Severdigheter Sør-Korea

Severdigheter Sør-Korea

Sør-Korea

Byen Sogwip’o

Sogwip’o er den største byen på den sørlige kysten på øyen. Det er en koselig by med en sjarmerende atmosfære. Her er det gode muligheter for å besøke museer og de nærliggende landsbyer, og få et innblikk i de gamle kulturene som bare har endret seg litt gjennom tiden. Ytterligere er det i området fantastiske muligheter for å gå på jakt, dykke og fiske.

Changgyongpanjonbygningen

Changgyongpanjon er den konstruksjonen som er hjemsted for «the Tripitaka Koreana» og som skal fungere som beskyttelse for denne. Changgyongpanjon har overlevd flere hundre års krig og syv branner på tempelets område. Changgyongpanjon er et imponerende bygningsverk, likesom de andre 75 templene i parken. Flere templer inneholder skatter, og det sies at det finnes over 200 private skatter i parken.

De utskårne trestokker Tripitaka Koreana

Palmandaejanggyong er en av Sørkoreas største historiske severdigheter. Palman betyr 80.000, og derfra kommer navnet på de ca. åtte millioner trestokker med utskjæringer. The Tripitaka Koreana ble utskåret over en periode på 16 år fra 1236 til 1252, som en bønn for beskyttelse mot Mongolerne, som på det tidspunktet invaderte Korea.

Det levende museum Korean Folk Village

Denne lille landsbyen er et fantastisk sted å besøke hvis du vil ha et innblik i hvordan folk lever på landet. I byen vil du oppleve bønder og arbeidere, se tradisjonelle hus fra hele landet, oppleve workshops, et buddhistisk tempel og en livlig markedsplass. Korean Folk village er en ekte by, det er ikke kun et turistshow. De menneskene man ser i byen bor der faktisk alltid. Det er mulig å komme til byen med buss fra Seoul.

Hallyo Haesang Nasjonalpark

Hallyo Haesang nasjonalpark dekker over et stort område med både land og hav. Man kan oppleve den krystallklare sjøen omringe de utallige små øyene og den formidabelt vakre kystlinjen. I parken finner man også en stor variasjon av sjeldne dyr og planter.

Kyongbokkung palasset

Der er mange palasser i Seoul, men det mest kjente er Kyongbokkung palasset. Det ble bygget under Yi dynastiet, men de fleste av de 500 imponerende bygningene i området ble ødelagt da japanerne invaderte landet. De ble gjenoppbygget på 1800-tallet, men ødelagt igen under Koreakrigen. I dag er alle bygningene restaurert ennå engang. Bygningere er helt fantastiske både arkitektonisk og estetisk og et flott sted å gå på oppdagelse.

Kyongju Nasjonalmuseum

Når man er ved Kyongju bør man også besøke det nasjonale museumet, som ligger ved de gamle templene. Museet har en fantastisk samling av effekter fra Shilla-tiden. Man kan for eksempel se gullkroner, våpen og juveler fra dynastiet, samtidig med at man kan høre om Kyongjus historie på museet.

Namdaemun porten

Namdaemun er hovedporten til Seoul. Det er ikke en severdighet man kan bruke flere dager på, men befolkningen er meget stolte av denne porten, som ble bygget i det 14. århundre. Porten er utrolig elegant og absolutt verdt et besøk.

Pulguksa tempelet

Pulguksa tempelet ligger like utenfor Kyongju og er et av Sørkoreas viktigste buddhistiske templer. Det har en fantastisk arkitektur og er i det hele tatt et imponerende bygningsverk som bør ses når man besøker Kyongju.

Puyo

Puyo var engang hovedstaden i Paekche riket, nå er det en rolig og sjarmerende by hvor man kan oppleve hverdagens Korea. Utenfor byen ligger det stadig kirkegårder med gravsteder fra Paekche tiden, i tillegg til at byen har et formidabelt museum med artefakter fra Paekche riket.

Samch’ok strendene

Strendene på den nordøstlige kysten ved Samch’ok er er helt fantastisk vakre. Noen av strendene har mange klippeformasjoner og stein, mens andre er fylt med hvit sand. Omkring strendene er det mange spennende huler man kan utforske, og blir man sulten ligger det fantastiske hav- og skalldyrs restauranter i området.

Songnisan Nasjonalpark

Songnisan Nasjonalpark er stedet hvis man vil vandre i fjellene. Det er mange fjell i parken, og derfor likeså mange gode tursteder. Dessuten inneholder parken et av de største og mest fantastiske tempelområder i landet, Popchusa. Templene er helt fantastiske, og det ene er vakrere enn det neste.

Soraksan Nasjonal Park

Denne nasjonalparken er en av de vakreste i landet. Parken ligger på østkysten og består av tykk skog, digre fosser, fjell, buldrende elver, hvite sandstrender og templer fra gammel tid. Naturen i parken er et helt spektakulært syn, som kan nytes på en en-dags tur i parken, eller man kan ta telt med og overnatte i parken et par dager.

Strandområdet Haeundae

Haeundae er et av Pusans største og mest populære strandområder. Haeundae har kilometerlange, hvite sandstrender med turkisblått hav. Ytterligere er det en del gode hoteller og restauranter i området, og også et par varme kilder, som sies å ha helbredende virkning.

Tadohae Haesang Nasjonalpark

Utenfor den sørvestlige kysten ligger denne marine nasjonalparken, som består av over 1700 øyer. Spesielt øyene Hongdo og Huksando er meget besøkte. Hongdo er spesielt kjent for å ha mange imponerende klippeformasjoner, bratte skoglandskap og en helt spektakulær solnedgang. Huksando er flatere og lettere å gå rundt på når man vil utforske det vakre landskapet.

T’apkol Park

Hvis man har lyst på en tur i det fri og en prat med noen av de lokale, er T’apkol park et godt sted. Her finner man mange vennlige eldre mennesker som sitter og snakker om vind og vær. Det var også i denne parken at erklæringen av landets uavhengighet ble annonsert i 1919.

Tongnae området

Tongnae er et område fylt med varme kilder, nær Kumgang Park. Området er også hjemsted for en rekke helt spesielle klippeformasjoner, og man kan også finne utallige templer fra fortiden.

Tumuli Park

Tumili Park er det mest besøkte sted i området. Det inneholder 20 forskjellige hellige gravsteder og ikke mindre enn fem templer. Det er mulig å få sett alt, og studere templene og gravstedene på nært hold og danne seg et inntryk av den gamle kulturen.

Turer i landskapet

Cheju-do øyen har et helt fantastisk landskap med imponerende klippeformasjoner, huler og grotter og vulkankratere. Det finnes gode turområder, og det ligger helt fantastiske opplevelser og venter i grotter og gamle vulkaner. Det er blant annet mulig å vandre gjennom verdens lengste lavarør.

Ullungdo øyen

Ca. 135 kilometer øst for fastlandet ligger denne fantastiske øyen. Midt på øyen reiser det seg en stor utslukt vulkan, mens resten av øyen primært består av fjell med tykke skoglandskap og klipper. Detr er ingen sandstrender på øyen, men dykking utenfor øyen er helt spektakulært og ikke for nybegynnere.

Finn reisen til Sør-Korea her

Finn inspirasjon til Sør-Korea her

Bestill severdighetene dine her