Severdigheter Paraguay

Severdigheter Paraguay

Asunción

Etnogafisk museum Andrés Barbero

Dette museet med beliggenhet i Asuncíon gir et fremragende innblikk i hvordan livet og kulturen har utviklet seg i Paraguay gjennom tidene. Ikke minst er fotosamlingen veldig illustrerende, men også den arkeologiske utstillingen er interessant.

Gobierno palasset

Under diktatorstyret var det dødsstraff for å stå for lenge og kikke på presidentens palass. Men det hører fortiden til, i dag kan både turister og de lokale stanse og beundre det prangende palasset. Den vakre flaggseremonien er også verdt å få med seg.

Gravstedet Panteón de los Héroes

Dette gravstedet for generaler og soldater som er falt i Paraguays kriger med nabolandene, viser hvor høyt aktet soldater fremdeles er i landet. Heltene spiller fremdeles en sentral rolle i befolkningens selvforståelse.

Petrossi markedet

Markedslivet er en sentral del av hele den Sør-Amerikanske kulturen. Også Asuncións innbyggere elsker å gå på marked. Her er det alltid et sprudlende folkeliv. På lørdagsmarkedet Mercado Petrossi, som ligger langs Avenida Petrossi, kan man iaktta menneskene når de kommer hit for å snakke, le, drikke, spise og handle.

Paraguay

Byen Neu-Halbstadt

Som navnet antyder var det tyske emigranter som grunnla denne byen midt i det 20. århundre. Byen i seg selv er ikke veldig interessant, men sør for Neu-Halbstadt ligger det enkelte indianerreservater som det er verdt å besøke. I Neu-Halbstadt kan man kjøpe indiansk kunsthåndverk av fremragende kvalitet.

Damptog fra Asunción til Areguá

Hostende og harkende forlater dette gamle damptoget stasjonen i Asunción og setter kursen mot det lille stedet Aregúa. Det passerer noen av Asuncións fattige forsteder, kjører forbi den botaniske hagen før den ender i Aregúa. Det er på alle måter en morsom tur med det gamle toget, spesielt siden man passerer en rekke severdige steder på veien.

Itaipú demningen

Dette enorme monsteret på grensen mellom Paraguay og Brasil er verdens største hydroelektriske prosjekt noen sinne. Vannet fra elven Río Iguacu og Río Paraná velter gjennom demningen og produserer strøm. Uheldigvis ligger konstruksjonen der verdens største foss, Sete Quedas, lå før. Demningen er allikevel imponerende, og fortjener et besøk.

Nasjonalparken Defensores del Chaco

Parken i det ytterste hjørnet av El Chaco er landets største og mest utilgjengelige, men samtidig ett av de beste stedene i Sør-Amerika å se jaguarer, pumaer og andre store kattedyr. Skogene er tette, noen steder helt ufremkommelige. Men man kan hele tiden navigere etter toppen på det 500 meter høye fjellet Cerro Leon, som bryter landskapet.

Nasjonalparken Tinfunque

Denne parken er spesielt attraktiv for alle de som vil se ville dyr. På de lange savannene og i de uhyggelige brungule sumpene lurer det både krokodiller og capivarer, mens et utall spraglete fugler glir gjennom luften over.

Nasjonalparken Ybycuí

Ybycuí 150 kilometer fra Asunción. Her er det vakker natur med steile bakkeskråninger, små bekker, fosser og kildevann. Alt plassert i en frodig regnskog med glimrende turmuligheter. Parken er hjemmet til tusenvis av fargesprakende sommerfugler.

Trekirken i Yaguarón

Det er byens kjempestore kirke som gjør denne byen verdt å besøke. Franciskanerbygningen fra det 18. århundre er blitt byens varemerke. Den er både imponerende og særpreget. Men byen har også et lite, men interessant museum.

Trinidad og Jesuitterruinene

På grensen til Argentina ligger noen av de aller best bevarte jesuitterruiner fra tiden da spanske prester og indianere fikk området til å blomstre på 1600-tallet. Her ble det produsert musikkinstrumenter og religiøse effekter, men prestene og indianerne stod også for velfungerende landbruk og kvegdrift.

Øst-Paraguay (El Chaco)

Byen Ciudad de Este

Hva denne byen mangler i sjarm og severdigheter, har den til fulle i vitalitet og galskap. Byen er en skikkelig smuglerby, hvor alt kan selges eller kjøpes. Store varevogner stopper plutselig opp på gaten. I løpet av få minutter har man fått avsatt videospillere, skinnjakker og stereoanlegg. Selv handelen med lovlige varer foregår i et tempo som gjør det vanskelig å følge med.

Byen Itauga

Itauga er hjemstedet for Paraguays berømte kunsthåndverk nandutí. Byens kvinner broderer disse utrolig fine spindelvevskniplingene. Man kan se dem arbeide, for deretter å kjøpe med seg nydelige souvenirs fra Paraguay. Også byens museum, som utstiller effekter fra kolonitiden og frem til i dag, er verdt et besøk. I juli måned feires det fantastiske kunsthåndverket ved Festivval de Nandutí.

Bestill severdighetene dine her