Prahas silhuett med flere broer over elven Vltava i det gylne kveldslyset.

Severdigheter Tsjekkia

Böhmen

Karlsteinborgen:

Synet av den gotiske borgen Karlstein er kjent av alle som bare én gang har tittet i en tsjekkisk reisebrosjyre. Borgen ble bygget til landets kronjuveler og ligger midt i et naturskjønt område ca. 30 kilometer fra Praha. I gamle dager var borgen omkranset av skog og må ha virket ganske uinntakelig der den lå, høyt oppe på en klippetopp.

Kirken i Sedlec – dekorert med de døde.

En gang på 1200-tallet vendte en ekspedisjon hjem fra Det Hellige Land, og forsynte kirkegården i den lille byen Sedlec med jord fra Golgata. Dette tiltrakk så mange begravelser at knokler og kranier fra de nedlagte gravene etter hvert skapte et plassproblem. Problemet ble løst av en lokal håndverker som rett og slett begynte å utsmykke kirkegårdens kapell med de dødes ben- og knoklerester. I dag utgjør arbeidet hans et makabert, men fascinerende syn.

Skodabyen Mladá Boleslav – skodaens arnested

Er man i det nordlige Bøhmen bør man ikke gå glipp av Mladá Boleslav. Dette er nemlig det utsskjelte bilmerket Skodas arnested. Selv om en stor del av Skoda, for noen år siden, kom i tyske hender, ligger fabrikken fortsatt i Mladá Boleslav. Byen har også et Skodamuseum hvor man kan studere bilens utvikling fra starten og frem til i dag.

Karlovy Vary

Karlovy Varys kraftfulle kilder

Karlovy Vary har en masse varme kilder. Kildene springer i ned til to kilometers dybde, og temperaturen varierer mellom 40 og 72 grader. Den mest kraftfulle kilden, Vridlo, pumper i løpet av et minutt ut flere tusen liter vann. Vannet ledes fra utspringet over i mindre drikkekar hvor man kan leske seg med de helsebringende dråpene.

Likøren Becherovke – en tsjekkisk institusjon

Den tsjekkiske likøren Becherovka fremstilles i Karlovy Vary og har nesten fått status som Tsjekkias nasjonaldrikk. Oppskriften er bare kjent av noen få innvidde, men likøren kan købes i hele landet. Er man i Karlovy Vary bør man besøke ølfabrikken.

Porselen på Pirkenhammer

Karlovy Vary er, i tilleg til sine helsebringende kilder, berømt for sin porselensproduksjon. Byens eldste porselensfabrikk, Pirkenhammer, er fra omkring 1800, og her kan man få et spennende innblikk i porselesfremstillingens historie.

Krkonose Nasjonalpark

Byen Spindleruv Mlyn – perfekt til ski

Spindleruv Mlyn ligger i 850 meters høyde og er, med god grunn, en sentral turistby i Krkonose. Her har den mektige elven Elben sitt utspring, og byen, med sine skiheier, er et perfekt utgangspunkt for en vellykket skiferie.

På ski i Harrachov

Byen Harrachov byr på et stort skisportsterreng. Her kan man stå slalom, langrenn og drive med skihopp. Om sommeren er byen en perfekt base for vandrerferie. Byens mange aktiviteter tiltrekker hvert år et stort antall unge turister.

Kutná Hora

Byen Kutná Hora

Ved den polske grensen ligger byen Kutná Hora. I middelalderen var den, på grunn av sine rike sølvminer, en av Bøhmens største og rikeste byer. I dag er minene tomme, men Kutná Hora står forstatt igjen som en historisk interessant by med en helt spesiell sjarme.Man kan fortsatt besøke verkstedene hvor de en gang slo sølvmynter. Men selv om det gamle håndtverket fortsatt lever, er det kun til ære for stedets turister.

