En ørken ved solnedgang med slående fjellformasjoner og et gyllent lys.

Severdigheter USA

Alaska

Denali National Park

Denali nasjonalpark er en kjempestor park med et eminent dyreliv. Den største attraksjonen er likevel Mount McKinley, som reiser seg i 6194 meters høyde. Parken har over en million besøkende året, som primært kommer på grunn av de fantastiske mulighetene for camping, fotturer, terrengsykling eller rafting. I denne storslåtte naturen er det plass til alle former for utendørsaktiviteter.

Halvøyen Kenai

Kenai Peninsula er et av de mest populære stedene i Alaska. Området er en sammensetning av fjell, fjorder, ismarker og isbreer. På halvøyen finner man utrolig mange gode stier til fotturer, nydelige områder for kanopadling og massevis av campingplasser. På Kenaihalvøyen kan man se et fascinerende dyreliv og isbreer som er over 80 kilometer lange.

Anchorage

Byen Anchorage

Omtrent halvdelen av Alaskas befolkning bor i byen Anchorage. Byen skiller seg faktisk fra resten av staten som primært består av ville og barske naturområder. Byen Anchorage er en livlig og hektisk by med mye trafikk og flere kjøpesentre. Men man finner også en del gode severdigheter i byen, blant annet The Anchorage Historical & Fine Arts Museum som presenterer Alaskas historie, kultur og kunst. Verdt å nevne er også the Heritage Library Museum, hvor det finnes en flott samling av gammelt verktøy, gamle klesplagg og våpen.

Appomattox

Byen Appomattox

Appomattox i Virginia er stedet hvor General Robert E. Lee overga seg til kommandør Ulysses S. Grant i april 1865, en overgivelse som ble slutten på borgerkrigen i USA. Overgivelsen fant sted i Appomattox’s rettsbygning, som i dag er en del av en nasjonalhistorie-park, som inkluderer restaurerte bygninger fra gammel tid og masser av andre historiske gjenstander.

Atlanta

Bydelen Buckhead

Buckhead er et av Atlantas mest fashionable kvarterer med dyre hoteller og restauranter. Det er også her man finner noe av Atlantas flotteste arkitektur. Her er blant annet the Brookwood Railway Station fra 1917, som er et av landets siste togpalasser. I området finner man også the Cathedral of Christ the King fra 1938, som også er en imponerende estetisk opplevelse.

Bydelen Sweet Auburn

I mange år var Sweet Auburn en by i byen i Atlanta. Det var her afrikanerne bodde, og de slapp ikke inn i det hvite Atlanta. Sånn er det ikke i dag, men bydelen er fortsatt et sted for de afrikanske amerikaneres liv og kultur, og det er mange interessante steder. En av dem er the African American Panoramic Experience, som har flere utstillinger om områdets historie. Det er også her man finner the Martin Luther King Jr National Historic Site, som er bygd for å ære Martin Luther King som ble født her i 1929. Man kan også få en omvisning i Martin Luthers fødehjem.

Downtown (Centrum)

En stor del av Atlanta er blitt gjenoppbygd etter borgerkrigen, og det meste av byens sentrum ligner nå en moderne storby, hvor man for eksempel kan besøke den berømte tv-stasjonen CNNs hovedkvarter. Det står likevel fortsatt en del igjen fra tidligere tider, og i Downtown kan man finne the State Capitol fra 1889 som er en av byens mest bemerkelsesverdige historiske bygninger. Det er mulig å være med på omvisning i bygningen, som også har diverse utstillinger.

Boston

Bydelen Charlestown

Charlestown er et levende museum fra den tiden skipsbygging var det helt store i Boston. I området ligger det adskillige gamle skip, for eksempel en del gamle krigsskip blant annet fra Thomas Jeffersons tid. Man kan også se selve verftet.

Cambridge College by

Cambridge er en college-by med over 30.000 studenter. I dette området ligger det kjente universitetet Harvard, og de vakre bygningene er virkelig verdt et besøk. På collegeområdet er det også flere kafeer, restauranter, bokhandlere og andre butikker, så man kan få lang tid til å gå med å snuse rundt og oppleve hele atmosfæren.

