En person sitter på kanten av et fjellutspring med utsikt over en fjord og fjell.

Severdigheter Norge

Arendal

Byen Arendal

Arendal var tidligere en travel seilbåthavn med en flåte på flere hundre skip. Byen er Sørlandets eldste og har mange gallerier for kunsthåndverk. Byens gamle bydel, Tyholmen, fikk i 1992 «Europa Nostra»-prisen for sin restaurering av de gamle trehusene

Kirkenes

Grensefloden Jakobselv

Ved grensefloden Jakobselv, mellom Norge og Russland, kan man se Oscar II’s kappel. Kapellet ble bygget av naturstein i 1869 som et slags åndelig vakttårn.

Sør-Varanger Museet

Sør-Varanger Museet i Kirkenes rommer spennende natur- og kulturhistoriske samlinger. Stedet har en ny, stor bygning fra 1997. Her finner man Grenselandsmuseet som viser norsk-finsk-russiske relasjoner gjennom tidene.

Øvre Pasvik Nasjonalpark

Syd for Kirkenes ligger Øvre Pasvik Nasjonalpark. I parken kan man se mange sjeldne fuglearter, ulver og Norges største stamme av den brune bjørnen. Parken ligger i den norske «tungen» mellom Finland og Russland.

Kristiansand

Folkloremuseet

Kongsgaarden ligger nordøst for Kristiansand og byr på et interessant folklore museum. Her kan man blant annet studere de farverike norske nasjonaldraktene.

Havnen

Kristiansand har en stor og viktig havn. Herfra seiler adskillige skip til et stort antall havner i Europa og USA. Det kan være en opplevelse å gå rundt på havnen og oppleve trafikken. Man kan ta fergen til Hirtshals i Danmark med Color Line.

Kirker

Den Lutheranske Katedral i Kristiansand er fra 1685 og er et besøk verdt. Katedralen ble restaurert fra 1882-85. Like ved ligger den eldgamle Oddernes Kirke som kan dateres tilbake til det 11. århundret.

Mandal

Byen Mandal

Billedhuggeren Gustav Vigeland ble født i denne byen som er Norges sydligste. Byen har godt bevart trearkitektur av stor kulturhistorisk verdi. I dag er det mange båtverft i byen. I begynnelsen av august arrangeres det her en «Skaldyrfestival» hvor man kan overvære det norske mesterskap i rekerensing.

Nord-Norge

Troms regionen

Troms er en av Norges mest spesielle regioner med de store øyene Senja og Hinnøy. Det finnes tre nasjonalparker i Troms: Ånderdalen, Øvre Dividal og Reisadalen. Alle parkene har et rikt dyreliv. Når man skal til Hinnøy passerer man Tjeldsundet over en vakker bro, og kommer til det østlige Hinnøy.

Norge

Bergen og landskapet omkring

Bergen ligger midt i Norge og er et perfekt utgangspunkt hvis man vil oppleve landets fantastiske natur. Herfra kan man blant annet besøke Sognefjorden, som er Norges lengste og dypeste, den vakre Hardangerfjord og man kan se fossene ved Geirangerfjorden. Det er fra Bergen man kan oppleve Norges mest vidunderlige natur.

Byen Namsos

Namsos, som ligger ved Namsfjorden, har et av Nordens største sagverk. Byen var krigsskueplass i 1940 årene etter de alliertes landgang og et tysk bombeangrep som ødela byens sentrum. Midt i byen ligger det et 114 meter høyt fjell, Bjørumsklompen, som gir flott utsikt over byen og Namsfjorden.

Byen Ny-Ålesund

Adskillige forskere fra mange land, oppholder seg i Ny-Ålesund om sommeren. Her studerer de floraen og faunaens reaksjoner på temperatursvingninger og drivhuseffekt. I Ny-Ålesund finner man et liten museum med gjenstander fra gruvedriftens tid. Der er også et kunstgalleri som sommeren gjennom har skiftende utstillinger.

Byen Røros

Røros er en gammel gruveby med fantastiske velbevarte trehus fra 1700 tallet. Byen står på UNESCOs kulturarv-liste. Røros har små virksomheter og et reinsdyrslakteri. Dessuten har mange kunsthåndverkere sitt verksted på Røros, så det er god mulighet for å kjøpe keramikk, glas, sølv og kobberarbeid.

Bygdøy

Bygdøy er en halvøy som ligger bare 10 minutters med båt eller 20 minutter med buss fra Oslo sentrum. Her finner man blant annet Norges største utendørs museum (Folkemuseet), Sjøfartsmuseet med Fram og Thor Heyerdahls Kon-Tiki og et museum hvor man kan se vikingeskip. Man kan også benytte de gode naturområdene som finnes på halvøya, og bade i oslofjorden.

Femundsmarka Nasjonalpark

Femundsmarka Nasjonalpark ligger på den østlige siden av sjøen Femunden. Her finnes store urskogslignende furutrær, eldgamle trær og fiskerike elver. Parken er et paradis for alle naturelskere som gjerne vil gå turer, fiske, padle, eller jage. Man kan møte tamrein og, nordpå, moskusokser

Hardangerfjorden

Hardangerfjorden kan skryte av å ha inspirert adskillige diktere, malere og komponister med sin ufattelige skjønnhet. Den 179 kilometer lange, idylliske fjorden rommer alt det man forbinder med norske fjordlandskap. Spesielt om våren er fjorden fantastisk. Her speiler blomstrende frukttrær seg i det klare vannet med brusende fosser som en vakker ramme.

