Et offentlig område med blomsterbed, gangveier og bygninger i det fjerne, under en klar blå himmel.

Severdigheter Argentina

Argentina

Colòn teateret

Dette teateret er ikke bare Buenos Aires`, men hele Argentinas pryd. Det er et av de mest imponerende i hele verden. Utover å være utrolig vakkert, både innvendig og utvendig, byr det på noen storslåtte oppsetninger og på en meget interessant guidet tur helt ut i teaterets minste krok.

Det naturskjønne vindistriktet Cuyo

Cuyo er området hvor druene til Argentinas vidunderlige rød- og hvitvin blir til. Utover å besøke alle vinslottene er området, på grunn av sitt behagelige klima og en virkelig skjønn natur på kanten av Andesfjellene, også perfekt til utendørsaktiviteter. Tracking, klatring, rafting og mm.

Falkenlandsøyene

På tross av at øyene ennå tilhører den britiske krone er de en potensiell destinasjon for Argentinafarere med interesse for dyreliv. Øyen har et utrolig dyreliv som det er overraskende lett å komme tett innpå. Seler, pingviner og sjøløver er noen av de mange fasinerende dyr som det er mulig å iaktta på nært hold. Også lystfiskere vil nyte å kunne hive den ene havørreten etter den andre opp av vannet. Finn ytterligere informasjon på:

Fotball

Er du i en av de større byene bør du ikke snyte deg selv for en tilskuerplass ved en fotballkamp. Selv om du ikke er det fjerneste interessert i spillet er det nødvendig å overvære Argentinas fotballsirkus for å forstå hva lidenskap virkelig er for argentinerne. Nevn Diego Maradona og enhver argentiner vil med drømmende uttrykk i øynene fortelle om kjærlighet, storhet og fall.

Iguazù fossene

De gigantiske fossefallene på grensen mellom Argentina og Brasil er for mange selve høydepunktet ved et besøk i Argentina. Og med god grunn. De enorme vannmassene velter frem alle steder og trekker vakre regnbuer etter seg. Små stier fører en rundt i den imponerede parken hvor det både er mulig å seile tett på det brusende vannet og for å se det hele fra oven i et helikopter. Finn ytterligere informasjon på:

Jesuitruinene i Missiones

Missionesprovinsen ligger i det nordøstlige Argentina på ruten mellom Iguazù fossene og Buenos Aires. Det er noen fantastiske ruiner fra den sivilisasjonen som spanske jesuitter stablet på beina på 1600-tallet. Den prisbelønte filmen»The mission» er opptatt i dette området. Ruinene nåes fra byen San Ignacio de Minì.

Nasjonalparken Cerro Fitzroy

Kun få timer fra byen Calafate reiser fjelltoppene i Cerro Fitzroy Parken seg og er et mekka for klatrere og vandrere. Under skyene som konstant er i opprør slynger den snøkledte fjellkjeden seg gjennom endeløse sletter og frodig skog. Det er både utfordringer for den rutinerte fjellbestiger og de glade amatører som har på seg fjellsko for første gang.

Nasjonalparken Glaciares

Parken kan fremvise imponerende eksempler av kjempestore isbreer. Især Perito Moreno isbreen er imponerende, og ofte vil man miste et par åndedrett når vannet fra sjøen ved siden av bryter ismuren i et storslått scenario som varer i flere timer. Porten til parken er byen El Calafate i Santa Cruz provinsen. Finn ytterligere informasjon på:

Nasjonalparken Perito francisco P Moreno

Det rike dyrelivet i det sydlige Argentina er rikt representert i denne parken som på foruderlig vis ennå ikke er blitt «oppdaget» av noen av de store turselskapene. Fjellsidene er nærmest spraglende i deres alsidige nyanser og både pumaer, rever, kondorer ja selv falmingoer har hjem i dette fredfylte paradis.

Naturparken Laguna de los Pozoelos

Det er ikke akkurat flamingoer man forventer å finne i 4000 meters høyde. Allikevel er det ikke mindre enn tre arter i denne parken i Jujuy provinsen. Her kan man se den truede lamaarten, vicunaen som spankulerer rundt mellom parkens mange interessante arkeologiske steder. Ta varmt tøy på for vinden som pisker gjennom Andesfjellene kan være ubarmhjertig.