North End-kvarteret

I Bostons eldste kvarter blir man møtt av smale, snirklete gater og lukten av kaffe. Den største delen av byens italienske befolkning bor i denne bydelen, og her finner man flere små bakerier, kafeer og godteributikker. En tur i området byr på nydelige arkitektoniske bygninger, blant annet finner man her landets eldste bygning. Alt i alt er dette et hyggelig og sjarmerende kvarter.

California

Byen Palm Springs

Palm Springs ligger i et fantastisk område med kløfter og skogområder. Byen er kjent som et godt ferieområde. Om sommeren er den et fremragende sted for barnefamilier med sol, strand og vann, mens den om vinteren er lekeplass for mange rike og berømte som kommer til området for å gå på ski.

Byen San Diego

San Diego har et avslappende og solrikt klima og er i høy grad preget av en latinamerikansk arv. Byen har nydelige strender og to av verdens mest berømte dyrehager. I området rundt San Diego finner man adskillige andre like flotte sandstrender, skogdekte fjell og store ørkenområder.

Ørkenen i California

Ørkenen i California byr på store, åpne vidder, fremragende skimuligheter og mange spor fra pionertiden. Ørkenregionen kan med fornøyelse besøkes året rundt, og her kan man besøke en av områdets mange naturparker, ta en båttur på the Colorado River eller en fottur i ørkenen kun med selskap av en ørkenskilpadde.

Chicago

Chicagos Kunstinstitutt

For kunstinteresserte er Art Institute of Chicago grunn nok til å reise til byen. Instituttet er et av verdens mest imponerende gallerier med fremragende utstillinger. Art Institute of Chicago ligger blant annet inne med kunst fra de siste 5000 tusen år.

Field Museum of Natural History

Field Museum of Natural History har mer enn 20 millioner gjenstander, deriblant mumier, utstoppede dyr og dinosaurer. På museet kan man få flere forskjellige omvisninger, en av dem er blant annet en tur gjennom Afrika hvor man går gjennom støvete byer og store sandklitter. En annen tur er for eksempel gjennom et egyptisk gravkammer som inneholder 23 mumier.

Magnificent Mile Avenue

Magnificent Mile er en avenue som går fra Chicagoelven til Lincoln Park. Gaten er kjent for å være et handleparadis hvor man kan få alt fra de nyeste designklær til hjemmelagde smykker. En av de mest berømte bygninger på «Mag Mile» er the Tribune Tower, hvor den Pulitzerpris-vinnende avis Chicago Tribune holder til.

Denver

Byen Denver

Denver er den største byen i Rocky Mountains-regionen og et stort turistsenter. Denver er en storby, men er likevel sjarmerende og hyggelig. Denver har over 300 soldager i året og et bra klima. Fra byen er det gode muligheter for å komme seg på tur i fjellene om sommeren. Byen ligger også ved et av de beste skisportstedene i fjellene.

Flagstaff

Byen Flagstaff

Flagstaff ligger i Arizona midt i et stort uttørret område, og byen er et kulturelt høydepunkt i landskapet. Flagstaff er en liten sjarmerende by, som helt klart er et besøk verdt, og som samtidig er et fremragende utgangspunkt til severdigheter i området. Det er kun to timers kjøring til Grand Canyon, og i området er det god mulighet for å besøke indianerstammer og lære noe om deres levemåte. En av de mest besøkte severdigheter i byen er Lowell Observatory, hvor planeten Pluto ble oppdaget i 1930.

Fort Lauderdale

Byen Fort Lauderdale

Byen Fort Lauderdale er kjent som en strand- og festby. Særlig i løpet av våren har folk tidligere kommet for å drikke store mengder øl og feste i flere dager. Innbyggerne er blitt litt lei av dette ryktet og har renovert store deler av byen for å gjøre den mer respektabel. Men selv om dette har hjulpet, men det er stadig fest og liv i Fort Lauderdale. Byen har også flotte hvite sandstrender.

