En solrik strand med stråparasoller og solsenger rettet mot det rolige turkise havet.

Severdigheter Mexico

Mexico

Agua Azul fossen

Denne fossen er absolutt verdt et besøk under oppholdet i Mexico. Vannet har en fantastisk blå farge og fossen har fått status som nasjonalpark. Det er mulig å bade i nærheten, men det er ikke helt ufarlig p.g.a. den sterke strømmen. Fossen ligger ca. halvannen times kjøretur fra Palenque.

Degollado teatret

Teatro Degollado ligger i byen Guadalajara på Plaza de la Liberación. Hver søndag formiddag er det opptreden med lokale musikere og tradisjonelle meksikanske dansere. Teatret ble påbegynt i 1855 i antikk gresk stil. Frisen ved inngangen viser de ni muser. Midt på plassen står dessuten en statue av frihetshelten Miguel Hidalgo.

Diego Riveras barndomshjem

Maleren Diego Riveras barndomshjem kan besøkes i byen Guanajuato. Huset er innrettet som et museum med utstillinger av noen av malerens første verker. Diego Rivera var marxist og derfor ikke spesielt populær i sin konservative fødeby. Byen har imidlertid med tiden tatt den berømte kunstneren til seg.

El Castillo pyramiden

El Castillo på Yucatán halvøya er en vakker pyramide som viser maya-indianernes kalenderregning. Det er 91 trinn til toppen på hver av pyramidens fire sider, noe som skulle utgjøre 365 trinn til sammen hvis man regner den øverste steinen med. Ned på pyramidens fundament teller man 52 felter, som representerer antallet av år i indianernes tidssyklus.

Maya-ruinene i Palenque

Restene av Maya-indianernes bosted ligger åtte kilometer fra Palenque på et platå omkranset av regnskog. I regnskogen skal det også gjemme seg adskillige andre bygninger, som bare venter på å bli utgravd. Ved ruinene kan man for eksempel se indianernes hieroglyfer og relieffer, frescomalerier og rikt utsmykkede bygninger. Den mest imponerende bygningen, «Inskripsjonenes tempel», ligger på toppen av en 24 meter høy pyramide.

Monta Albán ruinene

Monta Albán ruinene ligger vest for Oaxaca på et flere hundre meter langt og bredt fjellplatå. Stedet har igjennom tidene vært bebodd av blant annet zapotekerne og mixtekerne. Man skal sette av god tid til å besøke denne byen, som gjemmer på rester av palasser, pyramider og templer. I dag er ruinene grå, men var tidligere malt i strålende farger. Man kan fremdeles se maling i noen av gravene.

Xel Ha lagunen

Xel Ha lagunen er en nasjonalpark, og et av landets beste snorkelsteder med fargesprakende fisker, koraller og krystallklart vann. Her ligger det også et museum med restene av skipsvraket Mantanceros, som ble funnet utenfor lagunen.

Mexico City

Det Antropologiska Museum

Det Antropologiska Museum i Mexico City anses för att vara bland de bästai världen. Museet gömmer påi allt 12 arkeologiska rum, som berättar om de olika tidsperioder och kultureri Mexico, bland annat maya-kulturen. Samlingarna är arrangerade med mycket överblick, men om man intekann nå allt, är de bästasamlingar: Toltekerne (rum 6), Atzekerna (rum 7) och Mayanerna (rum 10).

El Zócalo plassen i Mexico City

El Zócalo er en historisk plass i Mexico City, oppført på ruinene av aztekernes gamle hovedstad Tenochtitlán. En sokkel ble for mange år siden reist på plassen som et monument til minne om Mexicos frigjøring fra spanjolene i 1821. Sokkelen ble stående i mange år, og ga plassen sitt navn, da zócalo betyr sokkel.

Markedet La Mercéd

La Mercéd er et enormt marked som ligger i den østlige delen av hovedstaden. Alt fra grønnsaker, meieriprodukter og kjøtt selges her, i en bråkete og vibrerende atmosfære. Markedet er faktisk det største i verden. Det vil være en stor opplevelse å få med seg, blant annet fordi det gir rike muligheter for å møte mexicanere i deres hverdag. Også tropefrukter selges her til en billig penge.

Solens pyramid

Solens pyramid ligger i det arkeologiska område Teothuacán. Solens pyramidär den tredje största i världen(50.000 kvadratmeter och 65 meter hög), och övergås bara av Cheops-pyramideni Egypten ochpyramiden i Cholula öst om Mexico City. Där är 248 steg till toppen av pyramiden,och på klara dagar ärutsigten fantastisk. Man tror, att det har stått en tempelbyggning tillreligiösa cereonier på toppen.

Yucatanhalvøya

El Castillo pyramiden

El Castillo på Yucatán halvøya er en vakker pyramide som viser maya-indianernes kalenderregning. Det er 91 trinn til toppen på hver av pyramidens fire sider, noe som skulle utgjøre 365 trinn til sammen hvis man regner den øverste steinen med. Ned på pyramidens fundament teller man 52 felter, som representerer antallet av år i indianernes tidssyklus.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her