Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Colombia

Bogota

Fjellet Cerro de Monserrate

Hvis man ønsker en helt spektakulær utsikt over byen kan man dra opp til toppen av Cerro de Monserrate. Fjelltoppen kikker ned over byen fra øst. Man kan enten ta en kabelbane eller gå til fots.

Muséer og kirker

Byen har mange interessante museer og gamle kirker, for eksempel: Museo del Oro, Museo Nacional, Museo Arqueologico, Santa Clara og San Francisco. Alle disse severdighetene byr hver især på en bit av Colombias historie, og de er alle plassert i nærheten av byens sentrum, så man kan gå rundt til de fleste.

Saltkatedralerne ved Zipaquirá

Zipaquira ligger 50 kilometer nord for Bogotá og er kjent for sine saltminer. Minene er blitt utnyttet og inneholder kun små reserver som står som et berg av salt. Inni fjellet har man hugget ut to underjordiske saltkatedraler. Den ene er stengt på grunn av sikkerheten, mens den andre er åpen for turister. Den åpne katedralen er enorm, og er 75 meter lang og 18 meter høy. Det sies at det kan være over 8000 mennesker i den.

Bucaramanga

Byen Bucaramanga

En moderne og travel industriby med et godt klima. Byen er mest kjent for dens sigarer og en av landets eksotiske matretter, nemlig kjempemaur som man steker og nyter til middagsmat.

Cali

Byen Cali

Cali er en velstående og livlig by med et varmt klima. Den er kjent for å huse noen av Colombias vakreste kvinner. I tillegg er byen kjent for sin salsamusikk. Cali og området omkring betraktes som et sentrum for salsamusikk.

Colombia

Byen Cartagena

Cartagena er en legendarisk by, kjent som Colombias mest fascinerende. Den er utrolig vakker. Byen er nå Colombias nest største havn, men har tatt vare på bygninger fra 1500- og 1600-tallet. Det innebærer at byen mer eller mindre er et levende museum hvis man tar en spasertur gjennom de koselige gater.

Byen Medellin

Medellin ble grunnlagt i 1616, men først på begynnelsen av 1900-tallet begynte byen å vokse for alvor. Først på grunn av kaffeindustrien, senere tekstilindustrien. I dag bor det 2 millioner mennesker her, noe som gjør den til Colombias nest største by.

Byen Santa Marta

Santa Marta ble grunnlagt i 1525, og den er den eldste overlevende by i Colombia. Santa Marta er ikke egentlig kjent i seg selv, men heller på grunn av El Rodadero like nord for byen, som har noen av Colombias beste sandstrender med turkisblått hav.

Byene San Agustin og Tierradentro

San Agustin og Tierradentro er to av de største attraksjoner i den sydvestlige del av Colombia, begge på grunn av deres arkeologiske betydning. En vandretur gjennom byene vil vise et mangfold av statuer, graver og gravhauger fra gammel tid, som alle vil fortelle noe om landets historie.

Feriestederne Bahia Solano og El Valle

Disse to områder utvikler seg i øyeblikket til å bli store feriesteder. Stedene byr på noen av Colombias beste sandstrender med fantastiske bademuligheter. Dessuten er områdene et godt utgangspunkt hvis man vil på ekskursjon på den nærliggende elven, eller på vandretur i den tropiske jungel.

Islas del Rosario området

30 kilometer sydvest for Cartagena ligger the Islas del Rosario, helt ute ved kysten. Området er hjemsted for helt utrolige sandstrender, og havet byr på praktfulle korallrev og fargestrålende fisker. Det er et fantastisk område for dem som vil snorkle eller dykke.

Kirken Santuario de Nuestra Señora de las Lajas Church

Syv kilometer fra Ipiales ligger denne legendariske kirken. Legenden sier at jomfru Maria viste seg på en enorm klippe midt i det 18. århundre. Kirken er konstruert slik at en av de store klipper kirken ligger på også fungerer som alter. Masser av pilegrimer fra Colombia og Ecuador reiser til kirken, og det er også mange fortellinger om mirakler som har funnet sted nettopp i denne kirken.

La Ciudad Perdida utfartsområde

Hvis man liker å se seg om på forskjellige steder må man besøke dette området. Her er det mulighet for å komme på flere dagers turer gjennom gamle ruiner og høye fjell. Guidene sørger for transport, mat og overnatting. Det er viktig å ha guider med, da disse turene går gjennom et område med store marihuana- og kokaplantasjer.

Landsbyen Villa de Leyva

Denne lille kolonibyen ble grunnlagt i 1572 og fremstår nesten urørt. Den er en av Colombias mest verdifulle arkitektoniske skatter. Landsbyen er et obligatorisk stopp på reisen.

Naturreservatet Parque Nacional los Katios

Dette er et av Colombias vakreste naturreservater. Et stort område i parken er dekket av regnskog, avbrutt av større innsjøer. Et godt stisystem gjør at du kan vandre rundt i parken mens du suger opplevelser til deg. En av hovedattraksjonene i parken er et 100 meter høyt fossefall.

Providencia

Providencia ligger ca. 90 kilometer nord for San Andrés. Den er kun 7 kilometer lang. Øyen er meget gammel, og er dekket av fjell og klipper som engang var vulkaner. Korallrevene er eksepsjonelle, og tiltrekker mange dykkere og andre som bare vil snorkle.

San Andrés

Øyen San Andrés er kun 13 kilometer lang og 3 kilometer bred. Øyen er flat og fylt med kokospalmer. Den har flotte strender og masse sol. Hvis man blir lei av å sløve på stranden er øyens havakvarium et godt alternativ. Her kan man se haier, havskilpadder og delfiner.

Popayán

Byen Popayan

Dette er en av de vakreste kolonibyer i Colombia. Mens andre har blitt modernisert og utviklet, har Popayan klart å beholde sitt kolonipreg. Etter at et jordskjelv i 1983 ødela mye av byen har innbyggerne gjenoppbygd den, og den fremstår i dag som et arkitektonisk pustehull.

Tunja

Byen Tunja

Tunja er en av de største byene i området. Den ble grunnlagt i 1539, og på tross av at det ikke gjenstår mye fra den tiden har man i Tunja restaurert det meste av byens sentrum. Det betyr at det er mange interessante og vakre bygninger, som absolutt er verdt et besøk. Byen ligger i 2800 meters høyde, og været er kjølig.

Bestill severdighetene dine her