Severdigheter Latvia

Severdigheter Latvia

Jurmala by

Jurmalas natur

Naturen i Jurmala har i århundrer tiltrukket seg turister. Både hvis man som pasient skal besøke et av byens kursteder for å nyte godt av byens helsebringende kilder og gjørme bad, eller man bare kommer for å bade og slikke sol, er området helt perfekt. Området er stadig fantastisk pent, men naturen har i den senere tid kommet til kort overfor de latviske virksomheters massive utslipp i Rigabukten. Myndighetene fraråder derfor i dag alle former for bading.

Lozmetejkalns området

Syd for Jurmala ligger Lozmetejkalns, den berømte slagmark hvor lett bevæpnede latviske soldater under første verdenskrig lykkes å nedkjempe en rekke sterke tyske stillinger. Områder er i dag fylt med graver som fra deres plass langs veien vitner om krigens absurditet.

Latvia

Motormuzejs museet

Rett utenfor Riga ligger det spennende bil – og motorsykkelmuseet Motormuzejs. Museet kan by på en lang rekke biler av nyere og eldre dato, og blant de virkelige kuriositeter er Joséf Stalins skuddsikre limousine.

Riga

Frihetsmonumentet:

Det nasjonale samlingspungtRigas og hele Latvias frihetsmonument ble reist i 1935 og fikk forbausende nok lov til å stå under det kommunistiske herredømme i landet. Frihetsmonumentet fungerte som nasjonalt samlingspunkt under kommunismen, men man kunne allikvel få store problemer hvis man var for åpenlys og for eksempel la ned blomster på stedet. Ikke desto mindre var det her demonstrasjonene mot det kommunistiske styret for alvor startet på slutten av 80-tallet.

Rigas katedral

Rigas russisk-ortodokse katedral, Krevu pareizticigo katedrale, er et monumentalt bygningsverk over kristendommen. Kirken er karakteristisk med sine fem kupler, som under kommunismen ble innrettet til et planetarium. Katedralen tjener derimot i dag igjen sitt hovedformål som Guds hus og er ganske imponerende.

Rigas kruttårn

Rigas gamle 26 meter høye kruttårn har foruten krutt lager fungert som fangekjeller og torturkammer. Tårnet har gjennom tiden blitt utsatt for bombardementer fra både svenskene og russerne, men har alltid blitt reist igjen. Vi kan allikevel se at tårnet har vært igjennom noen virkelige urolige begivenheter. Flere steder sitter det kanonkuler kilet inn i bygningens tykke murer.

Charter (fly+hotell)
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person

Finn reisen til Latvia her

Finn inspirasjon til Latvia her

Bestill severdighetene dine her