Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Litauen

Kaunas

Kaunas´ djevelmuseum

Kaunas´ djevelmuseum er en kuriøs opplevelse utover det vanlige. Museet har en samling av diverse djevelfigurer. Spesielt morsomt er det å se de to menn som mer enn noen andre symboliserer undertrykkelsen av Litauen, Hitler og Stalin, avbildet med bukkeben og horn i pannen.

Kaunas´ festningsverk

De restaurerte restene av Kaunas´ gamle festning er absolutt verdt et besøk dersom man er en historieinteressert turist. Festningen hadde som formål og forsvare byen mot fiender. Den kan dateres tilbake til 1200-tallet, og er den første av sitt slag i Litauen. Festningen har i tillegg til å være forsvarsverk blitt brukt som fengsel. I mange år har den stått i forfall, men i dag er ruinene delvis restaurert, og inneholder blant annet et historisk museum.

Kaunas´ katedral

Kaunas´ katedral er det største gotiske byggverk i Litauen, og er også ganske imponerende. Man har datert de eldste delene av katedralen tilbake til begynnelsen av 1400-tallet, men kirken har igjennom tiden blitt både ut- og ombygd mange ganger. Katedralen har et 42 meter høyt tårn som kan ses fra det meste av byen.

Klaipeda

Byen Klaipeda

Klaipedas gamle bydel er full av vakre gamle hus og små hyggelige smug. Store deler av bydelen er blitt restaurert, og en tur gjennom disse kvarterene er en tur gjennom Klaipedas fortid og Litauens historie.

Klaipedas havnelagermuseum

Klaipeda kan med rette skryte av alle sine gamle nyrestaurerte havnelagerbygninger. De mange bindingsverkshusene står som monumenter over byens betydning som Litauens viktigste havneby, og er derfor både kulturelt og historisk interessante.En av Klaipedas store havnelagerbygninger ble i begynnelsen av 1980-årene restaurert og ombygd til et sjarmerende museum for nyere litauisk kunst.

Litauen

Korshøyden ved Siauliai

Like utenfor byen Siauliai i det nordlige Litauen ligger en av landets største katolske helligdommer: korshøyden eller Kryziu Kalnas. Den menneskekonstruerte høyden er dekket av mere enn 100.000 kors, og utgjør et fantastisk og ganske enestående syn. Høyden har igjennom tidene fungert som en slags «den ukjentes grav», fordi mange av familiene som mistet pårørende i løpet av Liauens turbulente og ganske blodige historie, plantet et kors her til minne om deres kjære.Sovjetrusserne prøvde flere ganger å ødelegge høyden og alle korsene, men hver gang uten hell.

Neringa

Neringas enestående natur

Den største og eneste severdighet i Neringa er naturen. De langstrakte, kritthvite sandstrendene, det glitrende havet og de vakre skogområdene er slikt et enestående syn at myndighetene har innført gebyr for å kjøre inn til området for å forhindre en ødeleggende masseturisme.Neringa har igjennom tidene tiltrukket og fascinert mange. Av disse er forfatteren Thomas Mann, som ferierte i Neringa i en årrekke. Under Sovjetunionens herredømme var Neringa sperret av som militært område. Byen Nida utgjør Neringas turistmessige midtpunkt, og her er det rike muligheter for overnatting.

Vilnius

Arkikatedra Bazilika katedralen

Vilnius´ katolske katedral Arkikatedra Bazilika er bygd på samme sted som landets første katolske kirke ble oppført i det 13. århundre. Katedralen fremstår i dag som storslått og vakker, men kirken er faktisk blitt gjenoppbygd flere ganger på grunn av kriger og branner etter at den ble bygd på slutten av 1700-tallet.

Arkitekturen i Vilnius – gå en spasertur

Et besøk i Litauens hovedstad Vilnius er en arkitektonisk opplevelse utover det vanlige. Alle de mange vakre gamle hus er blitt restaurert etter dårlig vedlikehold i kommunisttiden, og store deler av Vilnius fremstår i dag som en flott gammel by full av stemning og sjarme.

KGB-museet

Bygningen som tidligere huset det fryktede sovjetiske etterretningsvesenet KGB er i dag omdannet til museum, og fremstår som monument over kommunismens grusomheter. Et besøk i kjellerrommene under bygningen, hvor de tidligere tortur- og fangekjellere ligger, er så avgjort ikke for følsomme og sarte sjeler.

Kirken Sv. Jono baznycia

Som så mange av Vilnius´ kirker og bygninger er også Sv. Jono baznycia gjentatte ganger blitt gjenoppført etter ødeleggelser forårsaket av krig eller brann.Kirkens indre er fantastisk utsmykket, og katedralens 68 meter høye tårn ruver høyt over byens tak. Sv Jono baznycia er vakker både ut- og innvendig, og regnes med rette for å være en av Vilnius´ virkelige perler.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her