Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Laos

Laos

Ho Chi Minh Trail

I Savannakhet finner man Ho Chi Minh-stiene, som er et nettverk av stier som går parallelt med den vietnamesiske grense. Stiene ble benyttet av de Nordvietnamesiske troppene under Vietnamkrigen og av The Viet Minh mot franskmennene i 1950-årene. Selv om vietnameserne benektet stienes eksistens og amerikanerne nektet for at de bombet dem, så kan man i dag se helikoptre, kampfly og annet militærutstyr som ligger omkring stiene.

Provinsen Khammouane

Khammouaneprovinsen inneholder to store vilt bevokste områder. Det ene området består av store skogarealer, mens det andre primært består av kalkstein. Kalksteinsområdet er en labyrint av imponerende kalksteinshuler, elver og jungel. Man kan vandre rundt i denne labyrinten og oppleve helt fenomenale naturområder. I regntiden kan man ikke komme til området via veien, man kan kun komme frem med båt.

Luang Prabang

Phousifjellet

Phousifjellet ligger i Luang Prabangs sentrum. En klatretur opp fjellet kan være hard, men er bestemt turen verdt. Fra toppen av fjellet er det en formidabel utsikt og man kan se «The Royal Palace», de omkringliggende elvene og landsbyene.

Tempelet Wat Xieng Thong

Tempelet Wat Xieng Thong ligger 300 meter fra stedet hvor elven Khan renner inn i Mekongelven. Tempelet ble bygget i 1560 av Kong Setthathilat og er det mest fascinerende tempelet i Luang Prabang. Kombinasjonen av fargede glass og gullbekledning gjør tempelets fremtoning utrolig flott. Taket er også flott, og minner om en fugl med utslåtte vinger.

The Royal Palace Museum

Museet ligger i det gamle kongelige palasset og huser en stor samling av gjenstander fra de tidligere kongene fra Lane Xang-riket. Palasset ble bygd av franskmennene i 1904 for å erstatte et mindre trepalass. Utstillingen i museet er fremragende og gir et godt innblikk i Laos` historie.

Nordvest-Laos

Nasjonalparken The Phu Den Din National Biodiversity Conservation Area

Nasjonalparken strekker seg langs den vietnamesiske grensen og byr på en rekke fjell, hvor de høyeste reiser seg i 1950 meters høyde. I nasjonalparken er 70 prosent dekket av skog som inneholder en stor variasjon av ville dyr. Her kan du blant annet se den asiatiske sorte bjørnen, leoparder, elefanter og tigere.

Provinsen Bokeo

Bokeoprovinsen er den minste provinsen i landet og grenser opp til Thailand og Myanmar (Burma). Provinsen har 34 forskjellige etniske grupper og disse gruppene har ofte deres egen kultur, religion, språk og fargestrålende klesdrakter.

Provinsen Oudomxai

I området reiser det seg en mengde fjell som kun blir avbrutt av brusende fosser og herlige varme kilder. Området har hele 23 forskjellige etniske grupper som ofte har sin egen kultur, religion, språk og fargestrålende form for bekledning.

Sør-Laos

Bolavenplatået

Bolavenplatået er et kjempeområde som strekker seg inn i tre regioner i den sydlige delen av Laos. Platået er et meget fruktbart området hvor Lavenstammen dyrker noe av den beste kaffe i verden. Det dyrkes også spanskrør, kardemomme og forskjellige frukter. Området viser også imponerende fosser som ofte munner ut i store sjølignende områder og hvor det er gode muligheter for å ta en svømmetur.

Fjelltempelet Wat Phu

Wat Phu-tempelet ligger i provinsen Champassak og er et av Laos`s mest imponerende tempel. Wat Puh ble bygget i det 5. århundre av Khmerfolket og er plassert på en bakketopp ved siden av en ferskvannskilde. Området omkring tempelet er overveldende og stedet kan ses hvis man reiser til den sydlige delen av Laos.

Vientiane

Monumentet Patuxai (Anousavary) Sejrs

Patuxai ligger i den nordlige enden av Xang avenue og monumentet ligner i høy grad den kjente Triumfbuen fra Paris. Patuxai er bygd i midten av 1950 – årene og ligger kun en kilometer fra presidentpalasset. Om dagen kan man komme opp i Patuxai og hvorfra det er en fremragende utsikt over hele byen.

Palasset That Luang

That Luang-palasset ligger 3 kilometer nord for sentrum og er blant de viktigste religiøse bygningene i hele Laos. That Luang ble bygd i 1566 av Kong Setthatirat og restaurert i 1935. Det sies at That Luang som mange andre buddhistiske monumenter, er bygd opp på et eldgammelt khmerområde.

Tempelet Wat Sisaket

Dette tempelet et det eldste overlevende i Vientiane. Det ble bygd i 1818 av Kong Anouvong. Tempelet er fascinerende i seg selv, men innholdet gjør det ikke mindre imponerende. Tempelet inneholder over 6.800 Buddhastatuer og -bilder.

Xiengkhouangprovinsen

Kham Hot Springs

I Khamdistriktet, 52 kilometer nord for Phonsaven (områdets største by), finner man to varme kilder: Bo Noi, (liten kilde) og Bo Yai (stor kilde). Det er et vakkert området å slappe av i og man kan bade i de varme kildene hvor vannet blir opptil 60 grader varmt.

Krukkesletten

Det mystiske området Krukkesletten er et uutforsket området i provinsen Xieng Khuang. Her kan man oppdage et stort antall kjempestore kar og krukker som man ikke vet hvor kommer fra. De kjempestore kar og krukkene er laget av solid stein som man mener ikke kommer fra området. Mange av de mindre krukkene er tatt av samlere, men det er fortsatt flere hundre tilbake i området.

Bestill severdighetene dine her