Severdigheter Frankrike

» Frankrike
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 183,- Fra 1 819,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter Frankrike

Cathèdrale de Notre Dame (Alsace)
Strasbourgs enorme katedral kan gjenkjennes på lang avstand på grunn av sitt særpregende spir. Den gotiske røde sandsteinskirken, bygget i en periode som spenner fra 1015 til 1439, er utstyrt med et stort astronomisk ur som ringer hver dag klokken 12.30.
Le Musèe d`Unterlinden (Alsace)
Noe av den gotiske tids mest interessante kunst finnes i dette gamle dominikanerklosteret fra det trettende århundre som ligger i byen Colmar. Det er også spennende skulpturer fra middelalderen og renessansen.
Byen Brest (Brest)
Havnen i Brest er en av de vakreste naturlige havnene i verden. I byen finnes et slott fra det trettende århundre som er verdt et besøk. Dessuten går det en kanal fra Brest til Nantes hvor en kan nyte det vakre landskapet fra en leid båt.
Byen Rennes (Bretagne)
Rennes er en universitetsby og har derfor en del å by på kulturelt. Her finnes le Musèe des Beaux-Arts og det mer lokale Musèe de Bretagne som gir et innblikk i områdets historie og kultur. Byen ble rasert av en stor brann i 1720 som ødela en del vakre bygninger, men le Palais de Justice overlevde og er nå en turistattraksjon med sine vakre forgylte saler og en debatt sal med imponerende gobeliner.
Byen Saint Malo (Bretagne)
Her ankom pirater for å herje og plyndre de prøvede franskmenn. Saint Malo var en av fordum tids viktigste havner og forsvarsverker i ruiner utgjør i dag et av de viktigste turistmål i Bretagne. Byens store katedral Saint Vincent, påbegynt i ellevehundretallet, tiltrekker mennesker som er interessert i kirkens vakre mosaikker.
Den romerske by Autun (Burgund)
Inne bak antikke murer ligger den romerske by som keiser Augustus oppførte cirka 10 år før Kristi fødsel. To av de fire opprinelige portene kan fortsatt ses og det kan restene av det største romerske teater i området også.
Musèe de Beaux-Arts (Burgund)
I Bourgognes hovedby Dijon finnes det et kunstmuseum som er berømt for sin kunnskap og sin diversitet. Her er bilder fra en mengde forskjellige perioder og kunstnerne spenner så bredt som fra Rubens over Monet og impressionistene til antikke religiøse artikler. Museet finnes på en gammel greveresidens som i seg selv er en severdighet.
Vinmuseet i Beaune (Burgund)
I Bourgogne sentrum ligger den sjarmerende byen Beaune som har viet et helt museum til regionens viktigst ressurs, vinen. Her blir man innviet i vinens historie og man kommer ut meget rustet til å ta fatt på vin smaking på alle de spennende vingårdene i høylandet.
Byen Verdun (Champagne - Ardennene)
Byen er mest kjent for sin rolle i første Verdenskrig da mange hundre tusen franskmenn og tyskere måtte gi tapt i området rundt omkring byen. Disse hylles nå på byens krigsmuseum. Slagmarkene er stadig lett gjenkjennelig og utgjør derfor en severdighet det er verdt å ta med hvis man vil ha et helt inntrykk av hva som var det siste syn for mange mennesker.
Katedralen i Reims (Champagne - Ardennene)
Denne kirken har sett riker komme og gå, den har vært destruert og blitt gjenoppbygget flere ganger, og den har sett Frankrikes mektige konger bli kronet og hyllet. Katedralen er bygget i gotisk stil.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK