Storartet strand med høye klipper og krystallklart blått vann. En båd seiler i nærheten.

Severdigheter Hellas

Athen

Akropolis ruinene

Er man først i Athen, så er det ingen vei utenom Akropolis, Gudenes by. De 2400 år gamle ruinene kan nemlig ses fra stort sett alle steder i hovedstaden. Blant ruinene finner man restene av Parthenon tempelet. I år 510 før Kristus, forutså Oraklet i Delfi at Akropolis skulle bli gudenes by, og man begynte straks å bygge templene som man kan se restene av i dag.

Den gamle bydelen Plaka

Plaka er den gamle greske bydelen, og ligger i den nordøstlige enden ved Akropolis. Her har man muligheten for å se hvordan det gamle Hellas har sett ut før i tiden, og alle de smale gatene er perfekte for en oppdagelsesferd. På tross av masseturismen har den labyrintformede bydelen klart å bevare sin sjarme.

Dionysos teateret

Det gamle greske Dionysos teateret ligger også ved Akropolis, men i den sørlige delen. Her gikk de gamle greske tragediene for fulle hus, og det er nesten så man kan høre koret synge når man står utenfor. Under sommerfestivalen kan man oppleve forskjellige arrangementer her, og det er virkelig en opplevelse man bør få med seg.

Muséene i Athen

Det Nasjonale Arkeologiske Museum i Athen er helt fantastisk, og her finner man blant annet spektakulære gullskatter fra Mykenae. Goulandris Muséet for Gammel Gresk Kunst er også verdt et besøk. Blant annet har de en flott samling marmorfigurer som har vært en inspirasjon for blant andre Picasso.

Hellas

Byen Aghios Nicolaos

Aghios Nicolaos har i underkant av 10.000 innbyggere og er en av Kretas mere attraktive byer. Klimaet er perfekt, strendene ikke et hakk dårligere og stemningen er kosmopolitisk. Byen er fylt med aktivitet døgnet rundt; ikke minst om sommeren, hvor byen er vert for flere festivaler.

Byen Thessaloniki

Thessaloniki er den neststørste byen i Hellas og er på mange måter en moderne storby. I byen finner man et stort utvalg av byzantinsk kunst, kirker og muséer. Spesielt det arkeologiske muséet er en fantastisk opplevelse. Området og de mindre landsbyene rundt byen, har gode muligheter for vandreturer og etterpå kan man slappe av på en av de hyggelige kaféene.

Halvøyen Halkidiki

Nordøst for Thessaloniki ligger Halkidiki halvøyen. Halkidiki har et virkelig flott skog- og fjellandskap. Området er også proppfylt med arkeologiske severdigheter, som for eksempel Zeus Ammon Tempelet og Olynthos Ruinene. Landskapet er perfekt for vandreturer.

Meteora klostrene

I byen Thessaly ligger Meteora klostrene, og de er nok en av de mest interessante severdighetene i Hellas. Klostrene er fra det 14. århundre, og fungerte i sin tid som et slags fort. Munkene måtte derfor klatre opp stiger for å komme opp og inn når de skulle hjem. I dag er det bygget trapper i klippeveggene, så nå er det mulig for turister å komme inn i klostrene på en litt enklere måte.

Peloppones Haløyen

Peloppones er en halvøy i det sørlige Hellas. Øyen er spekket med historiske attraksjoner, og her finner man byene Korinth og Mystras. Sistnevnte er en gammel byzantisk by, som ligger opp mot fjellet Taÿgetos. Byen er fylt med trapper og kronglete stier som fører fram til gamle kirker og øde områder.

Philippi området

Philippi ligger i den østlige delen av Makedonia. Stedet er oppkalt etter Alexander den Store, og er kjent på grunn av at det var her Cæsars drapsmenn, Brutus og Cassius, ble beseiret av Octavius i år 42 før Kristus.

Strendene ved Kassandra og Sithonia

Strendene ved Kassandra og Sithonia er de beste i den nordlige delen av Hellas, og utvikler seg også derfor raskt som turistområde. Her finner man også det religiøse samfunnet, Mount Athos, hvor bare menn har adgang og da bare med spesiell tilatelse.

Vestkorfu

Den vestlige delen av Korfu er utrolig vakker. Her kan man nyte det fantastiske landskapet på veier som går gjennom oliven- og appelsinplantasjer. Byen Kanoni er verdt et besøk, og herfra går det en smal vei opp til Vlaherni-klosteret.

Øyen Chios

Chios ligger vedlig tett på Tyrkia, og er dominert av de to fjellene Profitis Elias og Oros. I denne havnebyen finner man et arkeologisk museum og et museum med moderne greske skulpturer. Overalt på øyen er det flotte strender, små hyggelige fiskelandsbyer med små kroer, kirker og klostre som alle er verdt en visitt.

Øyen Lesbos

Lesbos har gode strender, maleriske klostre og frodige oliventrær. Den største byen heter Mutiline og er utstyrt med en god badestrand. Ved Loutra Thermis finner man helbredende varme kilder. I nord ligger Mithimna, som er et møtested for kunstnere fra hele verden.

