De majestetiske ruinene av Angkor Wat i Kambodsja, omgitt av grønne trær og en klar himmel.

Severdigheter Kambodsja

Kambodsja

Avslapning i Sihanoukville

Sihanoukville, også kjent som Kompong Som, er Kampucheas eneste havn. Byen og de omkringliggende øyer byr dessuten på fantastiske strender med gode muligheter for bading, snorkling og dykking. Et fantastisk sted for et par dagers avslapning.

Byen Udong

Byen Udong ligger ca. 40 kilometer nord for Phnom Penh, og var tidligere hovedstaden i landet. Byen er stille og rolig, men inneholder en del gamle skulpturer som er interessante å avlegge et besøk. Noen av skulpturene ligger i ruiner, en stor Buddhastatue ble blant annet sprengt i luften i 1977 av Pol Pot. I byen står det også et monument til minne om ofrene for Pol Pot. Det er tidligere funnet omkring 100 massegraver i området.

Ratanakiriområdet

Det fjellrike området Ratanakiri er best kjent for de mange isolerte stammer som bor her. For reisende byr området på en fenomenal natur med høye fjell, vakre innsjøer og brusende fossefall. Det er et fantastisk område å dra til, og det er blitt renset for landminer.

Phnom Penh

Båttur på Mekongelven

Turistbyrået i byen har en båt som tar turister med på elveferd. Man besøker blant annet de vakre Mekongøyene som er kjent for sin silkeproduksjon, de små landsbyer langs elven, og beskuer under ferden et variert dyreliv.

Nasjonalmuseet i Kampuchea

Nasjonalmuseet er tegnet av en fransk arkeolog i 1920. Museet inneholder en stor samling av khmerkunst fra hele landet. Her finnes håndverk fra mange av tidsperiodene i landets historie, blant annet en del Buddhastatuer fra det 6. Og 7. århundre.

Området omkring The Killing Fields of Choeung Ek

The Killing Fields er et ubehagelig minne fra grusomhetene som Røde Khmer (Khmer Rouge) påførte landet. Ca. 17.000 ble drept her, kun 15 kilometer fra byens sentrum. Her kan man blant annet se mer enn 8000 kranier arrangert etter kjønn og alder bak en klar glassrute. Dette er en del av et minnesmerke som ble reist på stedet i 1988.

Wat Phnom-tempelet

Tempelet står i den nordlige ende av byen. Byen har sitt navn fra dette tempel, som ble bygd av en rik khmerdame ved navn Penh i 1372. Penh hadde funnet tre Buddhastatuer, og bygde tempelet for at statuene kunne stå der. Stadig kommer mange hit for å be.

Siem Reap

Angkorruinene

Angkor er helt klart Kampucheas største turistattraksjon. Angkor er et område med ca. 100 templer som i Kmerriket fungerte som et stort religiøst senter. Templene og palassene er bygd mellom det 9. og 13. århundre. Tempelbyen ble forlatt i det 15. århundre, og stedet grodde bokstavelig talt igjen. På 1800-tallet ble buskaset fjernet før monumentene ble tært bort. Templene og palassene er arkitektoniske vidundre omgitt av en spesiell mystikk. Stadig pågår det restaurering i området.

Den flytende by Chong Khneas

Chong Khneas er en flytende by. Enkelte av husene står på fast grunn, men de fleste flyter rundt på noe som minner om husbåter. Byens politi, redningskorps og så videre flyter rundt på husbåter. Det er muligheter for å bevege seg med båt i byen hvis man ønsker å utforske stedet.

Bestill severdighetene dine her