Plzen

Byen Plzen – øllets arnested

Byen Plzen, i den vestlige delen av Tsjekkia, har all grunn til å være stolt. Det var her hele verdens folkekjære pilsnerøl så dagens lys for første gang. I Plzen har man brygget øl gjenneom århundreder. I dag eksporteres byens mest kjente produkt, Pilsner Urquell, til store deler av verden.I tillegg til sitt store bryggeri har byen også et ølmuseum som, hvert år i oktober, er vert for en ølfestival.

Praha

Karlsbroen

Karlsbroen er Prahas mest berømte monument, bygd i 1357. Med sine 520 meter forbinder den byens to halvdeler. Broen er utsmykket med over 30 flotte statuer.

Prahas berømte vertshus U Fleku

På Prahas berømte verthus U Fleku har det blitt utvekslet utallige politiske synspunkter og ferieopplevelser over et glass øl. U Fleku har sett helt eget bryggeri og serverer sin formidable sorte øl i en rekke hvelvede saler. Noen ganger er også bakgårdshagen i bruk.

Sv. Víta katedralen på toppen av Praha.

Fra Prahas topp skuer den mektige 99 meters høye gotiske Sv. Víta katedral ut over hele byen. Katedralen ligger i forbindelse med Prahas store borgkompleks og har stort sett fungert som byggeplass i 600 år. Først i 1929 ble det fantastiske byggverket innvidd, men det var absolutt verdt ventetiden. Katedralens dimensjoner kan ta pusten fra de fleste, og kirkens utrolige detaljer og fantastiske beliggenhet, på toppen av Praha, gjør et besøk til en uforglemmelig opplevelse.

Teatergruppen Laterna Magika – banebrytende pantomime.

Som turist i Praha kommer man ikke utenom en forestilling i Nasjonalteateret med teatergruppen Laterna Magika. Laterna Magika har siden 1958 forenet film, musikk og pantomime i noen fantastsike oppsetninger. Disse kan oppleves uten språkproblemer. Laterna Magika har turnert over store deler av verden.

Tsjekkia

Borgen Karlstein

Den gotiske borgen Karlstein ligger på en klippetopp, og en tur opp dit må foregå til fots et par kilometer gjennom landsbyen med samme navn. I området rundt borgen ligger det både flotte vandrestier og fascinerende dryppstenshuler. Karlstein er åpen nesten hele året.

Heistur mellom Pec pod Snezkou og Snezka – en fantastisk fjelltur

Fra byen Pec pod Snezkou går en heis opp til det mektige fjellet Snezka, som ligger på grensen til Polen. Denne turen er helt enkelt fantastisk, hvis man, vel og merke, ikke har høydeskrekk.

Middelalderbyen Cesky Krumlov

Den sjarmerende middelalderbyen Cesky Krumlov ligger idyllisk til ved bredden av elven Vltave ved den østerriske grensen. Byens romantiske plassering og dens historiske og arkitektoniske perler har gjort stedet til et godt besøkt turistmål. Cesky Krumlov er stedet for den som liker hyggelig middelalderidyll og malerisk arkitektur.

Naturparken Cesky ráj

Med sine groteske klippeformasjoner, uhyggelige kløfter og vakre utsiktspunkter er naturparken Cesy ráj ganske enestående. Mange kommer hit for å prøve krefter mot stedets fascinerende basaltklipper. For den mere jordnære turist vil en ganske alminnelig vandretur også være en flott opplevelse.

Theresienstadt

Theresienstadt trenger kanskje ikke noen nærmere introduksjon. Det var her Andre Verdenskrigs nazisitiske bødler omdannet en hel by til en grusom utryddelsesleir for jøder og andre «avvikere». Opp imot 35.000 mennesker mistet livet i leiren, og like mange ble sendt videre til samme forfærdelige skjebne i andre leirer i Polen og Tyskland. I dag er byen befolket igjen, men utryddelsesleiren og det tilhørende museum minner forstatt om de stakkars skjebnene som mistet livet under krigens grusomheter.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her