Severdigheter Grønland

- Velg område -
» Grønland

Severdigheter Grønland

Hannibals Hus og Hage (Discobukten)
Hannibals Hus og Hage finner man i Saqqaq. Hannibal Fencker var berømt for drivhusene sine som var verdens nordligste. Tross beliggenheten fikk Hannibal de utroligste planter til å vokse i hagen sin og i 1973 fikk han Det Kongelige Hageselskaps sølvmedalje for ypperlig hagebruk.
Qeqeertarsuaqområdet (Discobukten)
På Qeqeertarsuaq i Diskobukten finner man Lyngmarksbreen. Her kan man kjøre med hundesleder om sommeren når solen skinner. Det krever en gåtur på et par timer for å nå toppen av breen, men det er verd alle anstrengelsene.
Hans Egede Statuen (Godthåb)
På vei ned mot den gamle kolonihavnen går man forbi et hus bygget med gule kampesteiner. I dag er det landsstyreformannens bolig, tidligere bodde byens grunnlegger Hans Egede i huset.
Julenissenes Sommerhus (Godthåb)
Ved Uummannaq ligger der et lite trehus som etter hvert er blitt ganske berømt. Huset ligger i Spraglebukten ved foten av Uummannaqfjellet. Huset er blitt kjent som julenissen sitt sommerhus, og selv om man kanskje ikke får et glimt av julenissen, kan man godt få en ide om at her bor det en eldre herre med langt hvitt skjegg om sommeren.
Kolonihavnen (Godthåb)
Kolonihavnen er den første havnen i Nuuk. Mange av de gamle kolonihusene står ennå og gir et godt inntrykk av hvordan den tidligere kolonien så ut. I havnebassenget kan man ofte se kajakkseilere som trener.
Samuel Kleinschmidt Lyktepæl (Godthåb)
Samuel Kleinschmidt (1814-1866) tilhørte de tyske hernhut-missjonærene. Han bodde litt utenfor byen, og de sier at han hver morgen på vei til seminaret hang lykta si på denne pælen. Her hentet han den igjen når han skulle hjem om kvelden.
Apparsutfjellet (Grønland)
Upernavik kommune på det nordvestlige Grønland er kjent for sine mange fuglefjell. På det største fjellet, Apparsut, yngler det over 100.000 lomvier, og det er de som har gitt navn til fjellet. Appa betyr lomvi og sut betyr fjell.
Grønlands Nasjonale Museum og arkiv (Grønland)
Museet ligger ved kolonihavnen i Nuuk. På museet kan man se de berømte mumiene fra Qilakitsoq, de er utrolig godt bevart. Museet rommer også en utstilling av kajakker, konebåter samt grønlandske drakter fra forskjellige distrikter og tider.
Innlandsisen (Grønland)
Innlandsisen dekker over 85 prosent av Grønland. Den ble dannet for 2-3 millioner år siden da klimaet plutselig ble kaldere. Snøen ble liggende og over en lang periode ble den omdannet til is. På de tykkeste stedene er innlandsisen over 3000 meter tykk.
Isbjørner (Grønland)
I vintermånedene kan man se isbjørner. De går bokstavelig talt rett forbi bygda når havet er frosset til om vinteren. Derfor nedlegges det relativt mange bjørner ved bygda.

Område og byguider

Område: 
By: 

Finn reisen til Grønland her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK