To fjellvandrere med sekker går ved en fjellsjø, omgitt av majestetiske fjell.

Severdigheter Romania

Brasov

Middelalderbyen Brasov

Denne velbevarte middelalderbyen ligger godt beskyttet av de transylvanske fjell og gjemmer seg midt i dette frodige området. Som seg hør og bør på den tiden, er byen bygd opp rundt en imponerende plass hvor en gotisk katedral (Den Sorte Kirken) er plassert. Om vinteren er Brasov midtpunkt for de omkringliggende skisportsteder.

Bucuresti

Den Gamle Hoffkirke

Hvis man vil oppleve litt av det gamle Bukuresti, er denne kirken fra 1600-tallet saken. Her kan man se velbevarte kalkmalerier. Kirken ligger sentralt i byen.

Folkets store Hus

– også kalt Parlamentets Palass. Dette er verdens neststørste bygning. Bygningen ligger syd i byen og er et imponerende byggverk som Ceausescu lot bygge for at Bukuresti skulle bli hele Øst-Europas kommunistiske hovedstad. Lokalbefolkningen er ikke så glad for den kolossale bygningen, og mange ser den gjerne revet ned fordi den vekker for mange dårlige minner. Dette forhindrer ikke at den er fascinerende å se på.

Kommunistpartiets Sentralkommités Store Bygning

Det var fra denne bygningens balkong at Ceausescu holdt sin siste tale bare noen få timer før militærrettssaken og henrettelsen fant sted. Det er fortsatt skuddhull i murene fra kampene foran på plassen.

Constanta

Byen Constanta

I Constanta finner man gode muséer om blant annet byens rolle som havneby i middelalderen og byens fargerike historie. Byens mest kjente attraksjon er nok Det Arkeologiske Museum på Ovidiu plassen (piata), men ellers huser byen også flotte gamle kirker med masser av historie å fortelle.

Den Romanske Svartehavskysten

Byen Mamaia

Mamaias statistikk taler for seg selv: 61 hoteller med til sammen 21.000 senger! Her hersker det festivalstemning hele sommeren, og livet nytes på stranden, i svømmebassenget, eller ved baren. Constanta er kun en kort busstur herfra.

Romania

Kystlinjen ved Sortehavet

Når romenerne vil slappe av og få litt frisk havluft, drar de ut til det mektige Sortehavet hvor det er 70 kilometer hvit sandstrand. Constanta og Mamaia er to store byer som ligger langs kystlinjen og frister turistene med feriestemning. Det lave prisnivået i Romania har gjort dette området til et attraktivt turistmål.

Sinaiaslottet

En av de største severdigheter i Karpatene, er nok Sinaia hvor det ligger et vakkert lite slott ved fjellgrensen. Slottet er i tidens løp blitt brukt av diverse diktatorer, fyrster og konger som rekreasjonssted, og dets interiør forbløffer med raffinerte treornamenteringer, speilsaler og verdifulle gamle malerier (blant annet en Rembrandt).

Skiområdet Poiana Brasov

Poiana Brasov er fjellkjedens beste skisportsområde med gode fasiliteter og belyste løyper om kvelden.

Transylvania

Branslottet

Det sies at det var i dette slottet Dracula holdt til. Det er visst ikke helt historisk dokumentert at dette virkelig var den historiske grevens slott, men atmosfæren, de tykke murene, høye tårnene, og de små rommene gjør historiene svært levende. Et annet mørkt kapittel for romenerne inntrådte under annen verdenskrig da nazistene inntok slottet og gjorde det til deres festningshovedkvarter mot øst.

Draculas gamle by, Sighisoara

Sighisoara er en mindre, men også svært middelalderaktig by, som ligger tett ved fjellene. Byen er ikke så besøkt av turister som Brasov, og den indre kjerne av gamlebyen, som er beskyttet bak fyrstenes gamle festninger, har ligget helt uberørt siden 1500-tallet. Det fortelles at det var her Dracula i sin tid vokste opp, og man kan besøke hans barndomshjem.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her