Jotunheimen Nasjonalpark

Dersom man vil oppleve Norges ville natur er denne nasjonalparken et av de beste områdene å utforske. Parken har et utall av vandreruter og her kan man finne flere av de i alt 60 isbreene i området. Man kan heller ikke unngå å se de vakre fossene og dype sjøene.

Longyearbyen

Gruvebyen var tidligere et sted hvor gruvearbeiderne fløy til og arbeidet. I dag bor de sammen med familiene sine i Longyearbyen. Byen er et normalt fungerende samfund med boliger, skoler og verdens nordligste videregående skole. Det lille arktiske bysamfunnet byr blant annet på et museum. Her finner man samlinger som viser fangenes tilværelse.

Magdalene-bukten

Her finnes fuglefjell helt ut til kysten hvor utfluktsskip passerer de nordligste øyene. Noen timers seilas i nordlig retning ligger øya Moffen. Moffen er hjemsted for hvalrosser. Det er imidlertid ikke tillatt å gå i land, men man kan betrakte de fantastiske dyrene fra skipet.

Nordkapp platået

Nordkapp var opprinnelig et offersted for samene. Klippen hever seg loddrett 307 meter opp fra havet og ble navngitt The North Cape av den engelske oppdagelsesreisende Rich. Været er dessverre ofte dårlig ved Nordkapp, med piskende regn eller snø. Er man heldig kan imidlertid Nordkapp platået oppleves i midnattssol. Det er en uforglemmelig opplevelse

Stiklestad området

Stiklestad ligger øst for Verdalsøra i Nord-Trøndelag og er et viktig sted i norsk historie. Det var nemlig her Olav Haraldsson falt i kampen mot en bondehær i 1030. Slaget, der kristendommen seiret, betraktes som overgangen fra vikingtid til middelalder. En steinkirke er oppført med alteret plassert der Olav døde.

Trysilfjellet

Trysilfjellet er det største alpine skisportsstedet i Øst-Norge. Her finnes 21 skiheiser og en stort nett av alpine løyper. Om sommeren kan man rafte, seile i kano, eller dra på villmarkstur og overnatte i et sametelt.

Vikinglandet Rogaland

Rogaland er et gammelt vikingland. Her samlet Harald Hårfagre Norge til ett rike i 872. Mange konger dro ut på vikingtokter herfra. Området byr på klippekyst, sandstrender og ville fjordlandskap. Her er den fantastiske Lysefjorden og lakseelva Suldalslågen. I Rogaland kan man virkelig få prøvd krefter i fjellene.

Øya Andøya

Andøya er den nordligste øya i Vesterålens og består fortrinnsvis av mosegrunn hvor multebær vokser godt. Øyas hovedby, Annenes, har et hvalsenter i en nedlagt fiskefabrikk. Her finnes dokumentasjon om hvaler, hvalforskning og hvalfangstens historie. I Tysfjorden kan man i tillegg se hvalene «live».

Øya Karmøy

Karmøy er en lav øy som nesten er blottet for trær. Til gjengjeld har øya en fin badestrand og flere fiskerihavner. Øya har også mange historiske minner blant annet en gravhauger fra cirka 300 år etter Kristi fødsel. Rehaukene er seks store bronsealderhauger som man også kan oppleve på Karmøy

Oslo

Akershus Festning

Dersom man er i den norske hovedstaden Oslo, bør man ta en tur innom Akershus Festning. Bygningen er fra 1300-tallet, og inneholder underjordiske fangehuler hvor adelen ble holdt fanget. Under andre verdenskrig brukte tyskerne Akershus som fengsel og henrettelsessted.

Motstandsmuseet

Det norske Motstandsmuseum ligger ved Akershus Festning. Det var her tyskerne sperret folk inne og henrettet dem. Man får et godt innblikk i den tyske okkupasjonstiden, og Norges motstandskamp, ved en rundtur på museet. Stedet er omgitt av parker og her er det vakker utsikt over byen og havnen. Om sommeren spilles det ofte konserter og teaterstykker her.

Vigelandsparken og Vigelands Museet

Vigelandsparken i Oslo er et deilig fredfylt og idyllisk sted som egner seg perfekt til en piknik eller en liten hvil. Parken har store grønne områder og flere dammer som endene boltrer seg i. I Vigelandsparken finner du 212 skulpturer i bronse og granitt laget av kunstneren Gustav Vigeland. Man kan også besøke Vigelands museet. Her finner man flere av Vigelands verker og kan høre mere om parkens etablering.

Steinkjer

Byen Steinkjer

Steinkjer er kjent fra sagatiden da jarlene Eirik og Svein hersket over Norge til år 1000. Byen ble bombet i grus av tyskerne under andre verdenskrig, men er i dag et moderne skole- og handelssamfund. Den nye kirken i byen er utsmykket av moderne kunstnere

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her