Charterreiser til Kreta

Charterreiser til Kreta

Sol og historie på Kreta

Bedøm reisemålet
4,6
(53 bedømmelser)
Kongepalasset Knossos er bare en av mange historiske inntrykk en charterturist får i tillegg til sol, sommer og strand når turen går til den greske øya Kreta.

Kretas kyst er omlag tusen kilometer lang. På denne vakre øya kan turistene glede seg over noen av de vakreste gylne strendene i Middelhavet. Faktisk hører de til verdens strand-elite, og det har bidratt til å gjøre Kreta til en av Europas mest populære feriesteder. Et charterfly til Kreta er starten på en fantastisk ferie.

En chartertur til Kreta, som er Hellas’ største øy og Middelhavets femte største, er også en fantastisk mulighet for å dykke ned i den minoiske kulturen og sivilisasjonen. Her kan vi nevne de arkeologiske utgravningene ved Knossos, Phiastos og Grotys, som hvert år blir besøkt av tusenvis av turister.

Den herlige byen Chania – Kretas hovedby – er uten tvil verdt å besøke. Byen med det vakre navnet har et flott havneområde som turister elsker å slentre rundt i. Chania har en herlig gammel bydel med fargerike hus og blomstrende planter. Et tradisjonelt marked, gamle kirker og fine plasser med gode muligheter for å nyte et glass raki og en vannmelon gjør ferieopplevelsen perfekt.

Strand og sol

Havet rundt Kreta holder omtrent 20 grader i mai, 27 grader i juli og så 20 grader igjen i november. Det betyr at en svømmetur ved en av Kretas mange strender alltid er en fornøyelse. Selv om vinteren vil de som svømmer eller dyrker vannsport sjelden oppleve at temperaturen i vannet kommer under 17 grader. Så Kreta er en helårs charterdestinasjon.

Vannet ved strendene på nordkysten er grunne og litt varmere enn de andre strendene på Kreta. På nordkysten er det også som oftest utstasjonert livreddere, noe som gjør strandlivet mer attraktivt for barnefamilier.

Strendene i sør er mindre overfylt, og her – som andre steder – koster et par liggestoler og en parasoll rundt 5 euro. Chartergjester til Kreta vil ofte oppleve en behagelig bris som kan være deilig avkjølende. Generelt er strendene på Kreta meget sikre.

Nattelivet på Kreta

Som på andre turistdestinasjoner fins det også på Kreta et hav av muligheter for å krydre charterreisen med en tur ut i nattelivet. Her kan man velge mellom en tradisjonell, gresk fest med kretisk musikk eller moderne diskorytmer som styres av rutinerte DJs.

En ferie på Kreta kan dermed saktens handle om å gå i arkeologenes fotspor til kongepalasset Knossos om dagen og danse beina av seg om natten. Spesielt hovedbyen Chania har et bredt utvalg av barer, diskoteker og nattklubber, også av den mer eksotiske typen.

Malia og Stalis er likevel de områdene som især de unge søker til, for her finner de det villeste nattelivet på Kreta.

Uten mat og drikke duger feriegjestene ikke, og Kreta er et slaraffenland av gode restauranter. Selv om det fins menyer fra resten av verden her også, er det de greske restaurantene som triumferer. Lokale retter og lokal vin eller raki er hva charterturistene har kommet for å nyte.

Aktiviteter på Kreta

Kreta kan by på alle de tradisjonelle formene for vannsport som feriegjestene forventer å finne. Det er for eksempel mulig å dykke, snorkle, windsurfe eller stå på vannski, hvis det å bade i det herlige vannet ikke er nok i lengden.

En typisk charterturist som ikke har vært på øya før leier ofte en bil eller moped for å se nærmere på den fantastiske øya med sin rike historie. Selvfølgelig er det også mulig å komme seg rundt til hest, hvis man vil se Kreta i et mer bedagelig tempo.

Kreta har det hele – kun fantasien setter grenser.

Charterselskaper med charterreiser til Kreta

Billige charterreiser med AmiSol Travel
Billige charterreiser med Escapeaway
Billige charterreiser med Mixx Travel
Billige charterreiser med TripX
Billige charterreiser med TUI
Billige charterreiser med Tyrkiareiser
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.