Hawaii

Øyen Maui

Maui er kjent som daløyen på grunn av de to store slokkede vulkanene Haleakala og Puu Kukui, som er adskilt av en stor dal. Øyen er mest berømt for sine fabelaktige strandområder og gode dykke- og snorklemuligheter. Men øyen har også en vakker natur, som helt klart er en opplevelse verdt. På østkysten finner man blant annet områder med tykk regnskog, fascinerende dyr og kvegfarmer.

Øyen Oahu

Oahu er en av de mest populære og mest kjente av Hawaiiøyene. Her finner man Honolulu, Waikiki og Pearl Harbour. Øyen har en fabelaktig natur med fjell, daler, turkisblå bukter og ikke minst kilometerlange hvite sandstrender. På Oahu er det også gode muligheter for å surfe, snorkle og dykke

Honolulu

Byen Honolulu

Honolulu har nydelige hvite sandstrender med svaiende palmer. Men Honolulu er mer enn vann og sand, og er en by med en livlig og til tider kaotisk atmosfære. Byen har vært under vestlig, asiatisk og polynesisk innflytelse, noe som betyr at byens gjester kan oppleve en spennende blandet kultur i byen. Det er mange besøkende i byen, og det skjer alltid noe i Honolulu.

Las Vegas

Byen Las Vegas

Las Vegas er et lysshow av dimensjoner som ligger midt i ørkenen. Byen er en lekeplass for voksne, som aldri stenger. Byen er kjent for de mange kasinoene og barene hvor det alltid er stor stemning. Når man går rundt i Las Vegas, er det som om man går inn i en helt annen verden, og man mister raskt tidsfornemmelsen i denne byen som alltid er åpen. Las Vegas er verdenskjent, og byen er et «must-see» hvis man er i området.

Los Angeles

Bydelen Hollywood

Los Angeles er kjent som et mekka innenfor filmindustrien, og det betyr at det er mange kjente personer og steder i byen. Hvis man er interessert i film og kjente mennesker skal man ta seg en tur rundt i Hollywood. En tur ned Hollywood Boulevard sikrer i alle fall synet av hånd- og fotavtrykk fra mer enn 150 kjente mennesker, og hvis man ikke får et glimt av noen kjente skuespillere på gåturen, kan man besøke Hollywood Wax Museum, hvor man kan få et glimt av de populære filmfolkene.

Malibu beach

Ikke alle strender i Los Angeles lever opp til forventningene, men Malibu er virkelig en av de flotteste sandstrendene i byen. Malibu beach er et av de beste steder hvis man vil ha sol og bademuligheter. Malibu ligger i et fantastisk landskapsbilde med fjellene fra Santa Monica Mountains National Recreation Area i bakgrunnen.

Universal City

Universal Studier ble bygd i 1915, og siden 1964 har det vært mulig å komme på omvisning i området. Her er det mulig å se de stedene hvor mange film og tv-show filmes. Man kan også være med på en tur som går gjennom scener fra flere berømte filmer eller se et show med spesielle effekter.

New Orleans

Aquarium of the Americas

I akvariet kan man se store tropiske dyr fra the Amazon basin, blant annet forskjellige ål og havskilpadder. Man kan gå gjennom en tunnel og gå rett ved siden av et rev fra det Karibiske hav. I akvariet kan man også se dyr og miljø fra the Mississippi River, og stedet har utstillinger om nesten alle dyr og naturområder i hele Amerika.

Bydelen French Quarter

The French Quarter er byens sentrum og et trekkplaster for turister. Området inneholder de fleste av byens severdigheter, som museer og andre utstillinger. Kvarteret er også en opplevelse verdt på grunn av de mange gatemusikantene og kunstnerne som opptrer i området. På tross av navnet er området i høy grad preget av spansk arkitektur.

