Covid-19 - UDs reiseinformasjon
Kreta med all inclusive

Kreta med all inclusive

Nyt livet på Kreta

Det finnes massevis av All Inclusive reiser til Kreta – øya som kan tilby alt hva hjertet begjærer. Hellas største øy er et ideelt reisemål for en ferie hvor du bare kan lene deg tilbake og nyte livet.

Øyas mange opplevelser

Kreta er full av severdigheter og mange av dem tar utgangspunkt i øyas fascinerende historie. Det kan være vanskelig å rekke over alle i løpet av et enkelt opphold og vi har derfor samlet et lite utvalg av severdigheter som er verdt å få med seg i løpet av reisen:

Natur - Kretas natur er en opplevelse i seg selv og med leie av bil kan du få med deg det meste av opplevelsene. Fra mange steder på øya kan du oppleve høye fjell som reiser seg fra havoverflaten og fantastisk utsikt ut over havet.

Øya byr på frodige daler og åssider med oliventrær samt vakre vingårder, appelsin- og sitronlunder og enger med uhøstede artisjokker. Øya har store områder med skog, men også tørt ørkenlandskap med eksotiske kaktuser og palmer. Kreta er en svært vakker øy med sitt fantastiske mangfold.

Spinalonga – Denne interessante øya ligger i Elounda bukten i det østlige Kreta. Øya var en gang en venetiansk festning som senere ble erobret av tyrkerne og var derfor en av de siste stående bastioner i det gamle osmanske riket. I 1903 ble øya forvandlet til en spedalsk koloni hvor de syke ble fraktet til, men øya ble senere forlatt når det ble funnet en kur for sykdommen. I dag er øya åpen for turister som kan besøke øya og få et innblikk i den spennende historien og arkitekturen.

Antikke ruiner – Kreta er full av vakre antikke ruiner som alle har hver sin unike historie. Den mest kjente ruinen er Knossos som ligger sør for hovedbyen Heraklion. Knossos var i gamle dager hovedsetet til den legendariske kong Minos samt mange andre historiske figurer som over tid har satt sitt preg på øyas historie. Øya har også en merket rute med interessante historiske severdigheter. Se etter de brune veiskiltene på engelsk som vil vise deg veien.

Arkeologi og museer - I øyas store byer som Heraklion, Rethymnon og Chania finner du historisk kunst, arkeologi og museer i verdensklasse, men også i de små landsbyene kan du oppleve interessante og fascinerende små museer. Hvis du ser et skilt i en landsby som sier "folklore" eller "tradisjonelle hus", bør du titte innom. Her venter det ofte spennende historier om øyas folk og historie.

Total avslapning
Kreta er også et perfekt valg hvis formålet med ferien er å lade batteriene og slappe helt av. Kreta kan by på noen av de vakreste strendene i Hellas med alt fra små bukter med turkisblått vann til større og bredere strender med massevis av vannsportsaktiviteter og strandbarer.

Etter noen dukkerter i havet og når sulten begynner å melde seg, kan du besøke en av de mange koselige tavernaene som bare venter på å få besøk. De ligger ofte helt nede ved strandkanten, men du finner dem selvfølgelig også spredt rundt i alle byene. Ofte vil man finne de koseligste tavernaene i de mindre byene. Her finnes det ikke alltid en meny, men du er garantert en utsøkt matopplevelse.

Kreta er kjent for sitt eget spesielle greske kjøkken og mange av råvarene som blir produsert på øya er kjent for sin kvalitet verden over. Denne vakre øya er spesielt kjent for oliven, olivenolje, honning, yoghurt og ost. Flere steder er det mulig å besøke de lokale produsentene og få en smaksprøve og kjøpe varer med hjem direkte fra gården.

All inclusive på Kreta – ren nytelse i Hellas
Det er enkelt å planlegge sin egen reise til Kreta, men om du foretrekker en All Inclusive ferie finnes det også massevis av muligheter rundt om på hele øya. I de større byene som Heraklion, Rethymnon og Chania finnes det en rekke hoteller å velge mellom, mens man i de mindre byene vil finne overnattingsmuligheter som tilbyr hel- og halvpensjon.
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.