Det ungarske parlamentet i Budapest om kvelden, opplyst og reflekteres i Donau-elven.

Severdigheter Ungarn

Balaton

Byen Balatonfüred

Balatonfüred er en kulturell perle som ligger ved den nordlige delen av Balatonsjøen. Stedet var i det 19. århundre samlingssted for forfattere, politikere og kulturelle personligheter, og har gjennom mange år vært feriested for Ungarns middelklasse. Stedet har mange attraksjoner i form av museer, 11 varme kilder og en praktfull promenade. Allikevel er Balatonfüred et fredelig sted hvor man kan nyte stillheten.

Byen Siófok

Siofók er det mest populære turiststedet ved den sydlige delen av Balatonsjøen. Her spiser og drikker man, og svømmer og soler seg i lange baner. Kort sagt er Siofók et godt turiststed hvis hovedformålet er å slappe av på en deilig strand.

Byen Szántódpuszta

Szántódpuszta ligger i nærheten av det populære turiststedet Siofók, og dersom det blir kjedelig å ligge på stranden kan man med fordel besøke denne byen. Szántódpuszta er en hyggelig by som består av velholdte gårder fra det 18. og 19. århundret, gamle låver og en vakker barokk kirke.

Budapest

Den romerske by Aquincum

Den romerske byen Aquincum ble grunnlagt i det 1. århundre og er veldig godt bevart. Man kan stadig se hvor de offentlige badene lå, og man kan betrakte restene av templet som ble bygd til ære for solguden Mithras. Det finnes et museum i området som setter Aquincum i et historisk perspektiv.

Området Óbuda

Óbuda er et av de eldste og mest interessante områdene i Budapest. Det mest bemerkelsesverdige i området er de romerske ruinene og de små hyggelige gatene og husene som skaper en spesiell atmosfære. Området har også en del museer å vise frem, blant annet det imponerende Kiscelli Museum.

Slottsområdet

Slottsområdet i Budapest gjemmer på noen av byens viktigste monumenter og museer. Det Kongelige Palass ble bygd i det 13. århundre og ligger i et område som også har en gammel bydel. En mur omkranser slottsområdet, som er en av de største severdighetene i Budapest.

Donau

Båtturer

Ved et besøk i Budapest er en båttur på Donau en av de største severdighetene. Underveis kan man nyte synet av de mange romantiske broene, og man kan betrakte smykkeselgere og antikvariater langs Donau.

Cruise

Fra Budapest kan man dra på lengre cruise langs Donau, hvor turen inkluderer middag og underholdning ombord. Disse turene er relativt dyre, men er også en opplevelse. Man får sett Budapest fra en annen vinkel og opplever samtidig det ungarske kjøkken og ungarsk dans og musikk.

Den gamle festningen Visegrád

Følger man elven Donau noen kilometer vekk fra Budapest finner man den gamle festningen Visegrád. Stedet var engang en kongelig festning, men er nå et turiststed. Det kongelige palasset fra det 15. århundre er blitt restaurert og ombygd. På Kong Matthias Museum kan man se mange interessante arkeologiske funn. Man kan seile av Donau til Visegrád fra Budapest.

Eger

Bikavér vin

Den gode jorden og det perfekte klima i landskapet omkring Eger, gjør området perfekt til dyrking av vindruer. Vindyrkingen i området kan dateres tilbake til det 13. århundre. Den mest berømte vinen fra området er Bikavér, som er en kraftig rødvin. Hvis man er interessert i vin kan man besøke noen av vingårdene i området.

Eger Slott og Eger Katedral

Eger Slott stammer fra det 13. århundre og her finner man den beste utsikten over byen. Eger Katedral byr på en 40 meter høy minaret med en klaustrofobisk smal trapp som fører opp til toppen.

Sentrum i Eger

Sentrum i Eger er stengt for trafikk, og den ungarske regjering forsøker å bevare de gamle historiske bygningene i byen. En spasertur i Eger er en av de mest spennende tingene man kan foreta seg i byen. De mange velholdte barokke bygningene gjør en gåtur til en stor opplevelse. Stadig møter man på noe nytt å kikke på og nye ting som overvelder en.

Pécs

Moskeen

Moskeen i Pécs er det største monumentet i Ungarn som står igjen etter den tyrkiske okkupasjonen. Den kvadratiske moskeen ble bygd midt på 1600-tallet. Etter seieren over tyrkerne overtok den katolske kirken den hellige bygningen, men den islamske stilen er bevart.

Victor Vasarely Museum

Et av byens beste museer er Victor Vasarely Museum. Victor Vasarely var oppfinneren bak Op Art, som var en populær stilart på 60-tallet. Verkene hans er veldig stemningsfulle og sprudlende og kan finnes på museet.

Zsolnay Porselen-utstillingen

I Pécs finnes det en fast utstilling av det berømte Zsolnay-porselenet. Porselensfabrikken i Pécs ble etablert i 1851 og var en av de fremste innenfor porselensdesign i Europa. Mange zsolnay-kakkler og fliser er brukt til å pryde bygninger i Ungarn.

Ungarn

Den gamle festningen Visegrád

Følger man elven Donau noen kilometer vekk fra Budapest finner man den gamle festningen Visegrád. Stedet var engang en kongelig festning, men er nå et turiststed. Det kongelige palasset fra det 15. århundre er blitt restaurert og ombygd. På Kong Matthias Museum kan man se mange interessante arkeologiske funn. Man kan seile av Donau til Visegrád fra Budapest.

Hortobágy Nasjonalpark

Dersom man liker å se på fugler må man ikke gå glipp av Hortobágy Nasjonalpark. Parken strekker seg over 520 kvadratkilometer, og det er gjennom de siste 20 år blitt sett mer enn 310 forskjellige fuglearter i dette området. Parken er blant annet hjem for Stortrappen, en meterhøy fugl på omkring 20 kilo.

Kirken i Máriapócs

Den lille byen Máriapócs rommer en stor severdighet. I byens gresk-katolske kirke finnes et stort brodert bilde av Den Gråtende Sorte Madonna, som troner over alteret. I 1991 ankom selveste Johannes Paul II til byen for å se Den Sorte Madonna.

Klosteret i Pannonhalma

Byen Pannonhalma ble grunnlagt av benediktinermunker for nesten 1000 år siden. I byen finner man et spennende kloster med en vakker blanding av gotisk, romersk og tyrkisk arkitektur. Inne i klosteret kan man blant annet se Ungarns største private bibliotek. Det inneholder mer enn 300.000 verker.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her