Templet Voodoo Spiritual

I templet Voodoo i the French Quarter praktiserer Miriam Chamani spirituelle healingritualer som er basert på afrikansk-amerikansk voodoisme. Templet promoverer verken svart eller hvit magi, men fokuserer i stedet på ekte spirituell makt for vanlige mennesker. Man kan også bare snakke litt eller kjøpe bøker om det okkulte i templet, og det er virkelig verdt et besøk.

New York

Central Park

Central Park ble åpnet i 1873 og var ment som en oase midt i byens kaotiske liv og støy. I dag tiltrekker parken i høy grad joggere, skatere, musikere og et stort antall turister, og det er derfor så som så med stilheten i parken. Men det er et hyggelig område, hvor man kan slappe av og la seg fascinere av alle de forskjellige mennesketyper som bruker parken.

Empire State Building

Empire State Building er et av New Yorks største bygningsmonumenter, og er 102 etasjer høyt og ble bygd på kun 410 dager. Det er mulig å ta heisen opp til enten 86. etasje eller øverste etasje, hvor det begge steder er observasjonsdekk. Empire State Building tiltrekker mange turister, og på klare dager kan man jo også se nesten hele byen.

Plassen Times Square

Times Square er en stor plass midt i New York. På plassen henger det et utall av zappende lystavler og store tv-skjermer som til sammen danner et lysshow man sjeldent har sett. Når det er store begivenheter i byen er plassen et samlingssted, og nyttårsaften er det som regel over en million mennesker samlet her.

Omaha

Byen Omaha i Nebraska

Staten Nebraska går fra Missouris prærieland til the Rocky Mountains. Statens største by er Omaha, som også er statens største turistattraksjon. Omaha er byen hvor blant annet Gerald Ford og Malcolm X er født. En av byens største severdigheter er the Henry Doorly Zoo. Dyreparken i Omaha har verdens største innendørs jungel med mange fascinerende dyr.

Orlando

Miami Beach

Miami Beach har en strand som er 19 kilometer lang, og området er primært kjent på grunn av denne fantastiske stranden med det varme, klare vannet. Mange turister kommer for å nyte dette tropiske klimaet. Rundt stranden er det god mulighet for å gå på rulleskøyter, sykle eller skate. En tur langs the Promenade med oversikt ut over stranden byr på noen av de flotteste synsopplevelsene i området. Står man tidlig opp, er det stor sannsynlighet for at man vil møte profesjonelle fotografer som tar bilder av det vakre landskapet.

SeaWorld Adventure Park

Denne store marineparken kombinerer underholdning med havets mysterier og beskyttelse av det skrøpelige miljøet. I parken kan man møte Shamu, en dreperhval som opptrer i et av de mange showene i parken. Man kan dessuten komme på tur til Nordpolen og Atlantis, hvor man ser hvalrosser, polarbjørner og hvaler som lever disse stedene. Det finnes også oppvisninger med delfiner, sjøløver, haier og pingviner.

Walt Disney World Ressort

Disney World er den største fornøyelsesparken i verden. Parken inneholder fire forskjellige områder: The Magic Kingdom med syv forskjellige emneområder, Epcot Center som er et vitenskaps- og utstillingssenter, Disney MGM Studios som er en film- og emnepark og Animal Kingdom som er en opplevelses- og safaripark med ville dyr og eksotiske landskap.

Palm Springs

Byen Palm Springs

Palm Springs ligger i et fantastisk område med kløfter og skogområder. Byen er kjent som et godt ferieområde. Om sommeren er den et fremragende sted for barnefamilier med sol, strand og vann, mens den om vinteren er lekeplass for mange rike og berømte som kommer til området for å gå på ski.

Philadelphia

Byen Philadelphia

Philadelphia ligger i Pennsylvania og har godt halvannen million innbyggere. Byen har noen av landets beste restauranter, og innbyggerne er utrolig imøtekommende og vennlige. Philadelphia blir betraktet som et kulturelt høydepunkt med fremragende museer, kunstsentre og uforglemmelig arkitektur.

Phoenix

Byen Phoenix

Få steder i landet finner man så stor kontrast mellom by og natur som i Arizona. Phoenix blir kalt the Vally of the Sun på grunn av byens 300 soldager i året. Byen ligger omringet av villnis, høye fjelltopper, skogområder og endeløs ørken. Det er som om byen plutselig dukker frem fra denne storslåtte naturen, og dette gir en helt spesiell fornemmelse.

Portland

Byen Portland

Portland er en av USAs hurtigst voksende byer. Byen er livlig, og det finnes masse aktiviteter her. Man kan se gamle historiske bygninger eller besøke en av byens mange grønne parker. Byens sentrum fungerer ofte som markedsplass, men like ofte som et kulturelt forum hvor folk samles.

Rocky Mountains

The Rocky Mountains

Den majestetiske fjellkjeden Rocky Mountains strekker seg inn i flere stater, og toppene strekker seg 4267 meter over havet. Hvis man er heldig kan man se fjellgeiter, sauer, elger, fjelløver og bjørner i fjellskråningene. Fjellkjeden tiltrekker mange reisende som vil gå fjellturer, og om vinteren er det fantastiske vintersportsmuligheter i området.

San Diego

Byen San Diego

San Diego har et avslappende og solrikt klima og er i høy grad preget av en latinamerikansk arv. Byen har nydelige strender og to av verdens mest berømte dyrehager. I området rundt San Diego finner man adskillige andre like flotte sandstrender, skogdekte fjell og store ørkenområder.

San Francisco

Bydelen Chinatown

Chinatown er den mest fargestrålende delen av San Francisco. Her bor omtrent 30.000 kinesere tett sammen i deres eget lille Kina med fargerike butikker og monumenter. Et godt tidspunkt å besøke området på er under det kinesiske nyttår i januar, når hele bydelen forvandler seg til en stor parade.

Golden Gate Park

Golden Gate Park strekker seg over ti kilometer og består av vakre blomsterhager, innsjøer og store grønne områder. De fleste kommer til parken for å slappe av, få en båttur på en av innsjøene eller drive med sport på et av de grønne områdene. Parken har også forskjellige museer og et akvarium, så det er også noe å foreta seg hvis været ikke passer til utendørsaktiviteter.

San Francisco bukten

San Francisco Bay har flere broer og er omringet av byer og høydelandskaper. San Francisco Bay er den største fjorden på den californske kysten, og det er flere seilbåter og ferger på fjorden hver dag. Fra fjordens utmunning kan man se den flotte Golden Gate Bridge, som ble bygd i 1937.

Seattle

Pike Place Market

Pike Place Market er over 90 år gammelt og et av Seattles mest populære markeder. Her er det adskillige arkader med boder, og mange boder under åpen himmel. På hverdagene er atmosfæren på markedet rolig, mens den i helgene kan være veldig livlig og kaotisk. Markedet byr på masse mat, blant annet fersk fisk og krabbe. Omtrent halvdelen av bodene selger etter hvert lokalt håndverk som i høy grad selges til turister.

Seattle Center

Seattle Center er det som er igjen fra «Century 21 Exposition» i 1962, hvor 10 millioner besøkte Seattle. Her finner man the Space needle, som er et 180 meter høyt tårn med en restaurant på toppen og en helt fenomenal utsikt over byen. Det er også i dette området man finner byens største fornøyelsespark og the Seattle Opera House.

The U District (Universitetsområdet)

Når man snakker om the U District, refererer man vanligvis til Seattles Universitetsområde. Det er et hyggelig og sjarmerende sted å se seg rundt eller sitte på en av de mange restaurantene eller kafeene. Området har dessuten på en del gode museer, deriblant Burke Museum som har en fremragende samling av dinosaurusskjeletter og gjenstander fra indianerne. Det er også her man finner Washington Park Arboretum, som har 5500 forskjellige planter og store områder med skog og hager.

