Severdigheter Marokko

Severdigheter Marokko

Agadir

Byen Mohammedia

Mohammedia er et populært utfluktssted fra Agadir. Byen er en moderne havneby. Byen har mye industri, blant annet en fiskefabrikk. Dessuten er det gode bademuligheter i nærheten av byen.

Casablanca

Den gamle bydelen

Selv om Casablanca er en moderne by, har den også en gammel bydel. Her er det koselig med små hus, og et marked. Det bor imidlertid mange mennesker her, og det er temmelig trangt, pass derfor godt på verdigjenstander.

Kong Hassan II’s moské

Kong Hassan II’s moské er den største i verden. Moskéen blev innviet så sent som i august 1993. Marmor fra Agadir og granitt fra Tafraoute utgjør hovedbestandelene i moskeen, som er en av de vakreste og mest imponerende bygninger i verden.

Shopping

Casablanca er en god by for shopping. Den tilbyr dyre kvalitetsvarer, såvel som billige markedsvarer. Især i den gamle bydelen kan man bli fristet hvis man helst liker de billige varene. Her tilbys alt til flytende priser, alt avhengig av den enkeltes pruteevner.

Marokko

Byen Fès

Fès er en gammel og imponerende by. Den ble bygget helt tilbake på 700-tallet og er omgitt av mer historie og mystikk enn noen andre byer eller områder i Marokko. Besøk blant annet det kongelige palass eller Karaouine universitetet, som er eldre enn Oxford universitet.

Klippene ved Dadès Gorge

Ca. 100 kilometer øst for Ourazazate ligger Dadès Gorges fantastiske, okerfarvede stein- og klippeformationer. Et syn man ikke må snyte seg selv for under et besøk i det sørlige Marokko.

Området omkring Agadir

Det er flere små byer ved Middelhavskysten i nærheten av Agadir som er verdt å besøke. Prøv for eksempel fiskerbyen Asilah, og se Herkules huler ved Cape Spartel. Byen Tetuan er også verdt et besøk på grunn av dens beliggenhet på en fjellside, med utsikt over Middelhavet.

Strendene

Middelhavskysten mellom Tangier og Nador har et hav av små bukter, vakre klippelandskap og deilige strender. Denne strekningen er verdt et besøk hvis man er en vannhund og elsker å fiske, svømme og seile.

Marrakech

Badii Palasset

Badii Palasset har lenge vært betraktet som et av den muslimske verdens vidundere. Det var regenten Ahmed El Mansour Dahbi som i 986 gav ordre om at palasset skulle bygges. Seksten år etter stod et prakteksemplar av en bygning ferdig.

Dar Si Said museet

Et annet av Marrakeshs vidundere er Dar Si Said museet som danner ramme om opprinnelig marokkansk kunst. Her kan man se fantastiske rikdommer, blant annet Ahmed El Mansours (hersker fra 1578-1603) gull- og marmorskatter.

Den gamle bydelen

Djemaa el-Fna er Marrakeshs bankende hjerte. Plassen i den gamle bydelen er en fortryllende maurtue. Her kan man møte historiefortellere, slangetemmere, magikere og akrobater. Det er alltid noe å kikke på og undres over, og man kan få mange timer til å gå med på bare å kikke, lukte og smake. Samtidig inneholder den gamle bydelen mange andre attraksjoner i form av moskéer og museer.

Rabat

Den gamle by Chella

Bak bymurene som omkranser den gamle bydelen i Rabat, finner man restene av den gamle byen Sala eller Chella. I Chella finner man Marokkos største og mest fantastiske arkeologiske museum.

Palasset Kasbah des Oudaias

Kasbah des Oudaias er et tidligere palass, med utsikt over Atlanterhavet. Palasset er i dag museum for tradisjonell marokkansk kunst.

Souika Street

Souika Street er en av de mest livlige gatene i Rabat. Her finner man de mange foundouks; tradisjonelle marokkanske kaféer. Hvis man vil handle lærvarer er dette også den riktige gaten. Sebbat Souk er skomarkedet.

Tour Hassan moskéen

Tour Hassan er den mest berømte bygning i Rabat. Bygningen ble påbegynt av Yacoub al-Mansour, men et jordskjelv satte i 1755 en stopper for byggingen, og derfor er moskéen ikke fullført. Ved samme anledning kan man ta en kikk på Mohammed V’s mausoleum som ligger ved siden av.

Sør-Marokko

Byen Rachidia

Rachidia er Tafilalt-regionens hovedstad. Byen har et myldrende marked på hovedgaten. På veien mellom Rachidia og Erfoud kan man dessuten besøke Cirque de Jaffars gamle amfiteater.

Den tidligere franske garnisonen Ouarzazate

Denne tidligere franske garnisonen i det sørlige Marokko kan nås via en utrolig vakker vei fra Marrakesh over Tizi n’Tichka passet. Ouarzazate er et fint sted å starte hvis man vil videre inn i det sørlige Afrika.

Tinerhir området

Tinerhir var engang hjemsted for den franske fremmedlegionen. Stedet er verdt å besøke på grunn av en fantastisk utsikt over Draa Valley.

Ørkenlandsbyen Ait-Ben-Haddous Ksar

En Ksar er opprinnelig en slags mini-landsby eller hjemsted for ørkenfolket. Ait-Ben-Haddous Ksar i det sørlige Marokko er en av Marokkos mest berømte og har medvirket i atskillige filmer, blant annet i Lawrence of Arabia.

Tafraout

Byen Tafraout

Tafraout er en av de vakreste byene i området omkring Agadir. Den ligger cirka 200 kilometer unna, og det er gode veiforbindelser. Området har et vell av mandel- og olivenplantasjer og en rekke stille, skyggefulle hager. I skyggen av valnøtttrærne i Tafraout får man fred og ro som intet annet sted i Marokko.

Tangier

Den gamle by/Medinaen

I den gamle byen eller Medinaen kan man besøke sultanens palass som nå er omdannet til et museum for marokkansk kunst. Man kan også se blant annet den store Sidi Bounabi Moské.

Grand Socco markedet

Grand Socco er Tangiers fargerike og dynamiske marked som alltid har åpent. Vil man gjøre en god handel eller bare teste prutekunnskapene for gøy, skal man besøke Grand Socco. Man kan få billige lærvarer hvis man står litt på.

Utflukter i området

Tangier er et godt utgangspunkt for hyggelige utflukter. Ikke langt fra byen kan man besøke den lille fjellbyen Chechaouen, fiskerbyen Asilah og Herkules huler ved Cape Spartel.

Charter (fly+hotell)
Prisene er pr. person

Finn reisen til Marokko her

Finn inspirasjon til Marokko her

Bestill severdighetene dine her