Charterreiser til Kypros

Charterreiser til Kypros

Kypros er øya charterturisten aldri glemmer. Her fornemmer man historien og sivilisasjonens begynnelse. Samtidig gjør naturen og det fantastiske klimaet sitt til at en charterreise hit blir en helt spesiell ferie.

Billige reiser til Kypros

Fra Oslo

Fra Bergen

Fra Trondheim

Billige reiser til Kypros

 • Utvalgte tilbud

 • Oslo

 • Bergen Flesland

 • Stavanger Sola

 • Trondheim Værnes

Evabelle Napa Hotel Apartments
Evabelle Napa Hotel Apartments Superior Studio med balkong
Ksilofagu, Kypros 2. mar fra Oslo 7 netter
3 299,- Velg
Club Coral View Resort
Club Coral View Resort Leilighet (1 soverom)
Peyia, Kypros 9. des fra Oslo 7 netter
3 912,- Velg
Capital Coast Resort & Spa
Capital Coast Resort & Spa Studio
Kypros, Kypros 9. des fra Oslo 7 netter
4 118,- Velg
Atrium Zenon
Atrium Zenon Leilighet (utsikt over byen/bygninger) (1 soverom)
Larnaka, Øvrige Kypros, Kypros 9. des fra Oslo 7 netter
4 168,- Velg
Park Beach Hotel
Park Beach Hotel Rom - separate senger
Limassol, Øvrige Kypros, Kypros 2. mar fra Oslo 7 netter
4 684,- Velg
Polis 1907
Polis 1907 Superior dobbeltrom
Polis, Kypros 2. mar fra Oslo 7 netter
6 399,- Velg
Bedøm reisemålet (86 bedømmelser)
4.5

Uforglemmelige Kypros

Kypros er øya charterturisten aldri glemmer. Her fornemmer man historien og sivilisasjonens begynnelse. Samtidig gjør naturen og det fantastiske klimaet sitt til at en charterreise hit blir en helt spesiell ferie.

Gresk og tyrkisk er naturligvis hovedspråkene på denne delte øya, men engelsk og noen steder fransk og tysk er også i bruk.

Myten om Afrodites spesielle tilknytning til Kypros er elsket av alle her, for skjønnhetens og kjærlighetens gudinne tiltrekker mange turister.

Klimaet byr selvfølgelig på ordentlig ferievær i lange perioder av året. De varme, tørre somre begynner i starten av mai og fortsetter til midten av september eller lenger. Feriegjester nyter været i juli og august med temperaturer på rundt 29 grader og opp mot 36 grader. Ikke overraskende er badetemperaturene ved kysten også som regel behagelige: 23-29 grader i sommerperioden. I sommermånedene kan ferierende på Kypros forvente rundt 11,5 timer med klart solskinn om dagen.

Transport på Kypros

Charterturistene til Kypros stifter som regel bekjentskap med Larnaca eller Paphos internasjonale lufthavn. Fra disse to starter turen ut i øystaten.

Rundt om på Kypros kan man benytte seg av utmerkede bussrutene mellom byene, akkurat som de fastboende gjør. I tillegg kan man ta drosje for en billig penge. Andre charterturister velger å leie bil for å kjøre rundt på vidunderlige Kypros på egen hånd.

Fig Tree Bay

En av favorittene blant charterfolk er Fig Tree Bay. Her er vannet så klart og fint at man ikke tror sine egne øyne. Fig Tree Bay er en hyggelig by som absolutt tilhører kategorien ”meget barnevennlig”. Samtidig kan Fig Tree Bay tilby et hav av aktiviteter som man kan kaste seg ut i, enten det er vannski, windsurfing, vannsykkel eller noe helt annet. De mest sporty kan også melde seg på et introduksjonsdykk for rundt 600 kroner.

Ocean Aquarium viser frem det fantastiske livet i havet, og vil man selv i vannet er badelandet Water World i Ayia Napa et besøk verdt.

Larnaca

Larnaca på sørkysten av Kypros er den tredje største byen på øya etter Nicosia og Limassol. Larnaca har rundt 70.000 innbyggere, et antall som stiger loddrett i chartersesongen. Byen er kjent for sin internasjonale lufthavn og er elsket av turister som ikke er så glad i overfylte steder.

Larnacas historie kan føres helt tilbake til det 13. århundre før Kristus og byen er rik på historiske og arkeologiske steder. Derfor er de arkeologiske utgravningene i Kition et must for folk som besøker området. Det samme gjelder den vakre kirken Ayios Lazaros.

Paphos

På vestsiden av Kypros ligger Paphos. Hvis man liker skjønne, rolige omgivelser er Paphos et godt tips. Byen var hovedstad på Kypros i Alexander den stores tid, og her finner man mange historiske steder.

Charterturister oppdager ofte Paphos ved en tilfeldighet, men blir så forgapt i byen at de kommer tilbake. Fra byens havnepromenade ser man tydelig hvorfor. Fra havnen kan man gå til byens gamle borg og videre til St. Pauls avenue.

Spis av kjærlighetens øy

Hvis en charterferie skal ha en litt annerledes smak enn den man kjenner fra før, er maten et godt sted å begynne. Det gjelder ikke minst på Kypros, som i tillegg til tradisjonelle fransk- og italienskinspirerte menyer kan lokke med på de lekreste kypriotiske retter.

Et godt tips er å bestille den lokale Meze som består av opptil tjue småretter. Det kan være feta, grønn paprika, oliven, kypriotisk ost, tomater, blekksprut, grillspyd med kylling, kalkun og mye annet. Man blir god og mett…

En ferietur til Kypros er så absolutt også en reise i matkunst, for her kan man gyve løs på tradisjonelle retter som lammestuing, ravioli eller kanskje kokt kalvekjøtt. Det kulinariske Kypros er like forførende som Afrodite.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Cypern | Charterresor till Cypern

Ofte stilte spørsmål om reiser til Kypros

Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til Kypros?

Du kan reise til Kypros fra følgende flyplasser: Bergen Flesland, Kristiansand (Kjevik), Oslo Gardermoen, Stavanger Sola og Trondheim Værnes

Charterreiser och reiser til Kypros

Charterselskaper med charterreiser til Kypros

 • Billige charterreiser med Apollo
 • Billige charterreiser med Escapeaway
 • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
 • Billige charterreiser med TripX
 • Billige charterreiser med TUI
 • Billige charterreiser med Ving

Finn reisen til Kypros her

Finn inspirasjon til Kypros her

Les mer på bloggen vår