Tripoli

St. Gilles Citadellet

Denne gamle korstogsborgen fra 1103 er fremdeles imponerende selvom den har vært utsatt for flere branner. Den ligger ved siden av den gamle bydelen på en bakketopp med storslått utsikt over Tripoli.

Strendene

Besøk en av de lokale, offentlige strendene, og se hvordan muslimene leker strandløver. Barna leker, guttene spiller fotball, de gamle damene sitter svøpt i store gevanter og røker vannpipe, mens jentene bader med shorts og t-skjorte. Her bør man vise respekt og ikke bade i bikini eller utfordrende badedrakt.

USA

Byen Santa Fe

Ved Santa Fe møter ørkenen den sørlige delen av Rocky Mountains. Byen har en sjarme fra gammel tid, som smitter over på de besøkende der de går gjennom de smale gatene og forbi de hyggelige husene med utskjærte tredetaljer. Det bor mange forskjellige etniske grupper i byen. Dette gjør at byen har utviklet sin egen spesielle kultur, som er verd å oppleve hvis man kan komme i snakk med de lokale beboerne. Byen byr også på små, hyggelige men livlige markeder, hvor man kan kjøpe forskjellige lokale håndverksting og oppleve den sjarmerende atmosfæren.

Denali National Park

Denali nasjonalpark er en kjempestor park med et eminent dyreliv. Den største attraksjonen er likevel Mount McKinley, som reiser seg i 6194 meters høyde. Parken har over en million besøkende året, som primært kommer på grunn av de fantastiske mulighetene for camping, fotturer, terrengsykling eller rafting. I denne storslåtte naturen er det plass til alle former for utendørsaktiviteter.

Fjellet med Crazy Horse Memorial

Ut av en fjellside i den sydvestlige del av South Dakota reiser det seg en massiv statue av Crazy Horse. Crazy Horse var en berømt Sioux-leder, som ledet sine menn i kamp mot General George Custer i Little Bighorn-slaget. Statuen ble hogd inn i en enorm fjellside, og Crazy Horse-statuen blir mye større enn ansiktene på Mount Rushmore, som ligger i nærheten. Statuen er stadig under bygging, og det varer ennå mange år før den er ferdigbygd.

Forlystelsesparken Disneyland

Disneyland er en av de mest berømte attraksjoner i USA. Alle som reiser i landet og har barn med må besøke denne parken som beskrives som det gladeste sted på jorden. Disneyland er et eminent bevis på perfekt koreografi og utsmykning, hver eneste lille del av parken er pyntet med en disneyfigur eller et tema. Parken er inndelt i fire forskjellige land, Adventureland, som har et jungeltema og blant annet viser Indiana Jones, Frontierland, som har den ville vesten som tema, Tommorowland, som handler om fremtiden, og Fantasyland, som omhandler alle Disneys berømte figurer.

Grand Canyon

Grand Canyon er en av USAs mest kjente naturattraksjoner. Denne enorme kløften er 443 kilometer lang, 16 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Kløften er et virkelig imponerende syn med fremragende utsikt og flotte flerfargede klipper. Grand Canyon er mellom 250 millioner og 2 milliarder år gammel. Mange besøkende står og stirrer fascinert ut over kløften, men et alternativ kan være rafting på Colorado river, som er en av de mest spennende måter å oppleve kløften på.

Independence Hall

Independence Hall ble bygd mellom 1732 og 1756 som Pennsylvanias Statshus og koloniens hovedkvarter. Den annen kontinentale kongress møttes her fra 1775 til 1783, og det var her i The Assembly Room at delegater fra 13 kolonier møttes for å godkjenne uavhengighetserklæringen den 4. juli 1776. Det var i dette huset det amerikanske flagg ble utformet og konstitusjonen vedtatt.

