Severdigheter Botswana

Severdigheter Botswana

Severdigheter » Botswana

Botswana

Gcwihaba hulene

Gamle myter forteller at det i disse dryppstenshulene er gjemt en verdifull skatt. Hulene er ikke for pyser. Det finnes ingen guider, og hulene ligger i dypt mørke. Men hvis man ikke er redd for flaggermus og er utstyrt med gode lommelykter, er det mulighet for å se noen av naturens sære fenomener, blant annet de opp til 10 meter høye stalagmitter og stalaktitter.

Tsodilo åsene

I et ellers øde ørkenlandskap reiser det seg 4 åser, som utgjør Tsodilo Hills. De kalles henholdsvis kvinne, mann, barn og baby. Det er ca. 3000 forskjellige hulemarier i området. Noen av disse er plassert temmelig høyt, og det kan kreve en del klatring for å nå dem.

Gubatsaa åsene

I Gubatsaa Hills er det mulig å se forhistoriske hulemalerier.

Nxai Pan National Park

Det ellers meget tørre og flate området fylles i regntiden med vann, og tillokker seg flere tuse, rosa flamingoer. Store flokker av zebraer og gnuer kommer også på dette tidspunkt.

Central Kalahari Viltreservat

Gemsbok National Park

I den sydøstlige delen av Kalahari-ørkenen ligger et uttørket elveleie, Kalahari Gemsbok National Park, som fylles med vann i regntiden mellom mars og starten av mai. Her tiltrekkes en del antiloper og gnuer fra hele området, men ellers observerer man ikke mange dyr. Inngangen til parken er fra grenseovergangen i Sør-Afrika.

Chobe Nasjonalpark

Savuti Marsh området

I den nordlige delen av nasjonalparken finnes den høyeste konsentrasjon av rovdyr i Afrikas sydlige del, så det er gode muligheter for å se løver, sjakaler, hyener, leoparder og geparder. De finner deres bytter blant hordene av modige zebraer, gnuer, impalaer og bøfler, som alle gresser ved elvebredden.

Gaborone

Markeder

På de markeder som finnes kan man blant annet kjøpe souvenirer og effekter til eventuelle safarier. Man kan også finne hjemmesydde vesker, stentøy, lær og annet håndverk.

Gaborone Game Reserve

15 kilometer utenfor byen ligger denne nasjonalparken. Her finnes ikke særlig annet enn noen antiloper og et enkelt nesehorn i bur. Den er ikke verdt å bruke tid på, hvis man har mulighet for å komme til noen av de store parkene.

National Museum and Art Gallery

Man får et godt overblikk over Botswanas kulturskatter i dette museum, som utover tradisjonelt håndverk inneholder en lang rekke utstoppede dyr. Det er en interessant gjennomgang av den lokale San-kultur, som beskriver Botswanas ørkenfolk inngående. Utstillingen beskriver også en rekke av Botswanas andre folkeferd.

Okavango Delta & Moremi Naturreserv

Chiefs Island

På den største øy i deltaet finnes der forhistoriske hulemalerier.

Bestill severdighetene dine her

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.