Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Fransk Polynesia (Tahiti)

Severdigheter

Skilpaddene på Tahaa (Fransk Polynesia (Tahiti))
Det er mulig på ulike steder å oppleve havskilpadder. Foundation Hibiscus vokter havskilpadder for å kunne beskytte dem, merke dem, oppfostre dem for å så sette de fri igjen når de kan ta vare på seg selv. Her kan du være med på mating av havskilpaddene hver morgen kl. 0800
Lagoonarium på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Dette er et undervannsobservatorium i sitt naturlige element. Her er det fire store undervannsparker som innholder flere tusen tropiske fisk i tillegg til hai, moreneål, skilpadder, sjøanemoner og koraller. Hai og fiskemating skjer hver dag kl.1200.
Australøyene (Fransk Polynesia (Tahiti))
Den sørlligste øygruppen i Fransk Polynesia. Øygruppen er mest kjent som en møteplass for knølhvaler / pukkelhvaler som kommer hit juli oktober. Hvalsafari tilbys både med båt og fra land.
Dolphin Quest på Moorea (Fransk Polynesia (Tahiti))
En mulighet til å lære mer om delfiner. På Beachcomber Intercontinental kan du booke in ulike program som består av en interaktiv del i vannet med delfinene sammen med en underviser / lærer innen marinebiologi og som kan fortelle om hvordan man skal beskytte deres naturlige miljø.
Marae Taputapuatea på Raiatea (Fransk Polynesia (Tahiti))
En kongelig religiøs bygning / område som regnes som en av de største i Stillehavet. Her ble det holdt seremonier ved store investeringer og når det kom oversjøisk besøk. Den har vært fyllt med magi og seremonier og består av noen enorme grupper av både stående og liggende korallstener. Du kan ankomme gjennom den hellige passasjen ava moa, hvor kanoer fra hele Stillehavet ankom plassen i forne tider.
Graven til Pomare V og Kongefamilien på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Om du spaserer ned forbi den protestantiske kirken i Arue, ned til området ved Matavai bukten, så vil du se mausoleumet til Pomare V (1839-1891), Tahiti sin siste monark. Kongegraven er bygd av korall formet som et tårn, der skal forestille en gresk urne farget rød.
La Vanillere på Raiatea (Fransk Polynesia (Tahiti))
En unik vaniljeplantasje der en omvisning byr på Vanilla Tahitiensis, dyrkemetoder, vekstsyklus, blomsterbestøvning og tørkemetoder. Vanilje er en av de store eksportartiklene til Tahiti.
Øya Fakarava (Fransk Polynesia (Tahiti))
En av Unesco naturreservater sammen med seks naboøyer. Et fantastisk økosystem med sjelden flora og fauna som inkluderer den jaktende kongefiskeren, Tuamotu-palmen og i lagunen ulike myk-koraller og sjøsikader. På øya kan du besøke perlefarm og en av de første katolske kirkene som ble bygget i korall 1874. Fantastisk liv under vannet både for snorkling og dykking.
Perlemuseet på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Det eneste museet i verden dedikert til perler, og vil vise deg alt om denne juvelen fra havet. Det er seg kunst, historie, mytologi, filosofi og religion samt tekniske forklaringer. Du vil også kunne lære mer om østers og skjell som produserer perler, genelogien til Pinctada Margaritifera som gir den spesielle Tahitiske svarte perlen, se mange ulike gjenstander gjort av perlemor og få vite mer om andre ting beslektet nettopp rundt dette ene temaet; perler. Her får du vite hvordan bestemme kvaliteten på en perle, og ikke minst få se mange av de sjeldne gjenstandene fra Robert Wan sin private samling.
Øya Bora Bora (Fransk Polynesia (Tahiti))
Dette er det mest kjente stedet i Fransk Polynesia. Kjent for alle store stjerner som har hatt sin bryllupsreise eller ferie her. Kjent for den første flyplassen som ble bygget under 2. verdenskrig og huset nesten 5000 amerikanske soldater. Øya er også kjent for sin utrolige vakre lagune og har blitt kalt av flere magasiner rundt omkring i verden for Verdens vakreste lagune. Dette har vært inspirasjonskilden til flere malere, kunstnere og forfattere.
Kinesiske tempelet i Mamao / Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Denne klassiske orientalske bygningen med pagodetak ble bygd 1985-1987 og erstattet et gammelt tempel som ble ødelagt i brann i 1981. Lokale historikere mener at den originale bygningen stammer tilbake til 1860 tallet. Det nåværende templet, som den gamle, er dedikert til Kan Kung, en legendarisk krigshelt. For det kinesiske samfunnet på Tahiti er dette et minnesmerke til ære for deres forfedre.
