Charterreiser til Lesvos

Charterreiser til Lesvos

Den greske øya Lesbos er forførende vakker og lokker til seg charterturister fra hele verden med sine fantastiske strender. Øya er blant annet kjent for antikkens kvinnelige dikter Sapfos og hennes kjærlighetsdikt til kvinner.

Billige reiser til Lesvos

Corali
Corali Ettromsleilighet
Lesvos, Lesvos, Hellas 26. mai fra Oslo 7 netter
6 153,- Velg
Vicky
Vicky 1-romsleilighet med begrenset havutsikt
Plomari, Lesvos, Hellas 4. aug fra Oslo 7 netter
7 645,- Velg
Michaelia
Michaelia Dobbeltrom med balkong, festmåltid er inkludert
Petra, Lesvos, Hellas 4. aug fra Oslo 7 netter
8 045,- Velg
Anaxos Hotel
Anaxos Hotel 1-romsleilighet med balkong
Anaxos, Lesvos, Hellas 28. jul fra Oslo 7 netter
8 495,- Velg
Mythical Coast Wellness Retreat
Mythical Coast Wellness Retreat Dobbeltrom
Mitilini, Lesvos, Hellas 26. mai fra Oslo 7 netter
8 508,- Velg
Sea Horse
Sea Horse Dobbeltrom med balkong, festmåltid er inkludert
Molivos, Lesvos, Hellas 4. aug fra Oslo 7 netter
8 845,- Velg
Belvedere
Belvedere Familierom – dobbeltrom
Eftalou, Lesvos, Hellas 4. aug fra Oslo 7 netter
9 145,- Velg
Aeolian Gaea
Aeolian Gaea Dobbeltrom med balkong
Skala Kallonis, Lesvos, Hellas 4. aug fra Oslo 7 netter
10 045,- Velg
Bedøm reisemålet (70 bedømmelser)
4.5

Nyt charterreisen til Lesbos

Den greske øya Lesbos er forførende vakker og lokker til seg charterturister fra hele verden med sine fantastiske strender. Øya er blant annet kjent for antikkens kvinnelige dikter Sapfos og hennes kjærlighetsdikt til kvinner.

Lesbos har det hele og i overflod. Her finner man lange, vakre strender, små idylliske landsbyer, slott fra en fjern fortid, rimelige restauranter og et rikt fugleliv.

Kjennere vet at Lesbos er øya hvor man kan nyte Hellas beste ouzo. Hvis man tidligere har vært på charterreise i Hellas har man uten tvil smakt ouzo, men på Lesbos blir destillasjonen av denne kjente drikken til en kunstart på de rundt 21 destilleriene som finnes på øya.

Den vakre øya er også svært kjent for sin olivenolje. Allerede på 1800-tallet forsynte Lesbos resten av Europa med kvalitetsolje, og elegante franske kvinner badet med parfymert olivenoljesåpe fra Lesbos.

I hovedbyen Mitilini og de omkringliggende byene Plomari og Molyvos bør man heller ikke gå glipp av de mange flotte herskapshusene som ble bygget av formuene til produsentene av olivenolje og såpe.

Når man hører navnet Lesbos, tenker mange med en gang på antikkens kvinnelige dikter Sapfos som skrev blomstrende kjærlighetsdikt til kvinner. Derimot vil man merke forbausende lite til myten når man som charterturist besøker øya.

Det er forbudt å bygge store hotellkomplekser på Lesbos og mange turister synes derfor at øya fremstår som ganske uberørt.

Slaraffenliv på stranden
Tarti er Lesbos vakreste og mest ettertraktede strand. Dette er en klassisk kvalitetsstrand med turkisfarget vann som tatt ut av en turistbrosjyre. Stranden har svært fin sand og ligger ved foten av en bakke.

Når vi snakker om charterreiser til Lesbos, må vi også nevne Vatera. Dette er en av Middelhavets unike strender som strekker seg langt ut i horisonten. Resorten er en av øyas mest berømte feriesteder. I løpet av sommeren er et utall barer og taverner med på å gi feriegjestene en herlig ferie.

Like ved byen Petra ligger det også en utmerket strand. Dette er en fantastisk sandstrand med hoteller, taverner, in-barer og naturligvis gode restauranter som serverer gresk mat til sultne gjester. Dette er et sted med liv og røre både om dagen og natten, men det er også et sted som besøkes av mange barnefamilier. Her finnes det massevis av muligheter for vannsportsaktiviteter og ferieaktiviteter.

Lesbos har så mange unike strender at en charterreise på kun en uke bare kan gi deg en liten smakebit av denne herlige øya.

Hovedbyen Mitilini
Mitilini er den største byen på Lesbos. Byen ligger på øyas nordkyst og ca. fem kilometer fra flyplassen hvor charterflyene lander i en konstant strøm i høysesongen. Fra flyplassen er det enkelt å praie en taxi inn til byen.

Ved bruk av offentlig transport er det enkelt å komme seg rundt på denne paradisiske øya. Bussene kan ta litt tid og temperaturene kan lett komme opp i 40 grader, men på den annen side er det jo også derfor kjærestepar, single og barnefamilier reiser til Lesbos.

Hellas tilbyr svært interessante markeder, og Mitilinis kan skilte med det absolutt beste. Byen har også et museum som reisende med glede besøker – Theophilos Museum. Reisende som er interessert i historie bør også vurdere et besøk i byen Moria som ligger omtrent ti kilometer fra hovedbyen. Her kan man se restene av den vakre romerske akvedukten som ble bygget i det andre århundre.

Aktiviteter
Like ved Sigri ligger det naturhistoriske museum samt den unike og interessante forsteinede skog.

Den forsteinede skog er et resultat av den geologiske aktiviteten som fant sted i området rundt den nordvestlige delen av Lesbos for 20 millioner år siden. Vulkanutbrudd den gang gjorde at store mengder lava og aske dekket regionen. Silisiumholdige varme kilder fremmet også prosessen og i dag kan turister glede seg over det meget spesielle synet.

Lesbos er et paradis. Hvorfor nøye seg med å gå, sykle eller – som mange turister gjør – leie en jeep og kjøre rundt på øya? Lesbos kan nemlig også ses fra esel- eller hesteryggen. Dette skaper en helt spesiell ferieopplevelse og barna vil elske det!

Når man er på charterreise til den greske øygruppen, bør man også få med seg et besøk på en av de mange andre øyene. Dette kan gjøres med en charter– eller utfluktsbåt som er tilgjengelig fra flere steder, blant annet Molyvos og Petra.

Hvis du vil reise bort fra den norske vinteren og nyte en tidlig vår på Lesbos, vil belønningen være store mengder av vakre fargerike fugler og en blomstrende paradisøy.

En charterreise til Lesbos vil gi deg minner for livet.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Lesbos | Charterresor till Lesbos

Charterreiser och reiser til Hellas

Charterselskaper med charterreiser til Lesvos

  • Billige charterreiser med Apollo
  • Billige charterreiser med Ving

Finn reisen til Lesvos her

Les mer på bloggen vår