Severdigheter Malaysia

» Malaysia
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 7 263,- Fra 6 447,- -
Charter (fly+hotell) Fra 7 652,- Fra 12 765,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter Malaysia

Byen Georgetown (Georgetown)
Den største byen på øya er Georgetown. Byen er en av de mest atmosfærefylte i hele Asia. Her finner man et mylder av små gater hvor det vrimler med gatehandlere og trishawer. Det bor mange forskjellige folkeslag i byen, og moskeer og templer ligger side om side. Det er mange storslåtte bygninger, blant annet Town Hall som er bygget i gammel britisk kolonistil og det imponerende Khoo Kongsi som er et gammelt kinesisk klanhus.
Robertson Rose Garden (Høylandene i Kamerun)
Hagen ble anlagt i 1934 av ekteparet Robertson. Rosenhagen har i dag over 100 forskjellige arter og det selges tørka blomster og honning.
Teplantasjer (Høylandene i Kamerun)
Det er mange teplantasjer i området hvor det er det mulig å se teproduksjonen helt fra de friske bladene til pakningen. Produksjonen av te har ikke endret seg mye i de siste hundre år og man kan ennå se teplukkere med kurver på ryggen ute på markene.
Moskeen Masjid Jamek (Kuala Lumpur)
Masjid Jamek er et storslått eksempel på muslimsk arkitektur. Moskeen ble oppført i 1909 og ligger der hvor elvene Klang og Gombak renner sammen. Det var på akkurat dette stedet Kuala Lumpur ble grunnlagt. Moskeen har forgylte løkkupler, hvelvede søyleganger og flotte marmorgulv og ligger i en fredfylt palmehage.
Nasjonalmuseet (Kuala Lumpur)
Malaysias nasjonalmuseum ligger i hovedstaden Kuala Lumpur. Her kan man se ekte kranier fra noen av ofrene for fortidens hodejegere. Museet har en fin historisk samling fra landets kultur og tradisjoner.
Petronas tvillingtårn (Kuala Lumpur)
Petronas tvillingtårn er verdens høyeste bygningsverk. De er bygget av oljeselskapet Petronas og er 452 meter høye. Arkitekten Cesa Pelli har bygget tårnene ut fra prinsipper i den islamske byggekunsten. Byggets fasade er i glass og bygningen har 88 etasjer.
Sultan Abdul Samas bygningen (Kuala Lumpur)
Bygningen ble oppført mellom 1894 og 1897 av den britiske arkitekten A.C. Norman og betraktes som et av hovedstadens kjennetegn. Bygningen er en vakker blanding av victoriansk og maurisk byggestil. I dag holder Høyesterett og Justisministeriet til i bygningene.
Batu grottene (Malaysia)
Batu Caves er noen kjempestore grotter som ligger litt nord for Kuala Lumpur. For å komme opp til inngangen av grottene skal man bestige 272 trappetrinn. Den største av grottene er 400 meter lang og 120 meter høy. Batu Caves er en hinduistisk helligdom og hvert år er grottene ramme for den hinduistiske Thaipusam-festivalen.
Kek Lok Si Tempelet (Malaysia)
Tempelet er et av de fineste buddhistiske templene i Sydøst Asia. Kek Lok Si står majestetisk på en bakketopp ved landsbyen Ayer Itam. Tempelet er kjempestort og i midten finnes De Titusen Buddhaers Pagode. Pagoden består av mange etasjer og øverst er det en gylden spiralformet topp.
Niagrottene (Malaysia)
I delstaten Sarawak finner man Niagrottene. I disse grottene ble det eldste spor etter mennesker i sydøst Asia funnet: Et kranium som hadde tilhørt en huleboer og kunne dateres 35.000-40.000 år tilbake. I grottene er det flere godt bevarte hulemalerier og man har funnet kanolignende båter.

Område og byguider

Finn reisen til Malaysia her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK