Kuala Lumper, Petronas Towers, høye bygninger, skyskrapere og klar blå himmel.

Severdigheter Malaysia

Georgetown

Byen Georgetown

Den største byen på øya er Georgetown. Byen er en av de mest atmosfærefylte i hele Asia. Her finner man et mylder av små gater hvor det vrimler med gatehandlere og trishawer. Det bor mange forskjellige folkeslag i byen, og moskeer og templer ligger side om side. Det er mange storslåtte bygninger, blant annet Town Hall som er bygget i gammel britisk kolonistil og det imponerende Khoo Kongsi som er et gammelt kinesisk klanhus.

Høylandene i Kamerun

Robertson Rose Garden

Hagen ble anlagt i 1934 av ekteparet Robertson. Rosenhagen har i dag over 100 forskjellige arter og det selges tørka blomster og honning.

Teplantasjer

Det er mange teplantasjer i området hvor det er det mulig å se teproduksjonen helt fra de friske bladene til pakningen. Produksjonen av te har ikke endret seg mye i de siste hundre år og man kan ennå se teplukkere med kurver på ryggen ute på markene.

Kuala Lumpur

Moskeen Masjid Jamek

Masjid Jamek er et storslått eksempel på muslimsk arkitektur. Moskeen ble oppført i 1909 og ligger der hvor elvene Klang og Gombak renner sammen. Det var på akkurat dette stedet Kuala Lumpur ble grunnlagt. Moskeen har forgylte løkkupler, hvelvede søyleganger og flotte marmorgulv og ligger i en fredfylt palmehage.

Nasjonalmuseet

Malaysias nasjonalmuseum ligger i hovedstaden Kuala Lumpur. Her kan man se ekte kranier fra noen av ofrene for fortidens hodejegere. Museet har en fin historisk samling fra landets kultur og tradisjoner.

Petronas tvillingtårn

Petronas tvillingtårn er verdens høyeste bygningsverk. De er bygget av oljeselskapet Petronas og er 452 meter høye. Arkitekten Cesa Pelli har bygget tårnene ut fra prinsipper i den islamske byggekunsten. Byggets fasade er i glass og bygningen har 88 etasjer.

Sultan Abdul Samas bygningen

Bygningen ble oppført mellom 1894 og 1897 av den britiske arkitekten A.C. Norman og betraktes som et av hovedstadens kjennetegn. Bygningen er en vakker blanding av victoriansk og maurisk byggestil. I dag holder Høyesterett og Justisministeriet til i bygningene.

Malaysia

Batu grottene

Batu Caves er noen kjempestore grotter som ligger litt nord for Kuala Lumpur. For å komme opp til inngangen av grottene skal man bestige 272 trappetrinn. Den største av grottene er 400 meter lang og 120 meter høy. Batu Caves er en hinduistisk helligdom og hvert år er grottene ramme for den hinduistiske Thaipusam-festivalen.

Kek Lok Si Tempelet

Tempelet er et av de fineste buddhistiske templene i Sydøst Asia. Kek Lok Si står majestetisk på en bakketopp ved landsbyen Ayer Itam. Tempelet er kjempestort og i midten finnes De Titusen Buddhaers Pagode. Pagoden består av mange etasjer og øverst er det en gylden spiralformet topp.

Niagrottene

I delstaten Sarawak finner man Niagrottene. I disse grottene ble det eldste spor etter mennesker i sydøst Asia funnet: Et kranium som hadde tilhørt en huleboer og kunne dateres 35.000-40.000 år tilbake. I grottene er det flere godt bevarte hulemalerier og man har funnet kanolignende båter.

Taman Negara National Park

Parken ligger i regnskogen. Livet i parken foregår mest i trekronene hvor det vrimler med fugler i alle farger og skrikende apekatter. Det er også tigere og elefanter i parken, men de ses sjeldent av mennesker. All transport i parken er enten i båt på grumsete elver eller til fots.

Øygruppen Langkawi

På øygruppen finner man hvite sandstrender med palmer. På tross av at øya er tollfritt område, er der ikke så mange turister der. Derfor er øya ideel til avslapping og badeferie. Det er mange flotte fosser på øya og mellom øyene er det vakre koralrev som er et opplagt utfluktsmål for dykkere.

Malaysias østkyst

Fossene ved Kota Tinggi

Cirka 15 kilometer nord for den lille byen Kota Tinggi finner man Kota Tinggi fossene. Vannet faller 34 meter ned på skinnende klipper som er blitt polert gjennom årene. Vannet renner videre ned i små bassenger hvor det er skjønt å ta seg en dukkert i varmen.

Havskilpadder

Langs østkysten kan man spesielt i juni, juli og august ved nattetider se de prektige dyrene kravle på land for å grave eggene sine ned i sanden. På land beveger de seg klossete, mens i sitt rette element, havet, beveger de seg veldig elegant.

Tropeøen Pulau Tioman

Tioman er en skjønn tropeøy som ennå ikke er blitt spolert av turister. Det meste av øya er dekket av regnskog og øya er veldig populær blant trekkere. Øya har flere fredelige palmestrender hvor man ofte kan være i fred.

Penang

Fjellet Penang Hill

Malaysias første fjellstasjon, Penang Hill, ligger 830 meter over havet. Man kan enten gå til toppen eller ta turen i en av de spesialbygde togvognene. I tillegg til det kjølige og forfriskende klimaet er det også en fantastisk utsikt over Penang og fastlandet fra fjellets topp.

Kek Lok Si Tempelet

Tempelet er et av de fineste buddhistiske templene i Sydøst Asia. Kek Lok Si står majestetisk på en bakketopp ved landsbyen Ayer Itam. Tempelet er kjempestort og i midten finnes De Titusen Buddhaers Pagode. Pagoden består av mange etasjer og øverst er det en gylden spiralformet topp.

Sabah og Sarawak

Kinabalu fjellet

Det 4101 meter høye fjellet dominerer landskapet i Kinbalu Park. Det reiser seg over den tropiske regnskogen som rommer et fantastisk planteliv og er kjent for sine mange orkidéarter Tross høyden er Mount Kinabalu rimelig lett å bestige – det kan gjøres på to dager, selv om man ikke er i toppform.

Langhus i landsbyen Segu Bunuk

I landsbyen Segu Bunuk finner man de innfødte i Sarawaks tradisjonelle boligform, langhus. Langhusene kan være opp til 180 meter lange og 20 meter brede. Et langhus kan romme opp til 300 mennesker. Hver familie har sitt eget avlukke, men mesteparten av aktivitetene foregår på husets terrasse. Her lager de mat, reparerer klær og spiser.

Orang Utan Rehabilitation Centre

I dette senteret trenes orangutanger som har vært i fangenskap til kunne klare seg i naturen. I treningen lærer de å finne mat og overleve i regnskogen. Der er god mulighet for å gå tur i nasjonalparken rundt senteret.

Turtle Island National Park

De tre skilpaddeøyene ligger 40 kilometer nord for Sandakan. På disse øyene kravler havskilpaddene i land for å grave ned eggene sine i sanden. På øyene kan man se små skilpadder grave seg opp av sanden og begi seg mot havet. Den eneste øya som er tilgjengelig for turister er Pulau Seligan.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her