Severdigheter Marokko

- Velg område -
» Marokko
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 358,- Fra 2 153,- -
Charter (fly+hotell) Fra 3 399,- Fra 5 912,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter Marokko

Byen Mohammedia (Agadir)
Mohammedia er et populært utfluktssted fra Agadir. Byen er en moderne havneby. Byen har mye industri, blant annet en fiskefabrikk. Dessuten er det gode bademuligheter i nærheten av byen.
Den gamle bydelen (Casablanca)
Selv om Casablanca er en moderne by, har den også en gammel bydel. Her er det koselig med små hus, og et marked. Det bor imidlertid mange mennesker her, og det er temmelig trangt, pass derfor godt på verdigjenstander.
Kong Hassan IIs moské (Casablanca)
Kong Hassan II's moské er den største i verden. Moskéen blev innviet så sent som i august 1993. Marmor fra Agadir og granitt fra Tafraoute utgjør hovedbestandelene i moskeen, som er en av de vakreste og mest imponerende bygninger i verden.
Shopping (Casablanca)
Casablanca er en god by for shopping. Den tilbyr dyre kvalitetsvarer, såvel som billige markedsvarer. Især i den gamle bydelen kan man bli fristet hvis man helst liker de billige varene. Her tilbys alt til flytende priser, alt avhengig av den enkeltes pruteevner.
Byen Fès (Marokko)
Fès er en gammel og imponerende by. Den ble bygget helt tilbake på 700-tallet og er omgitt av mer historie og mystikk enn noen andre byer eller områder i Marokko. Besøk blant annet det kongelige palass eller Karaouine universitetet, som er eldre enn Oxford universitet.
Klippene ved Dadès Gorge (Marokko)
Ca. 100 kilometer øst for Ourazazate ligger Dadès Gorges fantastiske, okerfarvede stein- og klippeformationer. Et syn man ikke må snyte seg selv for under et besøk i det sørlige Marokko.
Området omkring Agadir (Marokko)
Det er flere små byer ved Middelhavskysten i nærheten av Agadir som er verdt å besøke. Prøv for eksempel fiskerbyen Asilah, og se Herkules huler ved Cape Spartel. Byen Tetuan er også verdt et besøk på grunn av dens beliggenhet på en fjellside, med utsikt over Middelhavet.
Strendene (Marokko)
Middelhavskysten mellom Tangier og Nador har et hav av små bukter, vakre klippelandskap og deilige strender. Denne strekningen er verdt et besøk hvis man er en vannhund og elsker å fiske, svømme og seile.
Badii Palasset (Marrakech)
Badii Palasset har lenge vært betraktet som et av den muslimske verdens vidundere. Det var regenten Ahmed El Mansour Dahbi som i 986 gav ordre om at palasset skulle bygges. Seksten år etter stod et prakteksemplar av en bygning ferdig.
Dar Si Said museet (Marrakech)
Et annet av Marrakeshs vidundere er Dar Si Said museet som danner ramme om opprinnelig marokkansk kunst. Her kan man se fantastiske rikdommer, blant annet Ahmed El Mansours (hersker fra 1578-1603) gull- og marmorskatter.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Casablanca
• Marrakech
• Rabat
• Tafraout
• Tangier

Finn reisen til Marokko her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK