Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Mongolia

- Velg område -

Severdigheter

Sandbankene Khonogoryn Els (Gobiørkenen)
Khonogoryn Els er noen av de mest spektakulære sandbankene man kan se i Mongolia. De er også kjent som "De syngende sandbanker". De rager 800 meter opp i luften, er 20 kilometer brede og ca 100 kilometer lange. Er man fylt med energi, kan man klatre opp til toppen. Og her venter belønningen for anstrengelsene, nemlig en fantastisk utsikt.
Klostret Gimpil Darjaalan Khiid (Gobiørkenen)
Dette klosteret ligger i Dondgovprovinsen. Klosteret er bygget i slutten av 1800-tallet og ble dedikert til Dalai Lama etter hans første besøk i Mongolia. Inne i klosteret ligger Damba Darjalan Süm tempelet. I dag lever 10 munker der.
Syd Gobi Museet (Gobiørkenen)
Overraskende nok rommer dette museet ikke særlig mange dinosaurusfunn. Man kan bare se et par knokler og egg. Derimot rommer museet noen fine malerier, en enorm utstoppet gribb og noen buddhistiske relikvier.
Nasjonalhistorisk Museum (Mongolia)
Det store museet i Ulaan Baatar har tre etasjer fylt med spennende utstillinger. Spesielt utstillingen i tredje etasje er interessant. Her kan man se en flott samling av nasjonaldrakter og hatter fra alle etniske minoritetene i landet.
Klosteret Gandantegchinlen Khiid (Mongolia)
Fritt oversatt betyr Gandantegchinlen Khiid "det store sted for total nytelse". Klosteret er ennå et av de viktigste i Mongolia og er et fantastisk syn. Byggingen av klosteret ble påbegynt i 1838 og fullført først mange år senere. I dag bor det mer enn 150 aktive munker i klosteret.
Fossen Orkhon Khürkhree (Mongolia)
Den fantastiske fossen finnes i Övörkhangaiprovinsen i det sentrale Mongolia. Vannet er skapt av vulkanske avleiringer og jordskjelv for cirka 20.000 år siden. Fossen kalles også Ulaan Tsutgalan.
Det Sentrale Provins Museum (Mongolia)
Museet ligger i Zuunmod i Tövprovinsen. Som de fleste andre lokale museer i Mongolia gir det et godt innblikk i lokal geologi, flora og fauna og har en avdeling med utstoppede dyr. Museet har også noen interessante fotografier av slagene mellom mongolene og japanerne i 1939.
Chinggis Khaans mur (Mongolia)
Ruinene av Chinggis Khaans mur strekker seg over 600 kilometer fra Khentii aimag til Kina. Egentlig ble muren ikke bygget av Chinggis Khaan, men av manchuene for å holde de mongolske hordene vekk.
Klosteret Erdene Zuu Khiid (Mongolia)
Erdene Zuu betyr "Hundre skatter" . Klosteret er det første buddhistiske senteret i Mongolia. Det ble påbegynt i 1586, men ble ikke ferdig før mer enn 300 år senere. Under de stalinistiske utrenskningene i 1932 ble det meste av klosteret ødelagt, men etter kommunismens fall har det fått tilbake mye av sin gamle prakt
Klosteret Manzshir Khiid (Mongolia)
Klosteret finner man i Tövprovinsen i det sentrale Mongolia. Da det ble grunnlagt i 1733 hadde klostret over 20 templer og det bodde 300 munker der. Desverre ble det ødelagt under de stalinistiske utrenskningene i 1932. I dag er deler av klostret blitt restaurert så man kan danne seg et inntrykk av dets storhet.
De varme kildene ved Shargaljuut (Mongolia)
Shargaljuut er den største attraksjonen i Bayankhongor aimag provinsen i Gobiørkenen. Over 300 varme og kalde kilder kommer opp av jorden ved Shangaljuut. De varme kildene, som kan bli opp til 50 grader varme, kan etter manges mening helbrede sykdommer og lidelser. Området er også interessant fordi det er funnet dinosarusfossiler der.
Vinterpalasset (Mongolia)
Vinterpalasset i Ulaan Baatar ble bygget fra 1893 til 1903. Mongolias 8. levende Buddha og konge, jebtzun Damba hutagt VIII, bodde 20 år i Vinterpalasset. Palasset unngikk ødeleggelse etter kongens død og er museum i dag.
Moderklippen (Mongolia)
Moderklippen ligger nær landsbyen Khöshigiin i Tövprovinsen. Mongolene besøker den hellige klippen som skal ha overnaturlige krefter for å søke råd og veiledning. Jorden rundt klippen er også hellig, derfor er det ulovlig å fjerne avfallet som ligger på jorden.
Choijin Lamas Kloster Museum (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Museet er også kjent som Religionsmuseet. Choijin Lama er en ærestittel som tildeles munker. Klosteret var hjemsted for Luvsan Haidav Choijin Lama, bror til Jebtzun Damba Hutagt VIII som oppførte Vinterpalasset. Det ligger fem templer på klosterområdet.
Nairamdal Park (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Naimradal betyr vennskap. Parken, som i dag er i en litt trist forfatning, er et fint sted å besøke om morgenen når resten av byen ikke har stått opp ennå. I helgene er det utrolig mange barn i parken som blant annet har en trafikklekeplass. På et vann i parken kan man leie båter om sommeren og stå på skøyter om vinteren.
Zanabazar Kunstmuseum (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Dette museet har en fin samling av malerier, skulpturer og bildeskjærerarbeider, mange er laget av den buddhistiske kunstneren Zanabazar. Museet rommer en utstilling som beskriver Zanabazars liv og bakgrunnen for hans verker.

Område og byguider

Område: 
By: 
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.