Quebrada de Humahuaca området

Området ligger i det nordvestlige Argentina og er et overdådigt og malerisk scenario i den øde ørkenen. Her og der skyter det opp kirker fra sanden som stammer fra kolonitiden, men ellers fornemmer man fremdeles livets gang blant kontinentets opprinnelige innbyggere – indianerene. Finn ytterligere informasjon på:

Recoleta kirkegården

I Buenos Aires forstaden Recoleta blir liv og død satt i et anderledes perspektiv på den enorme kirkegården. Gravstedene ligner nærmest små steinpalasser tildekket med alskens religiøse effekter og fotografier av den avdøde. Mange vil hevde at det er på grensen til det bizarre, men alle vil være enige om at det er et spennende og dypt fasinerende sted.

Sumpområdet Esteros del Ibera

Argentina kan også by på krokodiller, aper, eksotiske fugler og allverdens ville dyr som du ikke engang har hørt om. Dyrene er lette å se i det store åpne sumplandskapet og av en eller annen grunn er ikke stedet overrrendt av turister ennå. Esteros ligger i den nordlige delen av landet og er et sant paradis hvis du vil se på ville dyr i deres naturlige omgivelser.

Buenos Aires

Det historiske nasjonal museum

Museet ligger i Parque Lezama og gir et bredt og grundig bilde av Argentinas identitet. det er fortreffelige eksempler på landets kunst og en grundig gjennomgang av dets historie. Hvis man bare interesserer seg en smule for det landet man er gjest i er museet et «must».

Kongressbygningen

Bygningen som huser Argentinas parlament er oppført med Capitol Building i Washington DC som forbilde. De enorme granitt trappene er et symbol på Andesfjellene, mens springvannet representerer det brusende Atlanterhav øst for Argentina. Det imponerende bygningsverk skuer ut over Plaza del Congreso tett på San Telmo.

San Telmo kvarteret

Byens bohemkvarter emmer av liv og det er alltid et eller annet å se på. Stemningen er i det hele tatt anderledes her enn i resten av Buenos Aires. Om søndagen er det marked med tangodansere og et veld av sære og interessante ting fra nybyggertiden er til salgs. En perfekt sjanse til å få kjøpt en orginal souvenir fra Argentina.

Córdoba

Byen Candonga

Byen Candonga ligger midt i et praktfullt landskap 40 kilometer nord for Còrdoba. Hovedattraksjonen er det mesterlig utførte jesuittkapelet fra det attende århundre. Bare stemningen og naturen i denne isolerte dalen gjør at stedet er verdt et besøk.

Còrdobas historiske bydel

Gatene omkring Plaza San Martin er et skattekammer av arkitektur fra kolonitiden og andre severdige bygninger. Spesielt Iglesia de Santa Teresa og Casa del Obispo Mercadillo skiller seg ut som ekstra vakre, men alle bygningene kaster historiske dimensjoner ut i gatene og hele den historiske bydelen er en av Còrdobas hovedattraksjoner.

Sierra de Còrdoba området

Det er hva det vakre bakkete landskapet som omgir Còrdoba heter. Her kan man klatre i fjellene eller vandre rundt i det kuperte terrenget. Overalt ligger det små sjøer i klippene og de innbyr til en forfriskende dukkert. Club Andino de Còrdoba har mange kart og informasjon som er til gagn hvis man vil på eventyr i området.

De nordvestlige Andesfjellene

Sierra de Aconquija området

Det er fantastiske muligheter for å vandre og tracke i denne delen av Argentina. Sierra de Aconquija utenfor byen Tucuman er et av de mest populære stedene for utendørsaktiviteter. Den såkalte inkaruten til Tafì del Valle er en tur som tilbyr gamle indianerruiner og utrolig skjønn natur. Det er guider i Tucuman som har en omfattende viten om området, men det er også mulig å arrangere turer på egenhånd.

Pampas

Byen San Antonio de Areco

Byen ligger vest for Buenos Aires og er det beste stedet for å skifte bekjentskap med den cowboykulturen som Pampas står for. Gauchosene rir drevent rundt på deres hester eller sitter og drikker deres mat, mens de ser verden kravle forbi. Området som har landbruk og kvegavl som sin hovedinntekt er også stedet hvor noen av Argentinas fineste kunsthåndtverk er til salgs. Noen av ranchene i området har overnattingsmuligheter for turister.

Den religiøse byen Lujàn

Dette er intet mindre enn Sydamerikas religiøst sett mest betydningsfulle sted. Hvert år valfarter mer enn fire millinoner mennesker til Lujàn for å ære den hellige jomfru i den imponerende neogotiske basilika som sammen med Museo Colonial e Històrico er hovedårsaken til at byen fortjener et besøk. Dessuten finner man en del eksempler på hvordan bygningene så ut i Argentinas kolonitid.