Øyen Samos

Samos er en frodig grønn øy med skogområder og en mengde oliven- og vinmarker. I hovedbyen Samos, finner man kulturelle severdigheter i form av muséer og kirker. Er man på jakt etter gode strender, så har man for eksempel Psili Ammos og Possidonion på sørøst-kysten. Ved Agios Nikolaos er det veldig gode forhold for snorkling.

Korfu

Byen Pelekas

Pelekas er en tradisjonell gresk by med fantastiske muligheter for vannsport. Fra toppen av byens fjell, får man en praktfull utsikt og da ikke minst til de flotte solnedgangene. I Pelekas finner man også Ropa Valley som blant annet har en fremragende golfklubb.

Korfu by

Korfu by byr på en rekke kulturelle og historiske attraksjoner. Her finner du det arkeologiske muséet, som helt klart fortjener en visitt. Rådhuset er også et godt eksempel på den italienske arkitekturen, som preger hele Korfu. Blant andre severdige bygninger kan man trekke frem de to kirkene St. Jasons og Spyridon.

Kreta

Byen Paleohora

Paleohora er en liten by på Kretas vestkyst. Byen ble oppdaget av en flokk hippier i 60 årene, som snudde opp ned på den lille fiskebyen. Byen har kanskje mistet sin anonymitet, men er stadig attraktiv på grunn av sin avslappede atmosfære.

Knossos palasset

Hvis man først er på Kreta, så bør man ikke gå glipp av Knossos. Det imponerende palasset ligger utenfor Kretas største by, Iraklio, og er en av de største severdighetene på Kreta.

Kykladene

Øyen Amorgos

Med de flotte klippene og det grønne klare vannet, er Amorgos et utrolig vakkert syn. Øyen har mange fjell som er perfekte for vandreturer. Det var også på Amorgos at man innspilte dykkescenene til filmen «Le Grand Bleu», så liker man snorkling eller dykking, så er Amorgos et sted man ikke bør gå glipp av.

Øyen Naxos

Naxos er den største øyen på Kykladene, og dermed også den øyen som har mest å by på. I gamle dager var Naxos berømt for vindyrking, men i dag er det de gode mulighetene for surfing og andre former for vannsport som står øverst. Mange turister velger å sykle rundt på øyen, og blant annet besøke øyens høyeste punkt, Mount-Zeus, 1003 meter over havet.

Øyen Paros

Paros er den hyggeligste øyen på Kykladene. Øyen har en sjarmerende havn, hvor man kan spise på en av restaurantene nede ved vannet og samtidig kikke på fergene som kommer og går. Paros har et godt natteliv og en sommerfugldal som fortjener en visitt. Ellers så er det strendene som er det store trekkplasteret.

Pelekas

Byen Pelekas

Pelekas er en tradisjonell gresk by med fantastiske muligheter for vannsport. Fra toppen av byens fjell, får man en praktfull utsikt og da ikke minst til de flotte solnedgangene. I Pelekas finner man også Ropa Valley som blant annet har en fremragende golfklubb.

Rhodos og Kos

Asclepius» Helligdom

Asclepius» helligdom på Kos var i sin tid et rekreasjonssted. Der var også her den første vitenskapelige medisinskole lå. Blant berømte beboere finner vi fysikeren Hippokrates, maleren Apelles og poetene Philetas og Theocritus.

Kolossos statuen

Ved innseilingen til Rhodos by, troner den enorme statuen Kolossos som ble bygget i år 282 før Kristus. I år 226 før Kristus ble byen truffet av et jordskjelv, og det ene kneet på statuen ble skadet. Man spurte et orakel om et godt råd, men oraklet forbød en restaurering, og statuen har derfor vært nødt til å leve med dårlig kne i alle disse årene.

Korsfarernes Slott

Dette fantastiske slottet som ligger i Rhodos by, ble bygget av korsfarerene i det 14. århundre. Slottet ligger i den gamle bydelen og er fantastisk byggverk, noe mange turister allerede har erfart. Hele den gamle bydelen er omkranset av en bymur.

Sporadene

Øyen Skiathos

Skiathos er grønn og idyllisk, og kan by på en mengde flotte strender. Bortsett fra strendene så er det unike, heftige nattelivet Skiathos» hovedattraksjon. Skiathos er generelt godt tilrettelagt for turister.

Øyen Skopelos

Skopelos har små hyggelige bukter og en gylden sand. Med sine olivenplantasjer, kirker og klostre er øyen et koselig lite sted. Hovedbyen Skopelo har en utmerket strand, og den er litt fredligere en strendene på Skiathos.

Øyen Skyros

Skyros har gode strender. Den sentrale havnen på øyen heter Linari, og ikke langt fra denne ligger strendene Magazia, Molos og Girismati. Det finnes også mere avsidesliggende og øde strender, som for eksempel Atsitsa og Pefkos. Hvis man vil komme dit, kan man ta med på et cruise eller leie en bil.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her