Moorea fruktjuice fabrikk (Fransk Polynesia (Tahiti))
Moorea sin eneste fruktjuice fabrikk og distilleri. Du kan smake på de ulike produktene enten søtsaker, juice, syltetøy, likør og sprit, alle gjort fra eksotiske frukter.
Øya Hiva Oa Marquises (Fransk Polynesia (Tahiti))
Dette er øya hvor den franske maleren Paul Gauguin bodde, bygde sitt House of Pleasure og ligger begravd ved siden av den belgiske sangeren Jacques Brel som bodde her i det 20. århundre. I landsbyen Atuona finner man i dag Paul Gauguin museet, en kopi av hans House of Pleasure . På et utkikkspunkt mellom Atuona og flyplassen er det en plakett til minne om sangeren Jacques Brel, samt at det lille postflyet hans Jojo er utstilt midt i Atuona.
Point Venus fyrtårn på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Dette er et historisk sted, og plassen hvor de første europeere kom i land 1767. I dag er det en av Tahiti mest besøkte badestrender. Her er det en offentlig park med svart sand, tropiske haver, fyrtårn, snack bar, små salgsboder, dusj og toaletter.
Papeete Marked på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Le Marché som det heter, ligger midt i Papeete, bare et kvartal unna havnen. I stueetasjen finner man ulike boder som selger alt fra eksotiske frukter, Tahitiske og kinesiske grønnsaker, monoi olje, parfymert såpe, ekte vanilje, kaker og paier, fruktsyltetøy, dansekostymer, hatter og vesker vevd av pandanus og halskjeder av skjell. Hver morgen kommer det inn fersk fisk fra havnen som stilles ut og selges. Markedet åpner kl. 0500 hver morgen, og når høyden midt på dagen. Best er det å besøke det søndag morgen når den Tahitiske familien er på handletur til søndagsmiddagen. Dette er det perfekte sted for fotografene, og ikke glem blomstermarkedet med alt fra orkideer, anthurium, morgenfrue, prestekrager, rød ingefærblomst og jasmin. På første sal er det håndtverk, suvenirer, pareo og treutskjæringer.
James Norman Hall sitt hjem på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
James Norman Hall sitt hjem ligger i Arue, et par kilometer fra Papeete og har utsikt over den vakre Matavaibukten hvor Cook gikk i land 1769. Den berømte James Norman Hall kjent som krigshelt, pilot, eventyrer, dikter, novelleskriver og forfatter arbeidet på Tahiti i over 30 år og bodde i sitt kolonihus med sin Tahitiske kone Sarah Hall og deres to barn. Han er mest kjent for triologien Mytteriet på Bounty, Menn mot Havet og Pitcairn Island som er skrevet sammen med Charles Nordhoff et forfattersamarbeid som varte i over 29 år. Mannen elsket å skrive og lese, og her kan du se biblioteket hans med det originale skrivebordet, skrivemaskinen og over 3000 bøker som inneholder syv generasjoner av Amerikansk litteratur. I huset står også hans elskede grammofon, antikke møbler, nostalgiske familiebilder, favorittmalerier og personlige gjenstander. Alt dekorerer det sjarmerende huset fra hans romantiske dager. Besøkende kan vandre rundt i Mama Lalas fantastiske have, slappe av på terassen og nyte kolde drikker og kaker fra familiekjøkkenet som nå er gjort om til et kaffe- og te serveringssted.
Tiki Village på Moorea (Fransk Polynesia (Tahiti))
En unik mulighet til å oppdage og lære om kunst, kultur og håndtverk fra Polynesia i en tradisjonell landsby ved lagunen. Du kan lære å veve vesker, blomsterkranser og hodepynt eller lage treutskjæring. Du kan også male din egen pareo til å ha med hjem. Det er kunst og håndtverk til salgs av de som bor i landsbyen, og du kan spise lunsj her samtidig som du ser en forrykende oppvisning med ilddans eller du kan padle i en tradisjonell kano i lagunen og besøke en perlefarm. Det er helaftenshow med ulike tradisjonelle dansoppvisninger med over 60 dansere hver tirsdag, onsdag, fredag og lørdag kveld hvor du får servert en tradisjonell ahimaa, mat forberedt i en underjordisk ovn. Tahitisk bryllupseremoni kan bestilles her også.
