Severdigheter Honduras

Severdigheter Honduras

Bay Islands

Guanajaøya

koralrev, sunkne skip og nasjonalpark.Guanaja er dekket av skog og cirka 90 prosent av øya er erklært nasjonalreservat. Øya er omringet av mange kilometer koralrev og ute i havet ligger det flere sunkne skip. Dette gjør at øya er et perfekt sted for dykkere.

Roatánøya

100 kilometer koralrev, hvite sandstrender med mer.Roatán er den største av de tre øyene og er omgitt av mer enn 100 kilometer koralrev. Øya er et paradis for dykkere, og særlig strendene på den vestlige siden av øya byr på et spektakulært syn med turkisblått hav, fargestrålende fisk, hvite sandstrender og kokospalmer.

Utilaøya

– Dykk, snorkl og nyt den vennlige stemningen.Utila er en liten, hyggelig og avslappet øy. Befolkningen er utrolig vennlig og imøtekommende. Landskapet er helt flatt med kun en liten bakke. Øya er et perfekt sted å slappe av og nyte den vennlige stemningen. Dessuten er Utila den billigste av de tre øyene.

Comayagua

Byen Comayagua

Comayagua var hovedstad i Honduras fra 1537 til 1880. I sentrum av byen er det en utrolig flott katedral fra 1600-tallet. Katedralen er fylt med kunst og har en av verdens eldste klokker som ble bygget for mer enn 800 år siden. Byen er også hjemsted for det første universitet i hele Sentralamerika. Universitetet ble grunnlagt i 1632.

Honduras

Acropolis tempelet

Acropolis er et stort tempel som også er en del av Copán ruinene. Det går en lang trapp opp til tempelet og på vei opp kan man se at steinene er ingravert med mange hieroglyffer. Copán Ruinas er et av de mest besøkte stedene i Honduras og det er fantastisk å gå mellom alle disse ruinene fra gamle tider.

Copán Ruinas

Denne hyggelige, tidløse landsbyen ligger få kilometer fra de berømte mayaruinene med samme navn. Ruinene er den største severdigheten i området og byr på fascinerende opplevelser og historiefortelling fra gammel tid da mayaindianerne bodde i området. En times kjørsel fra landsbyen finner man varme pools som absolutt er et besøk verd.

El Tigre øya

El Tigre er en liten vulkanøy som ligger i Fonsecagolfen. Livet på øya er rolig og behagelig og mange reisende kommer dit for å oppleve atmosfæren og slappe av. Det er et par gode strender på øya som ellers byr på fremragende mat fra havet. Øya kan nås med små båter eller en ferge.

Great Plaza

Great Plaza er en del av Copánruinene. Denne store plassen er hjemsted for mange gamle gravsteiner fra mayatiden. Det er hugget bilder og figurer inn i de fleste steinene og det er et imponerende og interessant sted å besøke.

Hogøyene

Hog Islands er en liten gruppe privateide øyer 17 kilometer fra kysten ved La Ceiba. Det er gode muligheter for å dykke og snorkle på øyene som mange steder er omkranset av koralrev. Man kan leie en båt for å seile ut dit, og hvis man spør eieren av øyene, får man ofte tillatelse til å campe på øya.

Mosquitia området

Mosquitia ligger i den nordøstlige delen av Honduras. Området er bebodd av Miskito-, Paya- og Sumoindianere, og det er stort sett ingen utviklingen i området. Mange kommer dit for den fantastiske naturen. I tillegg er det mange ville dyr i området og du vil sikkert møte apekatter og alligatorer.

Museo Regional de Arqueologia

Museet ligger inne i byen og inneholder portretter og andre effekter fra mayaindianernes tid. Det er en imponerende samling og er verd et besøk for dem som er interessert i historie.

Nasjonalparken Marino Punta Sal

Denne marine nasjonalparken er helt spesiell. Den er en blanding av regnskog, sopp og koralrev. Området er totalt uspoleret og man er nødt til å medbringe maten sin selv. Reisen til parken kan også være et eventyr i seg selv, den foregår med buss, lastebil, båt og til fots. Hvis man er i området, er denne parken et «must».

Honduras´ Karibiske kyst

Strendene ved Tela

Tela er en strandby ved den caribiske kysten. Det er et lite, stille sted med mye godt fra havet, gode steder å bo og de flotteste strender på den nordkysten. I Tela er det bare til å nyte livet og slappe av på stranden.

Tegucigalpa

La Tigra National Park

Parken ligger nær Tegucigalpa i en høyde av 2270 meter. Det er et av de flotteste områdene i landet og har et fantastisk dyreliv. Det er laget stier gjennom skogen i parken hvor man kan se pumaer, apekatter og mange fargestrålende fugler.

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet ligger i en bygning som tidligere var hjem for en av landets presidenter, Lozano. Museet forteller den antropologiske og arkeologiske historien fra før kolonitiden og er et sted man skal besøke hvis man er interesseret i landets historie.

San Isidro markedet

Mercado San Isidro er et av markedene i byen og ligger ved Rio Choluteca. Markedet er ganske stort med livlig aktivitet. Man kan kjøpe alt mulig, men markedet er spesielt kjent for håndlagte skinnting og fargestrålende vevde hatter.

Trujillo

Arkeologisk museum

Museet ligger ved Rio Cristales og har en fascinerende arkeologisk samling. Man kan se alt fra gamle mayaeffekter til deler av et fly som styrtet ned ved kysten i 1985.

El Castillo fortet

El Castillo er et gammelt spansk fort fra 1600-tallet. Fortet ligger ved kysten og gir et fint overblikk over området. På fortet kan man blant annet se gamle kanoner som ble brukt til å beskytte byen mot fiender.

Strendene ved Trujillo

Trujillo konkurrerer med Tela om å ha de beste strendene på den caribiske kysten, også her finner du helt fantastiske hvite sandstrender med azurblått hav og kokospalmer. De fleste turistene kommer til Trujillo for å slappe av og nyte de formidable strendene.

Finn reisen til Honduras her

Finn inspirasjon til Honduras her

Bestill severdighetene dine her