Reiser til Hellas

Reiser til Hellas

Hellas har til alle tider tiltrukket seg turister som er på jakt etter opplevelser i ferien og vil nyte et interessant lands kultur og historie. Hellas har alt – og Egeerhavet er hjemsted for en samling vidt forskjellige øyer. Felles for de greske øyer er likevel et herlig klima og Middelhavets salte, blå sjarm.

Billige reiser til Hellas

Fra Oslo

Billige reiser til Hellas

 • Utvalgte tilbud

 • Oslo

 • Stavanger Sola

Nireas Hotel
Nireas Hotel Standard studio
Korfu, Korfu, Hellas 23. mar fra Oslo 7 netter
8 325,- Velg
Palmyra Beach Hotel
Palmyra Beach Hotel Dobbeltrom
Glyfada, Korfu, Hellas 24. des fra Oslo 7 netter
8 474,- Velg
Grand Sarai Nafplio
Grand Sarai Nafplio Economy dobbeltrom
Nafplio, Peloponnes, Hellas 4. mar fra Stavanger Sola 7 netter
8 591,- Velg
Steris
Steris Ettromsleilighet
Rethymnon, Kreta, Hellas 23. mar fra Oslo 7 netter
8 893,- Velg
Indigo Mare
Indigo Mare Ettromsleilighet
Platanias, Kreta, Hellas 23. mar fra Oslo 7 netter
9 285,- Velg
Grand Leoniki Residence
Grand Leoniki Residence Standard studio med hageutsikt
Chania, Kreta, Hellas 23. mar fra Oslo 7 netter
11 965,- Velg
City Hotel Thessaloniki
City Hotel Thessaloniki Interior dobbeltrom
Thessaloníki, Makedonia, Hellas 4. mar fra Stavanger Sola 7 netter
12 390,- Velg
Bedøm reisemålet (107 bedømmelser)
4.5

Charterferie i Hellas

Hellas har til alle tider tiltrukket seg turister som er på jakt etter opplevelser i ferien og vil nyte et interessant lands kultur og historie. Hellas har alt – og Egeerhavet er hjemsted for en samling vidt forskjellige øyer. Felles for de greske øyer er likevel et herlig klima og Middelhavets salte, blå sjarm.

Man har ikke sett Hellas før man har sett Athen. Storbyen rommer så mye av vår felles kulturarv og kan samtidig by på minnerike opplevelser for en moderne turist. En charterreise til Athen er derfor ikke bare et besøk på Akropolis med Parthenon som klimaks eller en masse museer som forteller om vår fortid. Det er også kaféliv, lekre restauranter og friluftskinoer.

Athen er altså både en moderne storby og en oldtidsby, og det er en kombinasjon som mange feriegjester er ville etter. Athens fargerike natteliv, de skjønne greske øyer og den særegne greske ånd er en kombinasjon som turister ikke finner andre steder.

Hellas er likevel langt mer enn storbyer. De greske øyer har en stor del av æren for at nesten 18 millioner turister kommer til landet hvert år.

1000 kilometer kyst

Den store greske øya Kreta har en 1000 kilometer lang kystlinje. Her ligger noen av de mykeste, gylne sandstrendene ved Middelhavet. De hører faktisk til verdens beste strender og har vært med på å gjøre Kreta til en av Europas mest populære feriedestinasjoner. En charterreise til Kreta kan nesten umulig bli annet enn en skikkelig god ferie.

En charterferie på Kreta, som ikke bare er den største øya i Hellas men også den femte største i hele Middelhavet, er også en unik mulighet for å gå på oppdagelsesferd i den minoiske kulturen og sivilisasjonen. De arkeologiske utgravningene ved Knossos, Phiastos og Grotys besøkes av tusenvis av turister hvert år.

Kretas flotte hovedby Chania er så absolutt verdt et besøk. Byen har et fint havneområde som turistene elsker å spasere rundt i. Chania har dessuten en vakker, gammel bydel med fargerike hus og planter i flor. Et tradisjonelt marked, gamle kirker og skjønne plasser hvor man kan nyte et glas raki og en vannmelon fullender ferieopplevelsen.

Fantastiske Korfu fascinerer

Den greske øya Korfu ble aldri del av Det osmanske rike som resten av Hellas. Her var det i stedet venetianerne, franskmennene og englenderne som satte deres avtrykk på kulturen. Og det merker man den dag i dag.

Øya er dessuten usedvanlig grønn, hovedsakelig takket være oliventrærne og sypressene som vokser over hele Korfu. Samtidig brytes alt det grønne av de mest fargestrålende blomster til glede for både fastboende og turister.

Den byen chartergjestene møter først er Kerkira, for her ligger Korfus internasjonale lufthavn.

Riddernes øy – Rhodos

Den greske øya Rhodos er kjent for de fleste norske charterturister. Øya har et behagelig klima der den ligger i den mest solrike deles av Hellas. Rhodos var en av de aller første destinasjonene i charterhistorien, og Rhodos og charter er fremdeles uløselig knyttet sammen.

Det historiske er spesielt nærværende på øya og her er det mye å hente for de som er opptatt av tempelridder-tiden. Det var ved havnen til byen Rhodos at den kjempemessige statuen Kolossen av Rhodos skal ha stått.

En pakket koffert og et charterfly til Rhodos er en god start på en solferie med innhold.

Solrike Santorini

Den helt vidunderlige og svært romantiske øya Santorini er som tatt ut av et postkort. De blå og hvite husene er innbegrepet av Hellas for de fleste.

Denne vulkanske øya danner en verdenskjent, halvmåneformet lagune. De flotteste byene Fira og Athinios syder av het romantikk og får alle hjerter til å overgi seg. Det er hit man drar for å nyte en kjærlighetstur med sin utkårede. Strendene er bare en ekstra bonus – de er intet mindre enn noen av Middelhavets beste.

Øyriket Hellas

Hellas er et øyrike hvor det er vanskelig å fremheve de beste øyene, for landet kan jo også by på Zakynthos, Kos, Lesbos, Naxos og Mykonos og mange andre. Hellas blir man egentlig aldri helt ferdig med. Det gjelder naturligvis også den nydelige greske maten som man elsker og husker når man først har smakt den under solen.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Grækenland | Charterresor till Grekland

Ofte stilte spørsmål om reiser til Hellas

Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til Hellas?

Du kan reise til Hellas fra følgende flyplasser: Bergen Flesland, Bodø, Harstad/Narvik Lufthavn Evenes, Kristiansand (Kjevik), Molde, Oslo Gardermoen, Oslo Sandefjord (Torp), Stavanger Sola, Tromsø Langnes, Trondheim Værnes og Ålesund Vigra

Charterreiser och reiser til Hellas

Charterselskaper med charterreiser til Hellas

 • Billige charterreiser med Apollo
 • Billige charterreiser med Escapeaway
 • Billige charterreiser med Mixx Travel
 • Billige charterreiser med Nazar
 • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
 • Billige charterreiser med TripX
 • Billige charterreiser med TUI
 • Billige charterreiser med Tyrkiareiser
 • Billige charterreiser med Ving

Finn reisen til Hellas her

Finn inspirasjon til Hellas her

Les mer på bloggen vår