Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Zimbabwe

- Velg sted -

Severdigheter

Kultursenteret Mzilikazi Arts and Crafts Centre (Bulawayo)
I dette kultursenteret som ligger litt utenfor byen, er de lokale kunstformer representert i form av vakre skulpturer, flettede kurver, keramikk, perlesmykker og trearbeid bearbeidet av lokale beboere. Det er altså her man skal handle hvis man ønsker å ha et lokalhistorisk minne med seg hjem.
Matobo National Park (Bulawayo)
Ikke langt fra Bulawayo ligger denne nasjonalparken hvor man kan se spennende klippeformasjoner med forhistoriske hulemalerier. Før landet frigjorde seg fra Storbritannia het det Rhodesia, oppkalt etter Cecil Rhodes. Han ligger begravd her, på en granittklippetopp som heter Malindidzimu. Ordet betyr utsikt til verden og klippetoppen betraktes som det beste utsiktspunktet i landet.
African Unity Park (Harare)
I denne parken er det et stort salgsutvalg av tropiske blomster til fornuftige priser. I tillegg får man et rikt sanseinntrykk fra alle de fantastiske fargesammensetningene i blomstene og plantene ved selgernes boder.
Mbane Musika Marked (Harare)
Dette markedet har alt hva hjertet begjærer av matvarer, klær, urter, medisin og lokale kunstverk til lavere priser enn i butikkene.
National Gallery of Zimbabwe (Harare)
Dette museet er et av de beste steder til å bli kjent med Zimbabwes kulturhistorie og kunstverk. Her finner man også en del malerier og skulpturer fra kolonitiden.
Chinhoyihulen (Zimbabwe)
Litt utenfor byen Chinhoyi i den nordlige delen av Zimbabwe, ligger en dyp hule som skråner over 50 meter ned mot en underjordisk sjø. Der nede gjemmer det sig et krystallblått vann som lyser opp når et solstreif en gang i mellom finner veien ned i dypet.
Dyreliv i Hwange National Park (Zimbabwe)
Det rike dyrelivet og de 27.000 elefantene er de største attraksjonene i området.
Great Zimbabwe National Monument (Zimbabwe)
Etter Egypts pyramider er dette Afrikas største samling av ruiner på et sted. Det er restene etter bystaten Munhumatapa, som blomstret i perioden mellom det trettende og det femtende århundre, da det ble handlet med gull. Ruinene er store steinbygninger som stråler av et utsøkt håndverksarbeid.
Karibasjøen (Zimbabwe)
Denne kunstige innsjøen oppstod da det i 1958 ble bygd en demning i området. Nå er egnen full av små øyer som gir ideelle levebetingelser for dyrelivet. Flere hundre flodhester og krokodiller gjør vannet uegnet for svømming og andre badefornøyelser, men fiskemulighetene er gode.
Mount Selinda (Zimbabwe)
Ovenfor kaffeplantasjene i det østlige høylandet ligger Chirinda Forest Reserve, den sydligste tropiske regnskogen i Afrika. Skogens mest populære turstrekning er The Big Tree Route som fører til Zimbabwes største tre. Treet er 1000 år gammelt og måler mer enn 66 meter i høyden og 15 meter i bredden.
Nyanga National Park (Zimbabwe)
I denne parken ligger et av de høyeste utsiktspunktene i Zimbabwe, Mount Nyangani. Gresstepper, skogområder, klipper og fosser gjør Cecil Rhodes gamle landsted til et yndet turistmål, og parkens store innsjø er et populært sted for ørretfiske.
Området rundt Gweru (Zimbabwe)
Opplandet rundt byen Gweru, som ligger i midten av landet, huser massevis av gamle ruiner. Nalataleruinene og Dhloruinene ligger i nærheten, og her finner man også flere nasjonalparker med ville dyr, farlig natur og vakre klippeformasjoner.
Området ved Mutirikwi Game Reserve (Zimbabwe)
Sydpå ligger en annen kunstig innsjø. Den nordlige delen av innsjøen ligger opp mot en nasjonalpark hvor 3 meter store øgler lever side om side med store mengder sjiraffer og hvite nesehorn. I dette området kan man se hulemaleriet Bushman som forestiller en stor jaktscene.
Tengenenge Farm (Zimbabwe)
Den store kunstneren Tom Blomenfield bygde denne gården i den nordlige delen av landet ved hjelp av pengene han fikk ut av sin del av Zimbabwes kromminer. I løpet av sin levetid samlet han over 17.000 forskjellige skulpturer i en park på eiendommen sin. I tillegg huser gården mange moderne afrikanske kunstverk, og den blir vedlikeholdt av kunstnere som bor på eiendommen. Det er mulig å bo på gården, men det er nokså dyrt.
Victoria Falls (Zimbabwe)
Verdens største foss ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Mektige naturkrefter pumper 550 millioner liter vann i minuttet ut i et fritt fall på over 100 meter. Dette danner en vanndamp som kan ses i en radius av 30 kilometer. Fra broen mellom de to landene kan man se fossen fra mange forskjellige vinkler, og strikkhoppere uten dødsangst kan oppnå et fritt fall på 110 meter.

Område og byguider

By: 
• Bulawayo
• Harare
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.