Severdigheter Singapore

Severdigheter Singapore

Sentosa

Fort Siloso

Fort Siloso er det eneste fortet i Singapore som blir bevart. Det ble bygget av de britiske koloniherrer i 1880-årene for å beskytte innseilingen til Singapore havn. I dag kan man se en utstilling av gamle uniformer, gå i de smale tunnelene og høre kanonene bli skutt av.

Singapores historie

Ved hjelp av lydeffekter og figurer i menneskelig størrelse gir utstillingen Images of Singapore et levende bilde av landets historie. Her kan man se hvordan immigrantenes verden så ut og man kan møte Sir Stamford Raffles, landets grunnlegger.

Verden under overfalten

I Underwater World kan man spasere under vann uten å bli våt. Man beveger seg rundt i gjennomsiktige tunneler på et elektronisk fortau. Gjennom veggene i tunnelen kan man studere det mystiske og dragende livet under havets overflate og kanskje stå ansikt til ansikt med en tigerhaj.

Singapore

Bydelen Chinatown

I Chinatown kan man studere det kinesiske folkelivet på nært hold. I de små smale gatene spilles det tradisjonelle kinesiske spill og det utøves tai chi. Her kan man bli spådd i hånden og kjøpe vakre treskjærerarbeid. Flere av de vakre templene ligger i Chinatown hvor man også kan nyte det kinesiske kjøkken.

Changhi fengselet

I det beryktede Changhi fengselet ble allierte fanger utsatt for fryktelige pinsler av deres japanske fangevoktere under 2. verdenskrig. Fengselet er stadig i bruk og narkobakmenn henrettes fra tid til annen. Det er et museum i fengselet som blant annet beskriver japanerenes invasjon av Singapore.

Den botaniske hage

De botaniske hagene dekker et areal på mer enn 52 hektar, inklusiv litt regnskog. I orkidèhagen finnes det over 250 forskjellige orkidèer, blant annet Singapores nasjonalblomst. I den grønne oasen kan man om morgenen se kinesere utøve tai chi akkompagnert av alle fuglene som lever i hagene.

Det Nasjonale Musem

Museets faste utstilling som rommer en stor samling historiske og etnografiske gjenstander fra sydøst Asia er ikke veldig spennende. Det er derimot verdt å besøke bygningen på Stamford Road for å se de skiftende utstillingene.

Forlystelsesparken Haw Par Villa

Har man med seg barn til Singapore skal man simpelthen besøke Haw Par Villa. Den store forlystelsesparken er bygget opp om den kinesiske mytologi. Foruten en vannrusjebane som kan få hjertet til å stoppe er det forestillinger om den kinesiske mytologi. Det kryr av fargestrålende figurer som drager og uhyrer i hele parken.

Forlystelsesparken Tang Dynasty City

Det er vanskelig å overse denne «landsbyen» som er omgitt av steinmur. Tang Dynasty City er en tema forlystelsespark og bygget over det kinesiske Tang Dynasty som styrte Kina fra år 618 til 907. Parken gir et innblikk i livet i Kina i den perioden.

Hajjah Fatimah Moskèen

Hajjah Fatimah Moskèen ble bygget i 1845 og er den eldste moskè i Singapore. Den ble bygget av en kvinne, Hajjah Fatimah, fordi hun elsket en adelsmann fra Bugis. Hajjah Fatimah og noen av hennes familiemedlemmer er begravet i moskèen.

Jurong Bird Park

Mange av de 7000 fugleartene flyr fritt rundt i den 20 hektar store fugleparken. Og når man går rundt i parken kommer man tett på fuglene i som yngler i hagen. I løpet av dagen arrangeres det show og man kan se rovfuglene få mat.

Little India kvarteret

Little India ligger omkring Serangoon Road. I kvarteret er det mange små indiske grønthandlere og indiske kjøpmenn og på bydelens restauranter serveres krydrede indiske retter. I helgene kan man se kvinner i fargestrålende sarier og menn i hvite dhotier møtes i de smale gatene for å prate etter et besøk i et av de mange hindutemplene.

Sri Mariamman tempelet

Dette storslåtte bygningsverket som ligger midt i Chinatown er Singapores eldste hindu tempel. Det ble grunnlagt i 1843, men siden er det blitt tilført mange nye bygninger og ombygninger. Fargestrålende utskårne gudefigurer pryder veggene og kalkmaleriene dekker loftet.

The Arab Street Area

Det arabiske kvarter ligger omkring Arab Street. Kvarteret er kjent for sine små gater hvor det kryr av små butikker og handlende. Det er i dette kvarteret man kjøper de lekre silkestoffene man vil ha med hjem. I kvarteret finner man blant annet Sultan Moskè som er den største i Singapore.

The Empress Palace bygningen

Bygningen som stammer fra kolonitiden ble oppført i 1885 og var opprinnelig en rettsbygning. I slutten av 1980-tallet ble bygningen restaurert og i dag er det et museum med skiftende utstillinger der og et shoppingsenter.

Thian Hock Keng tempelet

Thian Hock Keng Temple er det eldste tempelet i Chinatown. Fra 1821 lå det et lite kinesisk tempel på stedet, men byggeriet av det enorme tempelet begynte først i 1839. Tempelet er bygget av materialer hentet fra Kina og er tilegnet Ma Cho Po som er sjøfarernes beskytter.

Zoologisk hage

Den zoologiske hagen i Singapore skiller seg fra andre zoologiske hager ved at dyrene ikke er bak gitter. Fosser, klippeformasjoner og vanngraver skiller de besøkene fra dyrene. Det er mange show i hagen hvor dyrene opptrer for gjestene.

Østkysten og Changhi

East Coast Park

East Coast Park er et populært sted i helgene selv om stranden er impotert og vannet ikke helt rent. Her er det gode vannsportsfasiliteter og utmerkede retauranter. The Big Splash ligger i området og er et stort svømmebasseng med vannrusjebane.

Øyen Pulau Ubin

Her får man en ide om hvordan Singapore så ut for femti år siden. Tempoet på øyen er et helt annet enn på hovedøyen og den eneste bebyggelsen på øyen er en liten landsby. I Ubim Village er mange av husene bygget på pæler i vannet. Den beste måten å utforske øyen på med sykkel. Man kan se et buddhistisk tempel og mange gummitrær.

Charter (fly+hotell)
Prisene er pr. person

Finn reisen til Singapore her

Finn inspirasjon til Singapore her

Bestill severdighetene dine her