Reiseguide til Singapore

Reiseguide til Singapore

Singapore har de senere år gjennomgått en omfattende modernisering og byr på mange spennende templer, store forlystelsesparker og vakre nasjonalparker hvor dyre- og plantelivet får lov å utfolde seg.

Fakta


  • Singapore

  • Singapore

  • 647.5 km2

  • Kinesisk, malayisk, tamil og kinesisk (mandarin) er de offisielle språkene. Malayisk er nasjonalspråket.

  • Buddhisme, Islam og Taoisme er de tre største religionene.

  • 4.151.264 (2000)

  • Republikk

  • Singapore består av mer enn 50 små øyer. Hovedøyen er kun 42 kilometer lang og 23 kilometer bred. Tidligere var store deler av landet dekket av skogområder, men i dag er kun 4 prosent av øyen dekket av skog og 50 prosent av Singapores areal er bebygget. Singapore er forbundet med Malaysia i nord med en kilometer lang demning.

Reiseforberedelse

Beste tid å reise

Singapore kan alltid besøkes og man behøver ikke tenke på været når man overveier å dra til Singapore for det er varmt og solrikt året rundt. Det holdes mange festivaler i Singapore og man kan planlegge reisen ut fra hvilken festival man gjerne vil oppleve.

Reiselitteratur

Lonely Planet Malaysia, Singapore & Brunei
Fodor’s Singapore
Culture Schok!: Singapore
Frommer’s Singapore & Malaysia
Footprint Singapore Handbook

Lokale forhold

Valuta

Singapore dollar (S$), 1S$ = 100 cents

Internettkafeer

Det er mange Internettkafèer i Singapore, både i hovedstaden og i de øvrige større byene.

Nødhjelp

For å tilkalle hjelp i Singapore skal du ringe følgende numre:
Politi (999)
Ambulanse og brannvesen (995)

Driks

Det er ikke normalt og det blir ikke forventet at man skal gi drikkepenger i Singapore. Noen steder blir det sett på som en fornærmelse. På hoteller og restauranter hvor det blir lagt et service gebyr på 10 prosent oven i regningen og på flyplasser er det forbudt å gi drikkepenger. De eneste man kan gi drikkepenger til sånn uten videre er til taxisjåfører, men de forventer det ikke.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid) er den 18.00 i Singapore.
Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid) er den 19.00 i Singapore.

Mål og vekt

I Singapore benytter man følgende vekt- og måleenheter:
Lengde: meter
Vekt: kilo
Temperatur: celsius
Volum: liter

Fotografering

Det er ingen restriksjoner i Singapore. Men, man bør ikke fotografere militære anlegg og på flyplassen. Film og fremkalling er billig i Singapore.

Drikkevann

Man kan drikke vannet fra springen i Singapore.

Elektrisitet

I Singapore benytter man følgende strømkilde:
220 – 240 volts/AC, 50 Hz

Atferd og oppførsel

Det er forbudt å tygge tyggegummi og det må derfor ikke innføres i landet. Det er forbudt å spytte, kaste avfall på gaten, røyke på offentlige steder, ikke trekke i snoren på toalettet, gå over gaten utenfor fotgjengerfeltet og mye mer. Det straffes med bøter på opptil 1000 S$ og det er advarselsskilter over alt.

Åpningstider

Bankene har åpent fra 9.30 til 15.00 (mandag-fredag) og fra 9.30 til 13.00 (lørdag).
Butikkenes åpningstider varierer veldig, men de fleste har åpent mellom 9.00 og 18.00 hver dag.

Mat og drikke

I Singapore serveres det mat fra hele verden på gode restauranter. Vil man spise lokalt skal man besøke et av de mange Hawkers sentre hvor man kan prøve et rikt tilbud av retter. De lokale rettene har enten rot i det kinesiske, malaysiske eller indiske kjøkken.

Forhold for funksjonshemmede

På de fleste hotellene og turistattraksjonene er det veldig gode forhold for handikappede. På Sentosa Island er det en spesiell service for rullestolbrukere slik at de kan få se det meste av øyen.

Høytids- og helligdager

Nyttårsdag, 1. januar
Arbeidernes dag, 1. mai
Nasjonal helligdag, 9. august
Jul, 25 desember

Flyttbare helligdager
Det kinesiske nyttår, februar.

Overnatting / Hotell

Camping

Det tetteste man kommer på camping er på Pulau Island hvor man kan leie to og fire personers telt og på Sentosa Island hvor man kan leie et fire personers telt.

Hoteller

Det finnes hoteller i alle prisklasser i Singapore. Her kan man bo på internasjonale luksushoteller eller på billige kinesiske hoteller med sovesaler.

Bed og Breakfast eller pensjonat

Man finner de fleste gjestehusene langs Bencoolen Street og Beach Road i Singapore City. Men, de er ikke så hyggelige som navnet tilsier. Rommene er små, badet kalt og man må dele toalett.

Vandrehjem

Det finnes ikke egentlige vandrehjem i Singapore, men derimot såkalte «Chrash Pads» som er offentlige sovesaler hvor man kan kjøpe seg en liggeplass for penger.

Lokal transport

Fly

Det er ingen innenriksfly i Singapore.

Buss

Singapore har et effektivt og godt utbygd bussystem og man skal ha nøyaktig beløp når man kjøper billett. Kjøper man en Singapore Explorer Ticket kan man hoppe av og på en hel dag. Billetten kan kjøpes i kiosker og bokhandlere.

Tog

Det er daglige avganger til flere destinasjoner i Malaysia fra hovedjernbanen i Singapore.

Taxi

Det er mer enn 10.000 taxier med aircondition i Singapore og de har alle taksameter. Man skal ikke regne med å kunne stoppe en taxi på gaten for det finnes særlige taxiholdeplasser. Det koster ekstra å kjøre inn og ut av business distiktet i sentrum i dagtimene. Har taxiene røde skilt med en destinasjonen skrevet på betyr det at de snart er ferdig for dagen og ønsker en tur i deres retning.

Bilutleie

De store utleieselskapene er representert i Singapore, men det kan ikke betale seg å leie bil. Det er både billigere og hurtigere med de offentlige transportmidlene.

Andre transportformer

Singapore har et veldig effektivt og godt utbygd metrosystem som hele tiden utbygges. Det er både billig, hurtig og behagelig å kjøre med metroen.

Spesielle forhold

Man kjører i venstre side av veien.
Det er gratis å ringe lokalt i Singapore.
Det anbefales å drikke minst seks glass vann om dagen på grunn av varmen.

Har du hatt lyst til å reise til Singapore?

Her finner du eksempler på reiser som våre brukere har funnet tidligere.
Charter (fly+hotell)
Prisene er pr. person

Finn reisen til Singapore her

Finn inspirasjon til Singapore her

Reisetilbud