Nasjonalparken Liahùe Calel

Denne nasjonalparken i La Pampa provinsen består av et variert landskap med små fjellkjeder og et rikt dyreliv. Store granittklipper skyter opp mellom tette skogområder og det er mulig å se store kattedyr som for eksempel pumaer, guanaco-lamaer og vizcacha som er viltlevende slektning til husdyret chinchillaen. Et optimalt sted å ta på seg fjellskoene i og komme tett på den argentinske naturen.

Patagonia

Byen Bariloche og nasjonalparken Nahuel Huapi

San Carlos de Bariloche er hovedbyen i Patagonia. Herfra kan man ta en facinerende tur gjennom Andesfjellene til Chile eller iaktta arkitekturen som leder tankene hen mot en fjellandsby i Sveits. Like i nærheten av Bariloche ligger nasjonalparken Nahuel Huapi som er fantastisk for klatrere og vandrere.

Damptoget La Trochita

Det gamle damptoget La Trochita snegler seg gjennom det patagonske landskapet med tykk sort røyk veltende opp av skorsteinen. Den lave farten har den fordelen at man som passasjer har rikelig med tid til å nyte det maleriske landskapet som skinnene er lagt i. Turen fra Esquel til Ingeniero er en fortreffelig måte å se Patagonia på, mens man lytter til lokomotivets monotone klang.

Naturreservatet på Penìnsula Valdès

Halvøyen Panìnsula Valdès ligger på Patagonias atlanterhavskyst. Her flokkes pingviner, nanduer og lamaer, mens sjøløvene og sjøelefantene dovent slenger seg på strendene. Over dem flyr havfuglene larmende omkring og fullender et paradis av facinerende dyreliv som dessverre kun finnes tilgjengelig få steder i verden.

Santa Cruz

Pingvinkolonien Cabo Virgenes

Hele 30.000 pingviner er det i denne kjempestore kolonien noen timers kjøretur sydøst for byen Rìo Gallegos. Her er det virkelig en mulighet for å oppleve disse prektige dyrene i helt uberørt natur. Det er mulig å campe tett på kolonien, men det er ingen offentlig transport ut dertil. Men, det er ikke det store problemet. De lokale saueavlerne vil gladelig gi et par turister nødvendig haik.

The River Plate

Havnen i Mar del Plata

Mar del Plata er en av Argentinas viktigste havnebyer og det er nok å se på ved den maleriske havnekaien. Fiskerne arbeider hektisk ved deres vakre og fargerike fiskebåter akkompagnert av støyenede sjøløver som vil ha del i fangsten. Når man har fått nok kan man trekke inn på en av havnens fortreffelige restauranter.

San Pedro katedralen

Glassmaleriene i denne nygotiske kirken fra århundreskiftet er ganske enkelt vidunderlige. Kaklerne som er brukt til gulv og loft er hentet over hele Europa. Toppen på kransekaken er den utrolig vakre franske lysekronen midt i kirken.

Strendene ved Mar Chiquita

De idylliske strendene ved Mar Chiquita ligger bare 10 kilometer fra Mar del Platas turistjungel. Stedet er et lite paradis hvor man kan svømme, fiske og windsurfe. I området omkring ligger det spennende natur som kan fremvise både arkeologiske og botaniske severdigheter. Et pustehull for dem som synes at det går en anelse for fort i Mar del Plata.

Tierra del Fuego

Båtturer i det sydligste syd

Sjøløvene, sjøelefantene og pingvinene holder til i kolonier på småøyene i syd og man skal i båt for å komme tett på disse hardføre dyrene i det arktiske hav. Disse turene arrangeres i Ushuaia og kan i noen tilfeller skreddersys helt etter dine ønsker.

Fagnano sjøen

Denne gigantiske krystallblanke sjøen 100 kilometer fra Ushuaia er et malerisk bilde midt i den harde naturen. Området omkring er vakkert og elvene i nærheten myldrer med laks og ørret og er et slaraffenland for lystfiskere. Sjøen er lettest tilgjengelig fra byen Rio Grande.

Nasjoanlparken Tierta del Fuego

Den beste veien ut i Tierra del Fuegos harde, men facinerende natur er gjennom parken. Det er den eneste nasjonalparken i Argentina som ligger direkte ut til Atlanterhavet. Dens elver, fjell, skoger og isbreer danner et utilgjengelig og fantastisk landskap. Glem ikke å ta turen til den storslåtte Martial isbreen.

Bestill severdighetene dine her