Severdigheter Færøyene

- Velg område -
» Færøyene
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 030,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Færøyene

1800-tallets trekirker (Færøyene)
Religion har siden kristendommens innførelse spilt en større og større rolle på Færøyene. De karakteristiske færøyske sognekirkene med gresstorv på taket stammer fra perioden 1829-1849. Utskjæringene i kirkenes trevegger er de beste eksempler på datidens folkekunst.
Fuglefjellet Vestmannabjørgini (Færøyene)
For å komme til Vestmannabjørgini skal man ta båt fra Vestmanna. Vestmannabjørgini er fantastiske fuglefjell hvor et vell av havfugler holder til. Man seiler ca. tre timer opp langs vestkystens imponerende klippelandskap.
Færøybåten (Færøyene)
Færøybåtens konstruksjon er helt spesiell og finnes ikke andre steder i verden. Færøybåten bygges til 4, 6 eller 8 passasjerer, og den sistnevnte regnes for den fineste. Tidligere ble båtene brukt til transport og fiske, men i dag anvendes de kun til kappseilas.
Grindefangst (Færøyene)
Hvis man vil oppleve grindefangst på Færøyene, skal man dra til Miõvágur. Bygden regnes som en av øye-nes beste fangstplasser. Det skyldes at buktens store sandbanker og brede sandstrand er ideel å drive grin-dehvalene inn på.
Halvøyen Tinganes (Færøyene)
På Tinganes grunnla de første norske kolonistene deres Ting i 825. Tinganes deler havnen i to, og det er også her man finner Torshavns gamle bydel. Mange av husene på Tinganes stammer fra det 16. og 17. år-hundre, men er stadig i bruk den dag i dag.
Klippeformasjonene Risin og Kellingin (Færøyene)
Fra Esturoy er det utsikt til de pussige klippeformasjonene, som er 75 meter høye. Sagnet sier at en jætte og hans kone ville hente Færøyene til Island, men at øyene var for tunge. Akkurat når de gav opp og ville vende nesen hjemover, stod solen opp, og jætten og hans kone ble forsteinet.
Klippen Trøllkonufingur (Færøyene)
Klippen Trøllkonufingur kalles også Kongespiret. Sitt andre navn fikk klippen i 1844 når kronprins Frederik av Danmark besøkte øyen. Den bratte klippen er etter sigende kun besteget en gang, da en modig færing krøp opp for å vinke til kronprinsen når han seilte forbi langt der nede.
Religiøse bygninger i Kirkjubøur (Færøyene)
Kirkjubøur er en historisk og meget spennende bygd. Her kan man se ruiner av Færøyenes eldste kirke, som menes å stamme fra kort tid etter kristendommens innførelse. Videre ses ruinene av Múrurin, som er en aldri fullført katedral.
Skansin festningen (Færøyene)
Skansin er Torshavns festning. Den ble bygget i 1580 for å holde pirater på avstand. Skansen er bygget om flere ganger, det nåværende utseende fikk den i 1790. Da Færøyene under 2. verdenskrig ble besatt av britene, ble Skansen anvendt som The Royal Navy Commands hovedkvarter.
Tettstedet Kvivik (Færøyene)
Kvivik, som ligger på Streymøy, er en av de eldste bygdene på Færøyene. Man har funnet rester av en gammel vikingeboplass ved byen. To hus er i dag gravd ut, og man har gjort interessante funn i begge. Det ene huset har vært brukt til bolig, mens det andre har vært lade og kufjøs.

Område og byguider

Område: 
• Streymoy
• Suduroy
By: 
• Klaksvik
• Mykines by
• Torshavn
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK