Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Nicaragua

Bluefields

Byen Bluefields

Byen ligger et godt stykke fra alt annet, og hvis man ikke tar fly dit er det en langtrukken og ubehagelig reise. Orkanen Joan tok det meste av byen med seg i 1988, så det er bare rester av den koloniale arkitektur og hus på stolper igjen. Det gjør allikevel ikke badeområdet mindre attraktivt og byen ligger tross alt i et forstatt fantastisk naturområde.

Granada

Byen Granada

Nicaraguas eldste by er Granada, som ligger på bredden av Lago del Nicaragua. I denne sjarmerende byen ligger blandt annet museum Convento de San Francisco som utsiller 2000 år gamle masker og statuer som ble funnet på en av sjøens øyer.

León

Byen León

Nicaraguas intellektuelle og kulturelle sentrum har lenge vært byen León som har fostret den sandinistiske revolusjon. Her er veggmalerier og skuddhull til minne om de revolusjonære begivenheter. León er også en av de få byer som forstatt har en del av arkitekturen fra kolonitiden inntakt.

Managua

Den nye katedral

Nueva Catedral da la Purísíma Concepcíon, den nye katedral, tar masse oppmerksomhet med sine rosa og lilla kupler. Mange finner den avskyelig, men den er allivel verdt et besøk.

Museet Las Huellas de Avahualinca

Her kan man se det forhistoriske Nicaragua, og museet huser også det stedet hvor 9000 år gamle fotspor ble funnet. Fotsporene vender mot Lago del Nicaragua fordi de flykter fra en vulkan i utbrudd.

Nasjonalpalasset

Palacio Nacional de la Cultura er en av de få bygninger av historisk verdi som fortsatt står etter borgerkrig og diverse naturkatastrofer. Ved inngangen til bygningen møtes man av to enorme malerier av de revolusjonære heltene Augusto Sandino og Carlos Fonseca.

Masachapa

Byen Masachapa

Denne lille skitne byen ved kysten har noen av Nicaraguas mest fantastiske strender. En av dem, Pochomil, er overstrødd med fin hvit sand og ligger ned mot deilig krystallklart vann.

Nicaragua

Havskilpadder ved La Flor

I den sydlige delen av Nicaragua ligger en strand hvor havskilpaddene hvert år kommer for å legge egg i sanden. Stedet er fredet fordi mellom juli og desember kommer det nesten 5000 skilpadder dit.

Katedralen i León

Mellom-Amerikas største katedral ligger i León. Her er den nasjonale dikterhelten Rubén Darío begravet. Katedralen innholder også mye spennende religiøs kunst fra kolonitiden.

Nasjonalparken Volcan Masaya

Litt utenfor hovedstaden Managua ligger denne nasjonalparken. Hovedattraksjonen er den rykende og sprutende Masayavulkanen. Den er omringet av en del mindre vulkaner og varme kilder som er rike på mineraler. De spanske koloniherrene trodde at dette var inngangen til helvete på grunn av det boblende mudderet og den sivende røyken som legger seg over stedet.

Nasjonalparkene

Mange av de flotte områdene i Nicaragua har oppnådd status som nasjonalparker for å sikre bevarelsen av de sjeldne økosystemene som finnes i landet. Landets plassering halvveis nede i Mellom-Amerika gjør at det er et af de mest varierte områdene i verden. Her møtes arter fra både sør og nord samtidig med at landet forbinder Stillehavet og det Caribiske Hav. Dette gir optilmale levebetingelser for arter fra alle deler av området.

Nicaraguasjøen

Mellomamerikas største sjø har et fantastsik dyreliv. På tross av rovfiske er her fortsatt så sjeldne fiskearter som ferskvannshaier, sverdfisk og sagfisk. Fuglelivet i området er eksepsjonelt.

Skogen Selva Negra

Skogen kalles Den Sorte Skog og ligger mellom Matagalpa og Jinotega nord i landet. Skogen er bevokst med sedertrær, fyrretrær og mahogni og det blir ekstra vakkert med alle de eksotiske orkideene. Skogen har et rikt dyreliv. Over 200 forskjellige dyrearter fyller luften med sang og nærmere bakken lever aper og beltedyr.

Xiloávulkanen

Cirka 20 kilometer fra Managua ligger en utslukt vulkan med et populært utflugtssted. Den fantastiske lagunen i bunnen av krateret tiltrekker badelystne langveisfra.

Øyen Ometepe

Den største øyen i Lago del Nicaragua er Ometepe. Her er det fint å gå på vandretur. De to vulkanene Concepcion og Maderas er populære utflugtsmål. Forhistoriske statuer og helleristninger kan også ses på øyen.

Øygruppen Solentiname

Dette området utgjør en øygruppe på 36 småøyer og er best kjent som hjemmet til en kunstnerkoloni opprettet i 1967 av dikteren Ernesto Cardenal. Øyenes dyreliv og frodige natur er en serverdighet i seg selv. De er rike på aper og der er mer enn 80 forskjellige fuglearter.

Nicaraguas strender

Turistområdet Montelimar

Dette var Somozas tilholdssted før revolusjonen og sandinistene gjorde stedet om til et turistparadis på grunn av områdets deilige strender. Hvis man blir lei av saltvannet kan man bade i Mellom-Amerikas største badebasseng.

Nicaraguas øyer

De små øyer

Las Isletas betyr de små øyer og det finnes cirka 300 av dem. De oppstod etter at vulkanen Mombacho eksploderte. Nå ligger de spredt rundt i kjempestore Lago del Nicaragua. Øyen San Pablo har et spansk fort som er verdt å se nærmere på. Isla Zapatera har status som nasjonalpark på grunn av sitt arkeologiske særpreg. Isla del Muerto har mange spennende hulemalerier.

Maízøyene

Cirka 70 kilometer fra kysten ved Bluefields ligger Maízøyene. De er populære feriesteder på grunn av de fantastsike strendene med palmer og vakre korallrev som kan utforskes med snorkel eller dykkerutstyr.

Øyen El Castillo

Denne øyen i Lago del Nicaragua har et gammelt spansk fort, El Morro. Det ble bygd på 1600-tallet for å beskytte øyen mot pirater og britiske styrker. Hovedbyen er en hyggelig fiskerby som har ett enkelt hotell.

Bestill severdighetene dine her