico

I conquistadóren Diego Velásquez hus fra starten av 1500-tallet ligger det et museum som gjennom innretningen viser forskjellige perioder av cubansk historie. De enkelte rommene har en enkel stil så den besøkende får et helhetsinntrykk av perioden ved hjelp av møblene, porselenet, kunstverkene eller det andre som er typisk for nettopp denne tiden.

Museo Histórico

Fidel Castro angrep denne tidligere militærbygningen under revolusjonen og gjorde den senere om til en skole. På 10-års jubileet for angrepet ble en del av bygningen lagd om til et museum over revolusjonens gang i byen.

Trinidad

Kirken Parroquial de Santísima Trinidad

Den største kirken på Cuba er plassert her i Trinidad. Bygd på nittenhundretallet og kjent for sin gode akustikk ligger kirken plassert på Plaza Mayor, som er den sentrale plassen i byen.

Museo Histórico Municipal

Museet har løpende utstillinger om historie, vitenskap og kultur i en vakker bygning utsmykket med et tårn hvor folk står i kø for å komme opp og se utsikten over Trinidad.

Turistbyen Playa Ancón

Noen kilometer utenfor Trinidad ligger denne lille turistbyen, hvor det er rent, turkist vann og hvit strandsand. Det er gode steder å dykke kun 300 meter fra bredden.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her