Severdigheter Peru

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 8 939,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter Peru

Byen Arequipa (Arequipa)
Byen Arequipa ligger i 2325 meters høyde og er omgitt av et vakkert landskap med fjell og vulkanen El Misti. Byen er et godt sted for den som vil oppleve arkitektur og arv fra kolonitiden. Dessuten er den et godt utgangspunkt for mange severdigheter i nærheten, som for eksempel verdens dypeste kløft, Colca Canyon.
Byen Cuzco (Cuzco)
Selve Cuzco er en hyggelig by med sentrum rundt Plaza de Armas, en plass med utsikt til byens katedral . Plassen er omgitt av små hyggelige restauranter og kafeer. Like bak Plaza de Armas ligger et av byens markeder, hvor man får kjøpt alt fra håndlaget tøy til plastikksouvenirer. Cuzco er et godt utgangspunkt for de som vil til Machu Picchu.
Markeder (Lima)
Lima har flere markeder og hovedmarkedet ligger i den nordvestlige delen av byen. Her kan man kjøpe alt mellom himmel og jord. Markedet er livlig og kaotisk, og man skal være oppmersom på lommetyver. To andre utmerkede markeder er Polvos Azules og Indian Artisans Marked. Her er det ikke alltid samsvar mellom pris og kvalitet, så man bør tenke seg om før man kjøper noe.
Museo de la Inquisición (Lima)
Museet forteller historien om den spanske inkvisajonen. I kjelleren er det fangeceller og torturkamre. Det er guidede turer på både spansk og engelsk, og man får innblikk i et helt spesielt og skrekkelig stykke historie.
Museo de la Nación (Lima)
Museo de la Nación har gode utstillinger om landets historie. Tidsaldrene er fordelt på hver sin etage så man møter en ny tidsalder hver gang man går lenger opp. Museet har mange artefakter og bilder og er perfekt for de som er interessert i landets historie.
Den gamle byen Chan Chan (Nordkysten med Huarez)
Chan Chan er en meget gammel by og det er funnet beviser på at fortidens innbyggerne var tidlig ute med å utvikle vannboringer, kanaler og matkasser. I dag er bare ruinene tilbake. Området består av en hovedby og ni omkringliggende mindre byer. I de små byene ble de "kongelige" begravet og de døde hadde hver deres by. Ruinene forteller en imponerende historie og bør besøkes.
Fiskerbyen Huanchaco (Nordkysten med Huarez)
Denne lille fiskerbyen ligger cirka 15 kilometer nord for Trujillo og har områdets beste strender. Man skal allikevel være oppmerksom på at det kan være en del forurensning i vannet. Det beste tidspunktet å besøke byen på er fra januaer til mars. Da er det varmest. Hvis man ikke vil bade, kan man bli på stranden og følge firskernes arbeide. De kommer som regel inn til land om formiddagen.
Huarazområdet (Nordkysten med Huarez)
Huarazområdet ligger i Parque Nacional Huascarán. Mange reisende kommer til Peru bare for å se dette området. Landskapet er utrolig flott med masse fjell og på grunn av disse er stedet perfekt for trekking og klatring. Perus største fjell, med en høyde på 6768 meter, ligger her.
Jungelbyen Iquitos (Peru)
Iquitos er Perus største jungelby med 400.000 innbyggere. Man kan kun komme dit med fly eller båt. Byen lever av turister og olje. Den isolerte beliggenheten er kanskje grunnen til at Iquitos har unngått terrorister og voldelige overfall, som resten av landet kan være plaget av. Byen er et godt utgangspunkt for dem som vil på arrangert jungeltur.
Landsbyen Chachapoyas (Peru)
Chachapoyas er en liten stille by i 2000 meters høyde på den østlig delen av Andeskjeden. Rundt byen ligger det utrolig mange arkeologiske severdigheter, blandt annet de fantastiske Kuélapruinene.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Arequipa
• Cuzco
• Lima
• Puno

Finn reisen til Peru her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK