Severdigheter Kypros

» Kypros
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 639,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 2 745,- Fra 5 145,- Fra 3 595,-
Prisene er pr. person

Severdigheter Kypros

Fiskerlandsbyen Ayia Napa (Gazimagusa)
Den gamle fiskerlandsbyen i Ayia Napa er i seg selv et besøk verdt. Selvom byen har blitt et stort turistmål, har den til glede for både turister og fastboende bevart mye av sin opprinnelige identitet. Blant byens severdigheter er middelalderklosteret og kirken fra det 16.århundre.
Landsbyen Dhernia (Gazimagusa)
I Dhernia finner man tre kirker med den eldste, Ayia Marinakirken, i spissen. Den stammer fra det 15.århundre, og er særlig interessant på grunn av sine mange ikoner.
Landsbyen Paralimini (Gazimagusa)
Landsbyen Paralimini er blitt kalt områdets hovedby av tyrkiske styrker som har besatt halve Kypros siden 1974. Hvis man er interessert i flotte severdigheter, bør man kikke nærmere på Jomfru Mariakirken som har røtter helt tilbake til 1200-tallet.
Ayios Lazaros kirken (Larnaka)
En av Larnaka største severdigheter er Ayios Lazaros kirken som er bygget over Lazaros` grav. Det sies at Lasarus etter sin død ble vekket til live igjen av Jesus, og siden reiste til Kypros hvor han ble til sin endelige død. Kirken inneholder et enestående eksempel på barokk treutskjæring.
Kitionutgravningen (Larnaka)
I det 13.århundre før vår tidsregning lå Kition ca.der Larnaka ligger i dag. Byen er gravet ut, og besøkende kan blant annet se restene av imponerende vegger laget av kjempestore stein. Med til byen hører også et kompleks bestående av fem templer.
Larnaka fort (Larnaka)
Larnaka fort ble bygget i begynnelsen av det 17.århundre, og har siden blant annet blitt brukt som fengsel. I dag er det kultursenter og arkeologisk museum med funn fra blant annet Kition.
Amathus utgravningene (Limassol)
Ifølge legenden ble den gravide Ariadne etterlatt i Amathus av sin mann Theseus etter hans kamp mot Minotauren. Utgravningene er stadig i gang omkring Amathus,som ligger et par minutters kjøretur fra sentrum av Limassol.
Kolossislottet (Limassol)
Kolossislottet et stykke utenfor Limassol på vei mot Paphos er et vakkert eksempel på det 13.århundres militærarkitektur. Sitt nåværende utseende har det fått gjennom en delvis ombygging i det 15.århundre. Det har tjent som hovedkvarter for flere korsfarerordener på vei til og fra Jerusalem.
Kourionutgravningene (Limassol)
En av Kypros` mest spennende arkeologiske utgravninger ligger 19 kilometer vest for Limassol på vei mot Paphos. Utgravningens store amfiteater ble opprinnelig bygget i det andre århundre før vår tidsregning. Det vakre Eustolios hus rommer flere bad, værelser og en rekke flotte mosaikkgulv. Også Kourions katedral og flere andre bygninger har blitt utgravd og restaurert i et visst omfang.
Middelaldermuseet i Limassol (Limassol)
Det sies at korsfareren Richard Løvehjerte ble gift med Berengaria av Navarro der museet ligger i dag. Samme sted kronet han henne forøvrig til dronning av England. Opprinnelig lå det et Byzantisk slott her, men i det 14.århundre ble den nåværende bygning oppført , og i dag huser den et middelaldermuseum.

Område og byguider

By: 
• Gazimagusa
• Larnaka
• Limassol
• Nikosia
• Paphos
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK