Severdigheter Canada

» Canada

Severdigheter Canada

Calgary Tower (Calgary)
Det 626 fot høye septerformete byggverket tilbyr et flott skue ut over byen, de omkringliggende slettene og de kneisende Rocky Mountains som tårner seg opp 80 km mot vest. Ved spesielle begivenheter, brenner det en stor flamme på toppen av Calgary Tower. Tårnet har en roterende restaurant, så man kan spise middag mens man nyter utsikten.
Glenbow Museum (Calgary)
Calgarys flaggskip blant muséer og utstillinger, rangerer blant de aller beste i Canada. Glenbow Museum har flere reise- og ekspedisjonsfremvisninger, blant annet utstillinger viet Albertas første innbyggere, tidligere europeiske nybyggere og de seneste tiders pionerer. Mineralogiseksjonen og samlingen av våpen og rustninger, er suverene.
Heritage Park (Calgary)
Mer enn 100 autentiske bygninger er blitt innsamlet fra hele det vestlige Canada og gjenoppført i Heritage Park. "Beboerne" er parkens personale iført gamle klær, og her finnes både en pelshandler fra 1850 og en utpost fra en landsby fra 1910. Damptog, hestetrukne busser og hjuldampere sørger for transporten rundt i parken.
Hval (De maritime provinsene)
Å se havets kjemper når de boltrer seg i vannet, er et uforglemmelig syn. De kan oppleves på et utall steder langs kysten av De Maritime Provinser og Newfoundland. Nøyaktig hvor og når, avhenger av årstid og geografi, men er man i New Brunswick fra juli til september, er det nesten garanti for å se en av de mange hvalarter som passerer kysten i denne perioden. Det er ikke usedvanlig at en 30 meter lang blåhval kommer forbi.
Peggy´s Cove (De maritime provinsene)
Opplev hvorfor malere og fotografer strømmer til Peggy´s Cove i Halifax, Nova Scotia. Den lille fiskerbyen er noe av det mest idylliske man kan forestille seg. De små trehusene og fyrtårnet som huser et postkontor, danner et henrivende scenario ved åpningen av St. Margaret´s Bay hvor Atlanterhavets bølger bruser inn over klippekysten.
Prince Edward Island National Park (De maritime provinsene)
Parken er et av Canadas aller beste tilbud. Stiene i nasjonalparken på Prince Edward Islands nordkyst, fører gjennom skogområder med elver, innsjøer og masser av dyreliv ut til der hvor himmel og hav møtes og omkranser røde sandstensklipper, sandbanker og strender. Man kan lett bli fristet til å bade og til å gå turer her. Ikke glem å ta en titt på noen av områdets 200 fuglearter.
Roosevelts kjempehytte i Fundybukten (De maritime provinsene)
På Campobello Island i New Brunswick ligger den tidligere amerikanske president Roosevelts gamle ferieresidens. Den 34-roms store "hytten", og særlig det naturreservatet den ligger i, er en attraksjon som trekker mange til Fundybukten. Her kan man iaktta verdens høyeste tidevann samt de pussige klippeformasjonene og hulene som er blitt formet av vannet opp gjennom tidene.
Bydelen Old Montreal (Montréal)
Med sine flere hundre år gamle hus, er bydelen Old Montreal et godt valg hvis man har lyst på en hyggelig spasertur. Her kan man danne seg et godt inntrykk av Montreals historie og få litt avveksling fra det øvrige bybildet.
Den underjordiske by (Montréal)
Som besøkende i Montreal, bør man ikke gå glipp av The Underground City. I denne underjordiske byen, går det i alt 30 km med underjordiske gangstier til ca 1700 forretninger, 40 banker, 200 restauranter, 30 kinoer og teatre, 10 T-banestasjoner, ett universitet, 7 hoteller, en konserthall, ca 1600 boligenheter samt barer og fitnessentre. Det høres utrolig ut, men det er sant, og det er et absolutt "must".
Det olympiske anlegget og botanisk hage (Montréal)
Det futuristiske anlegget som sto ferdig til olympiaden i 1976, er en stor opplevelse. Selve stadion "Big O", som er formet som et kjempemessig bløtdyr, og det 45 grader skjeve tårnet som støtter stadionets tak, dominerer bygningssilhuetten i Montreals østlige ende. Området har imidlertid mer å by på. Her finnes også Montreals Botanical Garden, som med verdens største museum dedikert til insekter, hører til blant verdens fineste.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver

Finn reisen til Canada her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK