Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Luxembourg

Ardennene

Frihetsmuseet i Diekirch

I byen Diekirch 40 minutter utenfor Luxemburg by finner man særdeles spennende Frihetsmuseum med historien om Luxembourgs befrielse fra den tyske okkupasjonen i 1944 og 1945. Diekirch har dessuten vært gennomfartsby for romerne, og de har vært så vennlige å etterlade seg en rekke spennende mosaikker.

Landsbyen Vianden

Vianden er en liten landsby som ligger på begge sider av Our-floden. Byen har et flott restaurert slott, som har røtter helt tilbage til det 9. århundret. Slottet har blitt ødelagt av både brann og jordskjelv, for så å bli gjenoppbygget. Vianden har også vært hjemsted for den franske forfatteren Victor Hugo da han var i eksil.

Clervaux

Byen Clervaux

Clervaux i Ardennerne er i seg selv en vakker og fasinerende by ved bredden af Clerve-floden. Den er også nabo til en borg fra det 15. århundrede, som troner over byen fra klippene. Videre kan byen by på et stort Benedektinerkloster med en flott gård som man kan snike seg til et glimt av.

Luxembourg

Berdorf-området

Luxemburgernes foretrukne utfluktsmål i kategorien «Sport og natur» heter Berdorf og ligger i Müllerthal-området. Her fins masser av muligheter for vandre-, sykle- og klatrelystne, alt etter behovet. For dem som ikke ønsker så mye fysisk aktivitet er det mulig å sette seg på en stein og nyte utsikten mot og lyden fra et av områdets vannfall.

Luxemburgs Kassematter

Katakombene under Luxembourg ble laget i 1644 av spanjolene, som bodde i området på den tiden. Det imponerende nettverket av kassemater, som de kalles, strekker seg over 23 kilometer. Noen steder går gangene så dypt som 40 meter under overflaten. Hulene ble brukt som bomberom av lokalbefolkningen under verdenskrigene, og siden da har UNESCO gitt konstruksjonen den prangende tittel: en del av verdens kulturarv.

Luxemburg

Parkene i Luxembourg

I en vibrerende og intens by som Luxemburg er de grønne områdene et fristende pusterom. Og Luxemburg er unik når det gjelder grønne områder. Ikke mindre enn en fjerdedel av byen er konstruert som parker og rekreative områder. Så det er ikke uten grunn at byen kaller seg Europas grønne hjerte.

Promenaden Chemin de la Corniche

Ett av Europas flotteste utsiktssteder ligger i sentrum af Luxemburg by. Chemin de la Corniche er en promenade som fører til fyrstens slott. Fra Citadelle du St. Esprit finner man den berømte utsikten over dalen og nabobyen Grund.

Bestill severdighetene dine her