Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Libanon

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 2 548,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Gibran museet (Bcharre)
Libanons mest berømte forfatter og kunstner ble født i denne byen, og ligger begravet i et gammelt kloster her. Museet har en stor samling av hans malerier og tegninger samt manuskripter.
Kadishajuvet (Bcharre)
Dette vakre naturområdet er et paradis for folk som vil gå turer. Man kan vandre på toppen eller i bunnen av juvet.
Sedertræerne (Bcharre)
Her i fjellene finnes det som er igjen av de berømte sedertrærne. Trærne er flere tusen år gamle. Noah brukte dem i arken og Salomon bygget det første jødiske templet av dem. I sin tid fylte sedertrærne det meste av Libanon. Dessverre er disse ettertraktede trærne blitt felt i så stort antall, at det nå bare er denne lille skogen igjen. Bortsett fra Japan skal Libanon være eneste sted på jorden der disse gigantiske "bonsai"-trærne fremdeles gror.
Skisport (Bcharre)
I dette området ligger de fleste av Libanons skisportsteder. De er veldrevne og har mange besøkende i vinterhalvåret. Mer informasjon finnes på: http://www.skileb.com
Jeita Grotten (Beirut)
En av vedens flotteste dryppstensgrotter ligger 20 kilometer fra Beirut. På et platå kan man gå 800 meter inn i grotten. Her er det noen ganske usedvanlige formasjoner. Etterpå kan man kjøre båt inn til en lavere grotte. Avslutningsvis viser de en opplysningsfilm på engelsk om stedets historie og dryppstensgrotter i det hele tatt.
Strandpromenaden Corniche (Beirut)
I sin storhetstid ble denne strandpromenaden sammenlignet med den i Cannes. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Selv om det fremdeles gjenstår noe før man når fortidens prakt, er det veldig hyggelig å gå langs vannet og studere folkelivet her. Unge forelskede par forteller hverandre historier og foreldre triller barnevogner.
Sursock Museum (Beirut)
Museet ligger i en gammel villa, og disponerer en fin samling moderne libanesisk kunst. Stedets atmosfære og flotte innredning gjør det verdt å besøke.
Jupitertemplet (Baalbek)
For uten pyramidene, Petra i Jordan og Palmyra i Syria, er templet i Baalbek den viktigste og mest imponerende antikke severdighet i Midtøsten. Sovebyen Baalbek ligger 86 kilometer fra Beirut mot den syriske grensen. Templet er en så vigtig severdighet at flere busser med turister ankommer hver eneste dag. Under romertiden var Baalbek den viktigste byen i den arabiske provinsen. I dag er det bare ruinene av templet som vitner om denne storhetstiden. Men for en levning! Jupitertemplet var enormt! For uten ruinene, som gir en god fornemmelse av templets egentlige størrelse, står det fremdeles seks søyler. De er 22 meter høye. Når man står midt i mellom dem bliver man simpelthen grepet av beundring og undren over hvordan man den gang kunne bygge noe så storslått. Et glimrende museum er tilknyttet templet
Byen Jounieh (Libanon)
Dette er Libanons svar på Monaco. Her er det dyrt, fint og fasjonabelt. Store biler står parkert foran kasinoet, mens fortauskafeene fylles sent om kvelden. Nattelivet er som de røde Ferrariene på veien; med klampen i bånn!
Den gamle byen Byblos (Libanon)
Byblos er en av verdens eldste kontinuerlig bebodde byer. Byens første innbyggere kom hit ca. 7000 før Kristi. Her råder en helt spesiell atmosfære. Før krigen var havnen og den gamle bydelen et sted for landets jetsettere som på nytt er i ferd med å vende tilbake.
Ruinbyen Tyre (Libanon)
Ruinbyen ble grunnlagt i det tredje årtusen før Kristi og er absolutt verdt et besøk. De romerske ruinene er faktisk veldig velbevarte. Hesteveddeløpsbanen var en av de største i det romerske imperium, med plass til 20.000 mennesker.
Den gamle bydelen (Tripoli)
Gå rundt i byens handelsgater og opplev det lokale folkelivet. Sett deg på en kafe og slapp av med en vannpipe og en kopp kaffe. I de snirklete gatene finnes bakerier, butikker og små moskeer.

Område og byguider

By: 
• Bcharre
• Beirut
• Baalbek
• Tripoli
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.