Severdigheter Norge

- Velg område -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 428,- Fra 1 206,- Fra 1 391,-
Prisene er pr. person

Severdigheter Norge

Byen Arendal (Arendal)
Arendal var tidligere en travel seilbåthavn med en flåte på flere hundre skip. Byen er Sørlandets eldste og har mange gallerier for kunsthåndverk. Byens gamle bydel, Tyholmen, fikk i 1992 "Europa Nostra"-prisen for sin restaurering av de gamle trehusene
Grensefloden Jakobselv (Kirkenes)
Ved grensefloden Jakobselv, mellom Norge og Russland, kan man se Oscar II's kappel. Kapellet ble bygget av naturstein i 1869 som et slags åndelig vakttårn.
Sør-Varanger Museet (Kirkenes)
Sør-Varanger Museet i Kirkenes rommer spennende natur- og kulturhistoriske samlinger. Stedet har en ny, stor bygning fra 1997. Her finner man Grenselandsmuseet som viser norsk-finsk-russiske relasjoner gjennom tidene.
Øvre Pasvik Nasjonalpark (Kirkenes)
Syd for Kirkenes ligger Øvre Pasvik Nasjonalpark. I parken kan man se mange sjeldne fuglearter, ulver og Norges største stamme av den brune bjørnen. Parken ligger i den norske "tungen" mellom Finland og Russland.
Folkloremuseet (Kristiansand)
Kongsgaarden ligger nordøst for Kristiansand og byr på et interessant folklore museum. Her kan man blant annet studere de farverike norske nasjonaldraktene.
Havnen (Kristiansand)
Kristiansand har en stor og viktig havn. Herfra seiler adskillige skip til et stort antall havner i Europa og USA. Det kan være en opplevelse å gå rundt på havnen og oppleve trafikken. Man kan ta fergen til Hirtshals i Danmark med Color Line.
Kirker (Kristiansand)
Den Lutheranske Katedral i Kristiansand er fra 1685 og er et besøk verdt. Katedralen ble restaurert fra 1882-85. Like ved ligger den eldgamle Oddernes Kirke som kan dateres tilbake til det 11. århundret.
Byen Mandal (Mandal)
Billedhuggeren Gustav Vigeland ble født i denne byen som er Norges sydligste. Byen har godt bevart trearkitektur av stor kulturhistorisk verdi. I dag er det mange båtverft i byen. I begynnelsen av august arrangeres det her en "Skaldyrfestival" hvor man kan overvære det norske mesterskap i rekerensing.
Troms regionen (Nord-Norge)
Troms er en av Norges mest spesielle regioner med de store øyene Senja og Hinnøy. Det finnes tre nasjonalparker i Troms: Ånderdalen, Øvre Dividal og Reisadalen. Alle parkene har et rikt dyreliv. Når man skal til Hinnøy passerer man Tjeldsundet over en vakker bro, og kommer til det østlige Hinnøy.
Bergen og landskapet omkring (Norge)
Bergen ligger midt i Norge og er et perfekt utgangspunkt hvis man vil oppleve landets fantastiske natur. Herfra kan man blant annet besøke Sognefjorden, som er Norges lengste og dypeste, den vakre Hardangerfjord og man kan se fossene ved Geirangerfjorden. Det er fra Bergen man kan oppleve Norges mest vidunderlige natur.

Område og byguider

Område: 
• Nord-Norge
By: 
• Arendal
• Kirkenes
• Kristiansand
• Mandal
• Oslo
• Steinkjer

Finn reisen til Norge her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK