Severdigheter Ghana

Severdigheter Ghana

Severdigheter » Ghana

Accra

Centre for National Culture

I dette kultursenteret selges ghanesisk håndverk og kunst av god kvalitet.

Nationalteatret

Ghanas nationalteater er bygget i kinesisk form. Her oppføres alle former for shows, musikkforestillinger og teaterstykker, men bygningen bruges også som konferansesenter.

Makola-markedet

Fra hele Accras omkrets strømmer selgere til dette utendørsmarkedet, hvor det hver dag blir handlet og byttet. Eksotiske krydder ligger side om side med ghanesiske spesialiteter i markedets boder.

National Museum

På Nasjonalmusseet i Accra kan man oppleve lokale ghanesiske kunstneres nyere og eldre verker.

Ghana

Kystens fort

Langs Atlanterhavskysten ligger en mengde gamle portugisiske, nederlandske og britiske borger, som i kolonitiden voktet kyststrekningens farvann. Fortet i Elmina, Fort St Jago og Cape Coast Castle er verdt å besøke.

Gullgruver

Ghana lover sine gjester gull og grønne skoger, og holder det den lover. Når safarien i regnskogen er overstått, er det mulig å besøke noen af Ghanas gullgruver i den vestlige del av landet. Tarkwa Goldmines og Prestea Goldmines inviterer gjester på rundvisning etter avtale.

Vannfall i Voltaregionen

I vakre fjellområder og gjemt dypt i skogene ligger en rekke vannfall omkring Lake Volta. Wli Falls, Tagbo Falls, Tsatsadu Falls, Aflambi Falls og Amedzofe-Gbadzeme Falls er spennende utfluktsmål for de som skulle befinne seg i området.

Cape Coast området

Cape Coast gir mulighet for å ligge på ryggen på stranden og nyte solen og matretter fra havet, men det er også et godt utgangspunkt for å oppleve severdigheder i området. Her er det forsvarsverker og slott fra kolonitiden, og naturparker så langt du kan se, hvis strandferien skal krydres med litt ekstra oplevelser.

Kakum Conservation område

Hvis man ikke får nok safari, og samtidig vil oppleve kystens tilbud, ligger denne nasjonalparken kun 20 kilometer fra Cape Coasts behagelige strender. Her er det et turistsenter som kan innvie de besøkende i det unike samspill mellom mennesket og naturen. Det fins mer enn 550 forskjellige sommerfuglarter og mange store pattedyr i dette området, og dessuten uberørt regnskog.

Larabanga Moské

Denne moskéen fra det 13. århundrede er omsust av mystikk. Ingen vet hvem som bygde den, og stedet blir ansett for å være et av de helligste i Ghana. Det sies at det eksemplaret av Koranen som oppbevares i kirken, falt ned fra himmelen.

Fiskerlandsbyen Apam

Denne lille fiskerlandsbyen har deilige strender, som ligger nesten helt uberørt. Vil man slikke sol privat og i palmeskygge, er dette et perfekt sted.

Volta-sjøen

Verdens største kunstig skapte sjø er et ettertraktet vannsportssted. Sjøen er skapt av en kjempestor demning, som forsyner hele landet med strøm. For fiskere og båtfolk er der nok å geskjeftige seg med ved sjøen. Lekre strender og picnicsteder med palmesus gjør Lake Volta til et behagelig oppholdssted, også for de mange trekkfuglene som slår seg ned her når hjemlandene blir for kalde.

Krokodillefarmen Paga Crocodile Pond

Ved den nordøstlige grense ligger en hellig krokodillefarm. Her er det mulig å komme tett innpå en rekke forskjellige slags afrikanske alligatorer og krokodiller. I sikre omgivelser, selvsagt.

Kintampo

Kintampo-vannfallene

Ikke så langt fra hovedveien mellom Kumasi og Kintampo ligger Ghanas største vannfall gjemt i skogen. Stedet er også Ghanas geografiske sentrum.

Kumasi

Nasjonalparken Boulom Wildlife Sanctuary

Banfabiri Falls er hovedattraksjonen i denne nationalparken, i utfluktavstand fra Kumasi. Det vakre vannfallet velter massivt ned over et imponerende område.

Manhyia Palasset

Ashanti-kongens palass er et besøk verdt. I bygningen finner man, i tillegg til kongen selv, en gullstol som er så hellig at ikke engang Ashantiernes overhode kan sitte i den. Den blir båret ut på høytidsdager, men må aldri komme i berøring med bakken, så den ikke mister noe av sin kraft.

Ghanas nationale kulturcenter

Dette senteret ligger i Kumasi. Her er det mulig å se hvordan man lager palmevin og vever etter gammel ghanesisk tradisjon. Det er utstillinger om ashanti-folkets kultur og historie, og i helgene spilles det opp til tromme- og danseforestillinger.

Bestill severdighetene dine her

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.