Lake Michigan

Lake Michigan er en stor innsjø som ligger i nærheten av storbyen Chicago. Innsjøen har utrolig klart vann, og man kan få en fascinerende båttur på denne rolige innsjøen. Temperaturen ved innsjøen påvirker området kraftig. Om sommeren er det ofte ti grader kjøligere ved innsjøen enn andre steder, mens det er ti grader varmere om vinteren. Det blir også sagt at den friske vinden som blåser i området rundt innsjøen

Mount Rushmore

South Dakotas største turistattraksjon er uten tvil the Mount Rushmore National Memorial, hvor de 18 meter høye hoder av fire presidenter er hakket inn i fjellet. Hodene forestiller George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Det tok fjorten år å fullføre dette kjempemonumentet.

Mount Vernon huset

Mount Vernon var George Washingtons hjem i Virginia i mange år, og er en av de mest besøkte historiske attraksjoner i USA. Stedet er blitt restaurert og gir en god innsikt i det 18. århundres levemåte. George Washington døde i huset i 1799, og både han og hans kone er begravd på den sydlige side av bygningen.

Mt. St. Helens National Volcanic Monument

Denne store vulkanen er et minne om det ødeleggende utbruddet som fant sted ved vulkanen i 1980, men samtidig er den et bevis på hvilke krefter naturen besitter. Det er opprettet et besøkssenter ved vulkanen, hvor man faktisk kommer helt til toppen hvor det er mulig å kikke ned i den imponerende vulkanen.

Statue of Liberty

Frihetsgudinnen er et av de mest symbolske monumenter i USA. Den imponerende statuen er en gave fra franskmennene, og den skal symbolisere den politiske frihet i USA. Statuen ble avdekket i 1886, 21 år etter at den første idé var på bordet. Det er 354 trinn opp til toppen av gudinnen, som kan by på et fremragende overblikk over hele området. Frihetsgudinnen er et «must see», hvis man er i nærheten av New York City.

Vietnam Veterans Memorial

Vietnam Veterans Memorial er det mest besøkte minnesmerke i USA. Merket står i Washington DC og er designet av Maya Ying Lin, en 21-årig arkitektstudent fra Yale University, som vant en nasjonal konkurranse. Minnesmerket bærer inskripsjonen av 58.202 navn på soldater som ble drept eller meldt savnet under Vietnamkrigen.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park er verdens første nasjonalpark og er større enn Puerto Rico. Parken har et helt fantastisk landskap og et utrolig variert dyreliv. Parken er hjemsted for mer enn 250 aktive geysirer og masser av varme kilder, og det finnes flere forskjellige pattedyr her enn noe annet sted i landet. En tur gjennom parken vil også by på gråbjørner, sorte bjørner, bisonokser og ulver.

Yosemite National Park

Yosemite National Park er med tre millioner besøkende i året et av de mest besøkte steder i statene. I parken kan man se enorme fossefall, som tordner ned fjellsidene og ender i brusende elver. Videre er det over 1300 kilometer stisystemer i parken, så det er god mulighet for å studere den imponerende naturen og de fargestrålende dyrene i parken.

Washington DC

Det Hvite Hus

Siden 1800 har alle USAs presidenter bodd i Det Hvite Hus, som er den mest berømte adressen i landet. Huset har overlevd britenes forsøk på å brenne det ned i 1814, og også adskillige presidenter og ikke minst presidentfruer som har prøvd å omdekorere hele bygningen. Huset er åpent daglig for omvisninger, hvor man kan besøke åtte av rommene i den imponerende bygningen.

Federal Bureau of Investigation (FBIs hovedbygning)

FBIs hovedbygning er oppkalt etter J. Edgar Hoover, og hovedkvarteret er en av de virkelig populære attraksjonene i Washington DC. Man kan bli med på omvisning gjennom kriminallaboratorier hvor man blant annet kan se hvordan en DNA-test utføres. Omvisningen slutter med en livedemonstrasjon av maskingeværer.

Kongressens bibliotek

Kongressens bibliotek har cirka 100 millioner emner. Her finnes blant annet 26 millioner bøker og 36 millioner manuskripter, kart og fotografier. Det er det største biblioteket i verden. I tillegg til den imponerende samlingen, holder biblioteket til i utrolig vakre bygninger hvor det av og til arrangeres konserter og vises film.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her