Severdigheter Haiti

Severdigheter Haiti

Byen Fort Liberté (Cap Haiten og nordkysten)
Fort Liberté er en liten søvnig by ved Mancenille-bukten. I denne byen har alle innbyggerne ett og samme telefonnummer. Når man ankommer byen har man vanskelig å forestille seg at den engang var en strategisk vigtig by. For å komme inn i byen må man passere under en stor gul bue, og følger man veien mot havet, kommer man til Fort Dauphin. Fortet ble bygd af franskmennene i 1731, og er etter en nylig restaurering i fin stand og et besøk verdt.
Byen Gonaïves (Gonaïves)
Hvis man vil oppleve en av de to voodoofestivalene, Soukri eller Souvenance, er Gonaïves et godt sted å være. Voodoofestivalene avholdes på veien mellom Gonaïves og Cap Haïtien. Det var i denne lille, støvete byen President Jaques Dessalines i 1804 erklærte Haitis uavhengighet, og hans kone er begravd på byens kirkegård.
Citadellet (Haiti)
Det tok Henri Christophe 15 år at bygge dette fortet, som skulle kunne motstå et mulig nytt angrep fra franskmennene. Den forbløffende konstruksjonen er reist på toppen av det 900 meter høye fjellet Pic la Fer-riére, og stod ferdig i 1820. Over 20.000 mann deltok i arbeidet med å reise festningen.
Fortet La Navidad (Haiti)
La Navidad var det første europeiske fort som ble reist i Den nye Verden. En del av byggematerialet var vrakdele fra Colombus' skip, Santa Maria, som sank utenfor for Haitis nordlige kyst den 24. desember 1492. I dag er der ikke mye å se av fortet, som ble jevnet med jorden av Arawak-indianere. Men i byen Limbé kan man se noen spennende relikvier både fra europeerne og arawak-indianerne.
Krøttermarkedet Croix des Bouquets (Haiti)
Croix des Bouquets ligger øst for Port-au-Prince, og er et av de største krøttermarkedene på Haiti. Hver fre-dag blir geiter, griser, kyr og hester brakt til markedet, og luften fylles med lyden av rautende kveg og pru-tende bønder. Byen har ellers også en sterk voodootradisjon og flere hemmelige virksomheter holder til i by-en.
Kunstmuseet i Port-au-Prince (Haiti)
Musée d'Art Haïtien, som ligger i hovedstaden, har en flott permanent samling af haitiansk kunst. Samlingen inneholder blant annet storslåtte verker av Hector Hyppolite, Philomé Obin og Robert S. Brice. Det er også skiftende utstillinger av lysbilder og fotografier.
Nasjonalparken (Haiti)
I nasjonalparken Parc la Visite finner man en av de meste spektakulære fottur-stiene på Haiti. Den seks ti-mer lange turen gennem Massif de la Selle er ikke for begynnere og byr på store anstrengelser. Man når opp i over 2000 meters høyde, og det anbefales å med godt med mat, vann og varmt tøy.
Palasset Sans Souci (Haiti)
Dette palasset stod ferdig i 1813. Det skulle overgå Versailles i prakt og skjønnhet, og i sin storhetstid var slottet en seriøs konkurrent. Slottet ble til slutt ødelagt av det jordskjelvet som rammet Cap Haïtien i 1842. I dag kan besøke de vakre ruinene, som tydelig vitner om slottets svundne storhet.
Trou Caïman-sumpen (Haiti)
Det beste stedet for å se vannfugler på Haiti er ved Trou Caïman. Trou Caïman betyr oprinnelig "alligator-hull", men ikke være redd, det fins ikke lenger alligatorer i denne store sumpen. I stedet finner man over 50 fuglearter, blant annet de farvestrålende flamingoene.
Voodoo Templer (Jacmel)
I Jacmel er det en sterk voodootradisjon, og her finner man mange voodootempler. Noen kan være vanskelig å få adgang til. Det anbefales å ta med en guide. Når man besøker slike voodootempler skal man behandle prester og prestinner med stor respekt.

Område og byguider

Finn reisen til Haiti her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK