Severdigheter Martinique

- Velg sted -
» Martinique
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r - Fra 8 134,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter Martinique

Bygningen La Biblitohèque Schoelcher (Fort-de-France)
La Biblitohèque Schoelcher ble bygget til verdensutstillingen i Paris i 1889 akkurat som Eiffeltårnet. Det ble seilet til Karibhavet stykke for stykke. Bygningen er nå et av de flotteste bygningsverkene på øya med fantastiske mosaikker i romansk-byzantinsk stil.
Karibias kunstsenter (Fort-de-France)
Øyas kultur og historie fra tiden før Columbus ødela freden for Arawak- og Karibindianerne blir beskrevet i dette kunstsenteret. Det er også beskrivelser av blant annet kolonialiseringen, franskmennenes inntog, Josephines tilknytning til stedet og Mount Pelées utbrudd. Det kan også kjøpes lokalt kunsthåndverk.
Park La Savanne (Fort-de-France)
I midten av hovedstaden ligger en park hvor byens beboere kan slappe av i det grønne. I parken står det en statue av Keiser Napoleons Josephine som er født på Martinique ikke så langt fra hovedstaden. I parken er det også et marked, hvor det blant annet er mye kunsthåndverk.
Byen Carbet (Martinique)
På veien mellom Fort-de-France og Mont Pelée ligger denne byen som har huset to av de mest berømte personlighetene på Martinique. Det var her Columbus gikk i land da han kom til øya, han syns det var det flotteste stedet i verden. Paul Gauguin bodde og malte her, og et museum stiller ut bildene hans.
Den botaniske hagen La Vallée des Papillons (Martinique)
I nærheten av byen Carbet i det nordlige Martinique er det anlagt en botanisk hage ved ruinene av en gammel 1600-talls plantasje. Her er det et fristed for sommerfugler som flakser rundt i det fine været.
Den gamle hovedstaden St Pierre (Martinique)
I 1902 gikk vulkanen Mont Pelée i utbrudd og ødela byen St Pierre og drepte alle de 30.000 innbyggerne unntatt en straffange som satt i en celle under jorden. I dag kan man se historien om katastrofen på den gjenoppbygde byens Musée Volcanologique.
Den vulkanske steinblokken Le Rocher du Diamant (Martinique)
Utfor Martiniques sydkyst står en 180 meter høy, svart vulkansk steinblokk plantet i vannet. Britiske krigsskip fyrer av sine kanoner utfor steinen for å minnes sitt herredømme over den. Herfra skjøt de nemlig på franske skip med oppstilte kanoner. Steinen har sitt eget postnummer: 97223 Le Diamant.
Dubuc slottet (Martinique)
På halvøya Caravelle ligger ruinene av et slott som Dubuc-familien reiste etter at de landet der i 1657. På midten av 1700-tallet hadde familien oppnådd stor makt. Deres historie blir fortalt på et lite museum i forbindelse med slottsruinene.
Fiskerbyen Les Anses dArlets (Martinique)
I det sydlige Martinique ligger les Anses d'Arlets, en fiskerby som har flere gode badestrender. Området er ennå ikke så fullt av turister som for eksempel Pointe du Bout. Her er det også noen fantastiske steder til dykking.
fjellene (Martinique)
Øya Martinique er preget av flere vulkaner, hvorav den største er vulkanen Mont Pelée, Den ødela Martiniques gamle hovedstad St Pierre. Fjellene befinner seg i den nordlige og sentrale delen av øya, ofte i ville naturområder med massiv tropisk regnskog. Ikke langt fra Fort-de-France reiser klippene seg fra vannet og gir hovedstaden et flott naturlig bakteppe. I det nordlige Martinique finnes det noen varme kilder takket være vulkansk aktivitet. De får temperaturene, som er nær kokepunktet, fra jordas indre.

Område og byguider

By: 

Finn reisen til Martinique her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK