Severdigheter Hellas

- Velg sted -
» Hellas
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 458,- Fra 2 108,- -
Charter (fly+hotell) Fra 3 070,- Fra 2 948,- Fra 3 298,-
Prisene er pr. person

Severdigheter Hellas

Akropolis ruinene (Athen)
Er man først i Athen, så er det ingen vei utenom Akropolis, Gudenes by. De 2400 år gamle ruinene kan nemlig ses fra stort sett alle steder i hovedstaden. Blant ruinene finner man restene av Parthenon tempelet. I år 510 før Kristus, forutså Oraklet i Delfi at Akropolis skulle bli gudenes by, og man begynte straks å bygge templene som man kan se restene av i dag.
Den gamle bydelen Plaka (Athen)
Plaka er den gamle greske bydelen, og ligger i den nordøstlige enden ved Akropolis. Her har man muligheten for å se hvordan det gamle Hellas har sett ut før i tiden, og alle de smale gatene er perfekte for en oppdagelsesferd. På tross av masseturismen har den labyrintformede bydelen klart å bevare sin sjarme.
Dionysos teateret (Athen)
Det gamle greske Dionysos teateret ligger også ved Akropolis, men i den sørlige delen. Her gikk de gamle greske tragediene for fulle hus, og det er nesten så man kan høre koret synge når man står utenfor. Under sommerfestivalen kan man oppleve forskjellige arrangementer her, og det er virkelig en opplevelse man bør få med seg.
Muséene i Athen (Athen)
Det Nasjonale Arkeologiske Museum i Athen er helt fantastisk, og her finner man blant annet spektakulære gullskatter fra Mykenae. Goulandris Muséet for Gammel Gresk Kunst er også verdt et besøk. Blant annet har de en flott samling marmorfigurer som har vært en inspirasjon for blant andre Picasso.
Byen Aghios Nicolaos (Hellas)
Aghios Nicolaos har i underkant av 10.000 innbyggere og er en av Kretas mere attraktive byer. Klimaet er perfekt, strendene ikke et hakk dårligere og stemningen er kosmopolitisk. Byen er fylt med aktivitet døgnet rundt; ikke minst om sommeren, hvor byen er vert for flere festivaler.
Byen Thessaloniki (Hellas)
Thessaloniki er den neststørste byen i Hellas og er på mange måter en moderne storby. I byen finner man et stort utvalg av byzantinsk kunst, kirker og muséer. Spesielt det arkeologiske muséet er en fantastisk opplevelse. Området og de mindre landsbyene rundt byen, har gode muligheter for vandreturer og etterpå kan man slappe av på en av de hyggelige kaféene.
Halvøyen Halkidiki (Hellas)
Nordøst for Thessaloniki ligger Halkidiki halvøyen. Halkidiki har et virkelig flott skog- og fjellandskap. Området er også proppfylt med arkeologiske severdigheter, som for eksempel Zeus Ammon Tempelet og Olynthos Ruinene. Landskapet er perfekt for vandreturer.
Meteora klostrene (Hellas)
I byen Thessaly ligger Meteora klostrene, og de er nok en av de mest interessante severdighetene i Hellas. Klostrene er fra det 14. århundre, og fungerte i sin tid som et slags fort. Munkene måtte derfor klatre opp stiger for å komme opp og inn når de skulle hjem. I dag er det bygget trapper i klippeveggene, så nå er det mulig for turister å komme inn i klostrene på en litt enklere måte.
Peloppones Haløyen (Hellas)
Peloppones er en halvøy i det sørlige Hellas. Øyen er spekket med historiske attraksjoner, og her finner man byene Korinth og Mystras. Sistnevnte er en gammel byzantisk by, som ligger opp mot fjellet Taÿgetos. Byen er fylt med trapper og kronglete stier som fører fram til gamle kirker og øde områder.
Philippi området (Hellas)
Philippi ligger i den østlige delen av Makedonia. Stedet er oppkalt etter Alexander den Store, og er kjent på grunn av at det var her Cæsars drapsmenn, Brutus og Cassius, ble beseiret av Octavius i år 42 før Kristus.

Område og byguider

Område: 
• Korfu
• Kreta
• Kykladene
• Rhodos og Kos
• Sporadene
By: 
• Athen
• Pelekas
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK