Gamle ruiner med søyler og detaljert steinhugging under en klar blå himmel.

Billige flybilletter til Libanon

Flott!!
Du har nå prisgaranti
på dette søket!
Reis fra
Reis til
Avreise
 
Retur
 
Reis fra
Reis til
Avreise
 
 
 
 
 
Tilføy strekning
Reisende
1 voksen
Voksne
-
Barn
-
Barnets alder 1
-
Barnets alder 2
-
Barnets alder 3
-
Barnets alder 4
-
Barnets alder 5
-
Barnets alder 6
-
Barnets alder 7
-
Barnets alder 8
-
Barnets alder 9
-
Søk
Reisetype:Retur
  • Retur
  • Enkel
  • Flere reisemål
Billetttype:Economy
  • Economy
  • Economy +
  • Business Class
  • First Class
Bedøm reisemålet (237 bedømmelser)
4.6

Libanon – strandferie, storbyliv eller skisport

Liker du strandferie, storbyliv eller skisport, er Libanon et land for deg. Opplev Beiruts fantastiske stemning, den utsøkte maten, de livsnytende libaneserne og de utallige severdighetene. Libanon er et fantastisk land å besøke.

Fantastiske Libanon og dets vanskelige fortid

Libanon og den libanesiske befolkningen har røtter i både Europas og Mellom-Østens kulturer, og man vil derfor som turist oppleve en helt fantastisk blanding av landets tradisjoner og moderne liv. Kristne og muslimer lever side om side, og libaneserne er meget sofistikerte og kulturelt bevisste mennesker.

Du blir tatt i mot med åpne armer som turist i Libanon, og det er nok ikke noe som er så avslappende som å nyte en kopp te på en av de mange kaféene i Beirut, samtidig som du nyter utsikten over Middelhavet, noen lokale delikatesser på tallerkenen, og summingen av de lokales hyggesnakk rundt deg. Det blir ikke stort bedre enn det.

Flere års krig i området kan fortsatt merkes når du er i Libanon, og dessverre kommer libaneserne ofte i klemme når det oppstår uroligheter i nabolandene. Libanon begynner nå å komme seg på føttene igjen, etter de svært vanskelige krigsårene, blant annet er infrastrukturen i landet blitt modernisert, men som turist er det fortsatt steder i landet som du ikke bør reise til.

Beirut – Middelhavets uoppdagede perle

Heldigvis er Beirut et fredelig sted å reise til, og en feriereise til Beirut er en kjempeopplevelse. Byen blir kalt ”Midtøstens Paris”, og kallenavnet skyldes blant annet den helt spesielle stemningen av kosmopolitisk storbykultur som man finner i Beirut, samtidig som byens skjønnhet og den livsnytende befolkningen stimulerer til Paris-sammenligningen.

Byen var under fransk kontroll til like etter 2. verdenskrig, og Beirut har nok minnet franskmennene om deres hjemlands hovedstad. Beirut ligger ved Middelhavet, og byen er rett og slett en sann uoppdaget havperle. Her finner du uovertrufne restauranter og kaféer, hvor du kan nyte deilig lokal mat. Og etter en herlig middag, kan du danse natten lang på en av byens trendy og populære diskoteker.

Byen har glimrende museer for både barn og voksne, samt forrykende forretninger med både dyre motemerker og mer prisvennlige merker, samt kunst, antikviteter og vakre gullsmykker. Libaneserne er glade i søte kaker, og du har derfor gode muligheter til å finne flere utsøkte bakerier og kaféer.

Liker du strand- og badeferie kan du besøke strandklubbene, hvor du kan bade og nyte livet. Men du kan også reise litt utenfor Beirut, hvor du vil finne praktfulle strender langs kysten.

Libanons vakre natur

Libanon deles av den spektakulære Libanon-fjellkjeden som reiser seg inn i landet fra nord mot sør. Det er et utrolig vakkert område, hvor du kan finne spennende fjellgrotter og store dramatiske kløfter, samt vakre, brusende elver. I vintermånedene legger det seg mye snø her, og Libanon er derfor en populær skidestinasjon i området.

I Libanon-fjellene vokser de store libanesiske sedertrærne, landets nasjonalsymbol, som blant annet kan ses på Libanons flagg.

Békaa-dalen, som ligger på den østlige siden av Libanon-fjellene, er meget fruktbar. Her dyrkes det vin, forskjellige grønnsaker og korn. De gamle, vakre romerske tempelruinene, Baalbek, ligger også i dette område.

Som turist i Libanon kan det være en god ide å orientere seg om den politiske situasjonen i landet før du reiser av gårde.

God reise til Libanon!

Billigste reise funnet på Travelmarket for Libanon: Oslo til Beirut 7. august til 20. september fra kr. 4 272,-

De mest populære lufthavnene i Libanon

Populære reisemål i Midt-Østen