Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Martinique

Fort-de-France

Bygningen La Biblitohèque Schoelcher

La Biblitohèque Schoelcher ble bygget til verdensutstillingen i Paris i 1889 akkurat som Eiffeltårnet. Det ble seilet til Karibhavet stykke for stykke. Bygningen er nå et av de flotteste bygningsverkene på øya med fantastiske mosaikker i romansk-byzantinsk stil.

Karibias kunstsenter

Øyas kultur og historie fra tiden før Columbus ødela freden for Arawak- og Karibindianerne blir beskrevet i dette kunstsenteret. Det er også beskrivelser av blant annet kolonialiseringen, franskmennenes inntog, Josephines tilknytning til stedet og Mount Pelées utbrudd. Det kan også kjøpes lokalt kunsthåndverk.

Park La Savanne

I midten av hovedstaden ligger en park hvor byens beboere kan slappe av i det grønne. I parken står det en statue av Keiser Napoleons Josephine som er født på Martinique ikke så langt fra hovedstaden. I parken er det også et marked, hvor det blant annet er mye kunsthåndverk.

Martinique

Byen Carbet

På veien mellom Fort-de-France og Mont Pelée ligger denne byen som har huset to av de mest berømte personlighetene på Martinique. Det var her Columbus gikk i land da han kom til øya, han syns det var det flotteste stedet i verden. Paul Gauguin bodde og malte her, og et museum stiller ut bildene hans.

Den botaniske hagen La Vallée des Papillons

I nærheten av byen Carbet i det nordlige Martinique er det anlagt en botanisk hage ved ruinene av en gammel 1600-talls plantasje. Her er det et fristed for sommerfugler som flakser rundt i det fine været.

Den gamle hovedstaden St Pierre

I 1902 gikk vulkanen Mont Pelée i utbrudd og ødela byen St Pierre og drepte alle de 30.000 innbyggerne unntatt en straffange som satt i en celle under jorden. I dag kan man se historien om katastrofen på den gjenoppbygde byens Musée Volcanologique.

Den vulkanske steinblokken Le Rocher du Diamant

Utfor Martiniques sydkyst står en 180 meter høy, svart vulkansk steinblokk plantet i vannet. Britiske krigsskip fyrer av sine kanoner utfor steinen for å minnes sitt herredømme over den. Herfra skjøt de nemlig på franske skip med oppstilte kanoner. Steinen har sitt eget postnummer: 97223 Le Diamant.

Dubuc slottet

På halvøya Caravelle ligger ruinene av et slott som Dubuc-familien reiste etter at de landet der i 1657. På midten av 1700-tallet hadde familien oppnådd stor makt. Deres historie blir fortalt på et lite museum i forbindelse med slottsruinene.

Fiskerbyen Les Anses d’Arlets

I det sydlige Martinique ligger les Anses d’Arlets, en fiskerby som har flere gode badestrender. Området er ennå ikke så fullt av turister som for eksempel Pointe du Bout. Her er det også noen fantastiske steder til dykking.

fjellene

Øya Martinique er preget av flere vulkaner, hvorav den største er vulkanen Mont Pelée, Den ødela Martiniques gamle hovedstad St Pierre. Fjellene befinner seg i den nordlige og sentrale delen av øya, ofte i ville naturområder med massiv tropisk regnskog. Ikke langt fra Fort-de-France reiser klippene seg fra vannet og gir hovedstaden et flott naturlig bakteppe. I det nordlige Martinique finnes det noen varme kilder takket være vulkansk aktivitet. De får temperaturene, som er nær kokepunktet, fra jordas indre.

Hagen Les Jardins de Balata

Litt nord for Fort-de-France ligger Les Jardins de Balata. Jean-Philippe Thoze grunnla hagen, han brukte 20 år på å sette den i stand. Her finnes eksotiske planter og blomster fra hele det karibiske området. I hagen er det også et hus som er fylt med spennende antikviteter.

Landsbyen St. Anne

St. Anne er en herlig liten landsby ved havet på den sydligste delen av Martinique. Her ligger brede sandstrender og små laguner i kokospalmenes skygge. Vannet er rolig her og man kan tilbringe mange deilige timer ved vannet.

Martinique National Park

Denne nasjonalparken kan tilby vandreturer i grønt mettet terreng med vakker natur og sjeldne planter. For de store entusiastene er det en stor utfordring å bestige vulkanen Mont Pelée som stadig er aktiv.

Museet Départemental de la Martinique

I et av de fine husene fra kolonitiden i Fort-de-France ligger et museum som helliger seg Martiniques historie. Museet gir et historisk bilde av landet og de menneskene som bodde på øya. Det er en utstilling der med en del kunstgjenstander fra før kolonitiden.

Museet Pagerie

En båttur på 20 minutter fører turistene fra Fort-de-France til Les trois Ilets. Her bodde Napoleons keiserinne Josephine inntil hun flyttet til Frankrike. Utstillingen viser portretter av henne og Napoleon samt sengen hennes og kjærlighetsbrev fra Napoleon som viser hans lidenskap for henne.

Strendene

Strendene på Martinique er alt solelskende turister drømmer om. Sandstrender i palmenes skygge, krystallklart vann med behagelig temperatur og mye solskinn. Dykkingen ved Martiniques vakre koralrev er en opplevelse i toppklasse.Men det fine turkise vannet har sine farer. Det kan være farlige understrømmer og lumske bølger, så det er klokest å ikke svømme for langt ut. Det er også en del haier, brannmaneter, havpinnsvin og elektriske åler man helst bør unngå hvis man ikke vil slutte badeturen for tidlig.

Strendene ved Anse Ceron

I den nordlige delen av Martinique er det noen gode badestrender. Selv om man skal venne seg til at sanden er svart, er stranden ved Anse Ceron et godt sted hvor man kan bade i det klare vannet som ellers kan være litt lumsk ved den nordlige delen av øya.

Øya Pointe du Bout

Det største turistområdet på Martinique ligger på den motsatte siden av den bukta som Fort-de-France ligger på. Noen av de beste strendene finnes ved Pointe du Bout og det er mulighet for å dykke der. Det går ferger dit fra hovedstaden.

Bestill severdighetene dine her