Severdigheter Pakistan

» Pakistan
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 4 418,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Pakistan

Byen Gilgit (Gilgit)
Byen Gilgit er Karakorams administrative hovedkvarter. Mellom mai og oktober er byen full av turister. Her er det større og bedre utvalg av matvarer enn i resten av området. Det er et glimrende sted for å bli kjent med lokalbefolkningen som kommer til byen for å handle. Dessueten er turistene like store attraksjoner for de lokale som de er for turistene.
Lok Virsa museet (Islamabad)
Lok Virsa er landets beste etnografiske museum. Det er i verdensklasse og hvis du er interessert i å lære mer om det pakistanske folk, er det absolutt besøket verdt. I tillegg til befolkningens historie og etterlatenskaper er det en avdeling med tradisjonelt håndarbeide i tre, stoff og lær. Her ser man hvordan de souvenirene man kjøper egentlig bør se ut.
Parkene (Islamabad)
Nyt roen og folkelivet i en av Islamabads mange parker, for eksempel Shakarparian Park. Her er det en avdeling med skulpturer og en fantastisk utsikt mot de to byene Islamabad og Rawalpindi.
Shah Faisal Moskéen (Islamabad)
Dette er Asias største moske med plass til 100.000 tilbedere. Den svulstige moskeen i marmor kostet 50 millioner $USD og de fleste pengene kom fra Saudi-Arabia. Turister er ikke alltid like velkommen, så vær diskret og unngå middagsbønnen, spesielt på fredager.
Dhobi Ghat ved elvebredden (Karachi)
En elvebredde på 3-4 kilometer omdannes til Pakistans største vaskeri og man skal komme hit tidlig om morgenen. Her blir tøyet vasket og farget og folk skravler og forteller historier. Bli ikke overrasket hvis du blir budt på et glass te eller melk.
Moskèen Masjid-i-tuba (Defence housing society mosque) (Karachi)
De fleste blir imponert over dette bygget. Bygget er i hvit marmor og har verdens største kuppel som er 72 meter i diameter. I taket er der tusenvis av speil som lyser som stjerner og gir en helt spesiell stemning.
Stadsdelen Saddar (Karachi)
Karachis stadscentrum och shoppingområde. Här kan man hitta allt, från lädergrejer och kryddkakor till Chanel parfym. Gå runt i de olika områdena och se på folklivet. Det händer med garanti något nytt vid varje gathörn.
Balistanregionen (Karakorum (Nord-Pakistan))
En time sør for Gilgit, utenfor Karakoram Highway, ligger denne regionen, kjent som "Lille Tibet". Det skyldes den store konsentrasjonen av tibetanere som så tidlig som på 1700-tallet vandret til området. I dag bor her også andre folkeslag. Det er virkelig eventyrlig å reise fra landsby til landsby og se på folkelivet.
Dalkløften Hunza (Karakorum (Nord-Pakistan))
Hunza er en dalkløft som bryter fjellkjeden på Karakoram Highway. Den vennlige lokalbefolkningen ønsker deg velkommen til sitt nasturskjønne område med elver som snor seg gjennom de brune snøkledde fjellene. Hunza er bedre utviklet og mer åpen for turister enn andre deler av Pakistan. Allikevel har ikke den pakistanske sjarme forsvunnet. Mange oppfatter området som Shangri.La, det forsvundne paradis.
Fjell og folk (Karakorum (Nord-Pakistan))
Den vesentligste grunnen til å reise til Hunza er ikke spesielle kulturelle severdigheter. Det er de barske, øde og noen steder frodige fjellene som sammen med de gjestfrie innbyggerne trekker til seg turister. Opplev et bredt tannløst smil fra en gammel mann, hvis ansikt er herdet av vind, vær, bitende frost og brendende sol. Mange trekker i dette området.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Gilgit
• Karachi
• Lahore
• Peshawar
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK