Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Nicaragua

Severdigheter

Byen Bluefields (Bluefields)
Byen ligger et godt stykke fra alt annet, og hvis man ikke tar fly dit er det en langtrukken og ubehagelig reise. Orkanen Joan tok det meste av byen med seg i 1988, så det er bare rester av den koloniale arkitektur og hus på stolper igjen. Det gjør allikevel ikke badeområdet mindre attraktivt og byen ligger tross alt i et forstatt fantastisk naturområde.
Byen Granada (Granada)
Nicaraguas eldste by er Granada, som ligger på bredden av Lago del Nicaragua. I denne sjarmerende byen ligger blandt annet museum Convento de San Francisco som utsiller 2000 år gamle masker og statuer som ble funnet på en av sjøens øyer.
Byen León (León)
Nicaraguas intellektuelle og kulturelle sentrum har lenge vært byen León som har fostret den sandinistiske revolusjon. Her er veggmalerier og skuddhull til minne om de revolusjonære begivenheter. León er også en av de få byer som forstatt har en del av arkitekturen fra kolonitiden inntakt.
Den nye katedral (Managua)
Nueva Catedral da la Purísíma Concepcíon, den nye katedral, tar masse oppmerksomhet med sine rosa og lilla kupler. Mange finner den avskyelig, men den er allivel verdt et besøk.
Museet Las Huellas de Avahualinca (Managua)
Her kan man se det forhistoriske Nicaragua, og museet huser også det stedet hvor 9000 år gamle fotspor ble funnet. Fotsporene vender mot Lago del Nicaragua fordi de flykter fra en vulkan i utbrudd.
Nasjonalpalasset (Managua)
Palacio Nacional de la Cultura er en av de få bygninger av historisk verdi som fortsatt står etter borgerkrig og diverse naturkatastrofer. Ved inngangen til bygningen møtes man av to enorme malerier av de revolusjonære heltene Augusto Sandino og Carlos Fonseca.
Byen Masachapa (Masachapa)
Denne lille skitne byen ved kysten har noen av Nicaraguas mest fantastiske strender. En av dem, Pochomil, er overstrødd med fin hvit sand og ligger ned mot deilig krystallklart vann.
Havskilpadder ved La Flor (Nicaragua)
I den sydlige delen av Nicaragua ligger en strand hvor havskilpaddene hvert år kommer for å legge egg i sanden. Stedet er fredet fordi mellom juli og desember kommer det nesten 5000 skilpadder dit.
Katedralen i León (Nicaragua)
Mellom-Amerikas største katedral ligger i León. Her er den nasjonale dikterhelten Rubén Darío begravet. Katedralen innholder også mye spennende religiøs kunst fra kolonitiden.
Nasjonalparken Volcan Masaya (Nicaragua)
Litt utenfor hovedstaden Managua ligger denne nasjonalparken. Hovedattraksjonen er den rykende og sprutende Masayavulkanen. Den er omringet av en del mindre vulkaner og varme kilder som er rike på mineraler. De spanske koloniherrene trodde at dette var inngangen til helvete på grunn av det boblende mudderet og den sivende røyken som legger seg over stedet.
Nasjonalparkene (Nicaragua)
Mange av de flotte områdene i Nicaragua har oppnådd status som nasjonalparker for å sikre bevarelsen av de sjeldne økosystemene som finnes i landet. Landets plassering halvveis nede i Mellom-Amerika gjør at det er et af de mest varierte områdene i verden. Her møtes arter fra både sør og nord samtidig med at landet forbinder Stillehavet og det Caribiske Hav. Dette gir optilmale levebetingelser for arter fra alle deler av området.
Nicaraguasjøen (Nicaragua)
Mellomamerikas største sjø har et fantastsik dyreliv. På tross av rovfiske er her fortsatt så sjeldne fiskearter som ferskvannshaier, sverdfisk og sagfisk. Fuglelivet i området er eksepsjonelt.
Skogen Selva Negra (Nicaragua)
Skogen kalles Den Sorte Skog og ligger mellom Matagalpa og Jinotega nord i landet. Skogen er bevokst med sedertrær, fyrretrær og mahogni og det blir ekstra vakkert med alle de eksotiske orkideene. Skogen har et rikt dyreliv. Over 200 forskjellige dyrearter fyller luften med sang og nærmere bakken lever aper og beltedyr.
Xiloávulkanen (Nicaragua)
Cirka 20 kilometer fra Managua ligger en utslukt vulkan med et populært utflugtssted. Den fantastiske lagunen i bunnen av krateret tiltrekker badelystne langveisfra.
Øyen Ometepe (Nicaragua)
Den største øyen i Lago del Nicaragua er Ometepe. Her er det fint å gå på vandretur. De to vulkanene Concepcion og Maderas er populære utflugtsmål. Forhistoriske statuer og helleristninger kan også ses på øyen.
Øygruppen Solentiname (Nicaragua)
Dette området utgjør en øygruppe på 36 småøyer og er best kjent som hjemmet til en kunstnerkoloni opprettet i 1967 av dikteren Ernesto Cardenal. Øyenes dyreliv og frodige natur er en serverdighet i seg selv. De er rike på aper og der er mer enn 80 forskjellige fuglearter.
Turistområdet Montelimar (Nicaraguas strender)
Dette var Somozas tilholdssted før revolusjonen og sandinistene gjorde stedet om til et turistparadis på grunn av områdets deilige strender. Hvis man blir lei av saltvannet kan man bade i Mellom-Amerikas største badebasseng.
De små øyer (Nicaraguas øyer)
Las Isletas betyr de små øyer og det finnes cirka 300 av dem. De oppstod etter at vulkanen Mombacho eksploderte. Nå ligger de spredt rundt i kjempestore Lago del Nicaragua. Øyen San Pablo har et spansk fort som er verdt å se nærmere på. Isla Zapatera har status som nasjonalpark på grunn av sitt arkeologiske særpreg. Isla del Muerto har mange spennende hulemalerier.
Maízøyene (Nicaraguas øyer)
Cirka 70 kilometer fra kysten ved Bluefields ligger Maízøyene. De er populære feriesteder på grunn av de fantastsike strendene med palmer og vakre korallrev som kan utforskes med snorkel eller dykkerutstyr.
Øyen El Castillo (Nicaraguas øyer)
Denne øyen i Lago del Nicaragua har et gammelt spansk fort, El Morro. Det ble bygd på 1600-tallet for å beskytte øyen mot pirater og britiske styrker. Hovedbyen er en hyggelig fiskerby som har ett enkelt hotell.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Bluefields
• Granada
• León
• Managua
• Masachapa
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.