Panoramabilde av Machu Picchu med grønne terrasser mot en bakgrunn av tåkelagte fjell.

Severdigheter Peru

Arequipa

Byen Arequipa

Byen Arequipa ligger i 2325 meters høyde og er omgitt av et vakkert landskap med fjell og vulkanen El Misti. Byen er et godt sted for den som vil oppleve arkitektur og arv fra kolonitiden. Dessuten er den et godt utgangspunkt for mange severdigheter i nærheten, som for eksempel verdens dypeste kløft, Colca Canyon.

Cuzco

Byen Cuzco

Selve Cuzco er en hyggelig by med sentrum rundt Plaza de Armas, en plass med utsikt til byens katedral . Plassen er omgitt av små hyggelige restauranter og kafeer. Like bak Plaza de Armas ligger et av byens markeder, hvor man får kjøpt alt fra håndlaget tøy til plastikksouvenirer. Cuzco er et godt utgangspunkt for de som vil til Machu Picchu.

Lima

Markeder

Lima har flere markeder og hovedmarkedet ligger i den nordvestlige delen av byen. Her kan man kjøpe alt mellom himmel og jord. Markedet er livlig og kaotisk, og man skal være oppmersom på lommetyver. To andre utmerkede markeder er Polvos Azules og Indian Artisans Marked. Her er det ikke alltid samsvar mellom pris og kvalitet, så man bør tenke seg om før man kjøper noe.

Museo de la Inquisición

Museet forteller historien om den spanske inkvisajonen. I kjelleren er det fangeceller og torturkamre. Det er guidede turer på både spansk og engelsk, og man får innblikk i et helt spesielt og skrekkelig stykke historie.

Museo de la Nación

Museo de la Nación har gode utstillinger om landets historie. Tidsaldrene er fordelt på hver sin etage så man møter en ny tidsalder hver gang man går lenger opp. Museet har mange artefakter og bilder og er perfekt for de som er interessert i landets historie.

Nordkysten med Huarez

Den gamle byen Chan Chan

Chan Chan er en meget gammel by og det er funnet beviser på at fortidens innbyggerne var tidlig ute med å utvikle vannboringer, kanaler og matkasser. I dag er bare ruinene tilbake. Området består av en hovedby og ni omkringliggende mindre byer. I de små byene ble de «kongelige» begravet og de døde hadde hver deres by. Ruinene forteller en imponerende historie og bør besøkes.

Fiskerbyen Huanchaco

Denne lille fiskerbyen ligger cirka 15 kilometer nord for Trujillo og har områdets beste strender. Man skal allikevel være oppmerksom på at det kan være en del forurensning i vannet. Det beste tidspunktet å besøke byen på er fra januaer til mars. Da er det varmest. Hvis man ikke vil bade, kan man bli på stranden og følge firskernes arbeide. De kommer som regel inn til land om formiddagen.

Huarazområdet

Huarazområdet ligger i Parque Nacional Huascarán. Mange reisende kommer til Peru bare for å se dette området. Landskapet er utrolig flott med masse fjell og på grunn av disse er stedet perfekt for trekking og klatring. Perus største fjell, med en høyde på 6768 meter, ligger her.

Peru

Jungelbyen Iquitos

Iquitos er Perus største jungelby med 400.000 innbyggere. Man kan kun komme dit med fly eller båt. Byen lever av turister og olje. Den isolerte beliggenheten er kanskje grunnen til at Iquitos har unngått terrorister og voldelige overfall, som resten av landet kan være plaget av. Byen er et godt utgangspunkt for dem som vil på arrangert jungeltur.

Landsbyen Chachapoyas

Chachapoyas er en liten stille by i 2000 meters høyde på den østlig delen av Andeskjeden. Rundt byen ligger det utrolig mange arkeologiske severdigheter, blandt annet de fantastiske Kuélapruinene.

Landsbyen Chincha

Denne lille byen, 190 kilometer syd for Lima, er berømt for sin afro-peruianske musikk. I februar og juli arrangeres det store musikkfetsivaler som besøkes av mennesker fra de omkringliggende byene. Fok danser hele natten til deres egne musikk.

Macchu Picchuruinene

Denne imponerende byen lå gjemt under et skogkratt inntil 1911. Før det var det kun enkelte lokale indianere som visste om den. Mange av de gamle bygningene er godt bevart og har overlevd flere jordskjelv som moderne bygninger ikke ville ha klart. Hvis man er i Sør-Amerika bør man absolutt få med seg denne byen. Utsikten fra de øverste husene utover den mektige byen er et syn for livet. Man kommer ut til ruinene med tog eller helikopter. Man kan også gå over fjellene.

Taquileøyen

Isla Taquile er en liten, hyggelig øy i Lake Titicaca. Befolkningen går i fargesprakende klær som de selv lager. Øyen fikk først elektrisitet på 90-tallet, og den har ingen veier. Isla Taquile har flere inkaruiner og terasser og det er deilig å vandre rundt og se på disse fascinerende bygningsverkene samtidig som man nyter stillheten. Overnatting skjer hos de lokale og man spiser på små restauranter som serverer det de har for hånden.

The Inca Trail

The Inca Trail er, uten tvil, den mest populære vandreruten i Peru og hvert år besøkes den av flere tusen mennesker. Turen går fra Cuzco, gjennom flere gamle inkaruiner og ender som regel ved Machu Picchu. Landskapet er fantastisk med skog og snøkledde fjelltopper. Turen kan gjøres på tre eller fem dager.

Yarinacochasjøen

Yarinacocha er en liten vakker sjø som ligger 10 kilometer nordøst for Pucallpa. Tidligere var sjøen en del av elven Rio Ucayali, men nå er den avskåret fra elven. I den lille byen Puerto Callao kan man overnatte og leie båter til turer på sjøen. Her kan man se massevis av dyr, blandt annet delfiner, hvis man er heldig.

Puno

Byen Puno

Byen Puno kan ikke by på så mye annet enn et par gamle bygninger fra kolonitiden, men den er et knutepunkt i forhold til videre transport inn i landet og for en seiltur på Lake Titicaca.

Sørkysten med Arequipa

Byen Ica

Ica er en behagelig koloniby med 150.000 innbyggere. På grunn av byens høye beliggenhet er været tørt og solrikt. Byen er omringet av ørken med store sanddyner. Vann fra Rio Ica gir fruktbar jord til områdets mange vinplantasjer. Plantasjene er åpne for besøkende som får sjansen til å smake på Perus gode viner.

Bestill severdighetene dine her