Maeva på Huahine (Fransk Polynesia (Tahiti))
Arkeologisk område som var opprinnelsen til øyas åtte høvdingeområder. Denne kongelige marae religiøse plass var den første som var innelukket og avstengt.
Øya Maupiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
En av de siste paradis tilbake i verden. Krystallklart vann, vakker lagune og urørte strender. Kokosplantasjer og melonplantasjer utgjør levebrødet sammen med den lille turismen øya har.
Paul Gauguin Museum på Tahiti (Fransk Polynesia (Tahiti))
Et fantastisk retroperspektiv på livet og arbeidet til Paul Gauguin, den berømte franske kunstneren som tilbrakte de sine siste 12 år på Tahiti og Marquises - øyene. Gauguins kunst frambrakte og hadde en stor innflytelse på de primitive og eksotiske malerne og skulptørene i det 20. århundre. Museet har noen av kunstnerens originale verk (skulpturer, graveringer)
Gambier øygruppen (Fransk Polynesia (Tahiti))
Dette er krybben for Polynesiske katolisismen i det 19.århundre. Øyene har mer enn 100 stenbygninger fra den tiden som inkluderer kirker, skoler, klostre, vokttårn etc. Lagunene er kjent for å produsere de flotteste og beste sorte perlene.
Landsbyen Hatiheu på Nuku Hiva Marquises (Fransk Polynesia (Tahiti))
Et landemerke med den arkeologiske plassen Hikokua som består av en paepae og en stor tohua med noen menneskelike Tiki-statuer. Litt lenger bort er det også en marae like under et enormt fikustre, hvor det gjort en stor hule som har vært brukt til matoppbevaring. Det er petroglyfer inngravert på mange av de store sorte stenene som ligger rundt omkring. Selve landsbyen er kjent for restauranten Chez Yvonne, hvor du får servert fantastisk hummer til lunsj.
Taipivai landsbyen på Nuku Hiva - Marquises (Fransk Polynesia (Tahiti))
Det var her Herman Melville bodde noen uker på 1800 tallet, og gjorde landsbyen verdensberømt gjennom novellen Typee. Det sies at landsbyens krigere i sin tid var fryktløse kannibaler.
Perlefarm på Tahaa (Fransk Polynesia (Tahiti))
Oppdag perlen i sitt naturlige element. Her kan du lære om perledyrkingens verden med alt fra perlemorskjellet til den riktige sorte perlen med dens historie, forberedelse til smykker, ulike typer av perlemor og deres egenskaper samt forberedelser av innhøstingen av perlene. Alt foregår på familieeide perlefarmer.
Øya Tetiaroa (Fransk Polynesia (Tahiti))
Øya var tidligere eiendom til den tidligere kongefamilien Pomare, men den nåværende eieren er vel mer kjent. Dette er nemlig stedet skuespilleren Marlon Brando kjøpte etter innspillingen av Mytteriet på Bounty. Det er en liten flystripe her, et lite hotell som drives av hans tahitiske kone og sønn. Atollene er mest kjent for sitt rike fugleliv og fantastiske lagune.
Museet Tahiti and Her Islands, - Te Fare Iamanaha (Fransk Polynesia (Tahiti))
Et historisk område, hvor der tidligere lå en Marae, som bedst kan beskrives som en religiøs plads. Et fantastisk miljø med offentlige, private og donerte samlinger dækker alt fra arkæologi, polynesisk kultur, materiale og miljø, teknologi og håndværk til samfund og religion, som det var før missionærerne fra London Missionary Society ankom til øriget.
Hélène Spa på Moorea (Fransk Polynesia (Tahiti))
Dette unike spaet ligger i samme område som Beachcomber Intercontinental Hotel. Alle behandlingene har røtter i polynesisk tradisjon og sammen med fransk spakunnskap vil du kunne oppleve det legendariske gode livet i Paradis. Produktene som brukes er friske og forberedt for den ene behandlingen, det kan være Nono, ananas, papaya eller banan. Men de bruker også Tamanuolje, Vanilje, Honning fra Marquises og Tuamotu og selvsagt Monoï, kokosolje, kokosmelk, kjerner og fiber fra kokosnøtten.
Øya Fatu Hiva Marquises (Fransk Polynesia (Tahiti))
Øya er mest kjent for å være stedet Thor Heyerdahl dro på bryllupsreise med sin kone Liv 1937-38. Det resulterte i boken Fatu Hiva Et år i Paradis.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.