Fargerik by ved vannkanten med historiske bygninger og en stor kuppelkirke.

Severdigheter Portugal

Algarvekysten

Byen Portimaò

Portimaò er en av de største byene og fiskehavnene på Algarvekysten. Man behøver likevel ikke bare oppleve fisk under et besøk her. Byen er også kjent for sine møbler, og det er mulig å gjøre en god handel her.

Azorene

Øyen Pico

På øyen Pico får man en følelse av uberørthet, av noe opprinnelig. Man påvirkes av fjellene med snø på toppen, hvalene, de gamle fiskerne og vindyrkerne. Et besøk på Pico er som å trå inn i en miniatyrverden som er bygd av alt som er naturlig, og hvor det eneste som forstyrrer stillheten er små hyggelige landsbyer med utsikt utover Atlanterhavet.

Øyen Santa Maria

I bergskråningene på Santa Maria, den nederste av Azorene, er det bygd enorme trapper i terrenget, hvor det står vinranker. Den sjarmerende øyen Santa Maria er et av Azorenes peneste steder. Hit til byen Vila Do Porto kom Columbus etter sin første tur til Amerika. Man kan forstå at han dro hit når man først har sett Santa Marias vakre utsikt og landskapet som er badet i konstant sollys.

Estoril

Cascaisbukten.

I Cascias er bukten hovedattraksjonen i byen. Det er en opplevelse å gå på stien langs bukten og se på kontrastene mellom fargestrålende gamle fiskebåter, og yachter i millionklassen som også ankommer havnen.

Høyden Estoril

Tett på Estoril ligger høyden Estoril, som er 109 meter høy. Det er kanskje ikke så høyt for et land som kan skryte av fjell, men stedet byr på annet enn sine meter over havet. Høyden er berømt for sine trær, og særlig for palmer, eukalyptus og furutrær.

Kapellet Nossa Senhora da Vitória

I kapellet Nossa Senhora da Vitória i Cascais kan man oppleve et helgenbilde av St. Anthony. Bildet var med da et lokalt infanteriregiment kjempet mot franskmennene under krigen på den Pyreneiske halvøyen fra 1808-1814. Citadellet er fra 1700-tallet og er den portugisiske presidents residens. Nær ved ligger også historiske gravplasser som kan besøkes.

Faro

Byen Faro

Hvis man vil ha et historisk og kulturelt supplement til badeferien, skal man besøke byen Faro. Faro er Algarvekystens hovedstad og har mange monumenter i bybildet. Det finnes blant annet en romersk katedral, Sâo Francisco-kirken og Nossa Senhora da Assuncâo. Byen byr også på museer som Infante Dom Henrique, Antoniano og Ramalho Ortigâo-museet.

Funchal

Byen Funchal

Funchal er Madeiras nesten fem hundre år gamle hovedstad, og er med sine 120.000 innbyggere øyens største by. Byen sies å ha fått sitt navn fordi det vokser mye fennikel i området. Funchal ligger perfekt på toppen av noe som minner om et amfiteater, som starter på stranden og reiser seg opp mot byen.

Lisboa

Klosteret Jerónimos og tårnet Torre de Belém

Byggingen av Jerónimos kloster i Portugals hovedstad Lisboa startet i 1502, og ble ferdiggjort i slutten av samme århundre. Klosteret overlevde et jordskjelv i 1755. I samme område kan man også se tårnet Torre de Belém, som sannsynligvis er et av de mest fotograferte monumenter i Portugal.

Madeira

Den engelske kirke

Kirken ligger i midten av byen Funchal og er vakkert plassert i en hage på Rua do Quebra Costas. Kirken er et av de 44 bispedømmer i den engelske kirke, og er verd å besøke på grunn av beliggenheten.

Elven Ribeiro Frio

Ribeiro Frio, den kalde elven, ligger nord på Madeira og er et populært utgangspunkt til turer i terrenget.Ribeiro Frio har et frodig grønt landskap. Det grønne teppet dekket i sin tid hele Madeira, men nå er det på denne delen av øyen at det opprinnelige landskapet er best bevart.

Fiskebyen Câmara de Lobos

Denne koselige fiskebyen ligger fem kilometer utenfor Funchal. Byens omgivelser er så vakre at de i sin tid inspirerte Winston Churchill til å male dem. Byen er veldig kunstnerisk og kan i tillegg til den gode atmosfæren by på drinken poncha, som stammer fra denne byen. Poncha er en blanding av sitronjuice, honning og sukker, og kan fås i alle lokale barer.

Porto

Dom Luís I’s bro

Dom Luís I’s bro som går over elven Douro, ble bygd i 1881-85 av den franske ingeniøren Alevandre-Gustave Eiffel. Legg spesielt merke til broens bue, som er en av de største i Europa.

Nasjonalmuseet:

Porto har flere museer. Det flotteste er Soares do Reis National Museum, som blant annet kan fremvise romersk kunst, skulpturer og malerier.

Portos katedral

Portos katedral ved Visigothic-citadellen var opprinnelig en romersk bygning fra 1200-tallet, men ble ombygd i det 17. og 18. århundre. Legg merke til de blå og gule teglsteinene som pryder veggene. De er veldig vakre og er typiske for regionen. Se også i tilknytning til katedralen tårnet Torre dos Clérigos. Dette granittårnet er fra 1800-tallet og er 75 meter høyt.

Portugal

Almourol slott:

Almourol er Portugals mest romantiske slott. Slottet ligger cirka 130 kilometer nord for Lisboa, nær byen Tomar. Slottet har en vakker beliggenhet ved elven Tejo. I Tomar ligger det også en kirke fra det 12. århundre som er et besøk verd.

Byen Fátima:

Fátima er et av de mest berømte og besøkte religiøse steder i verden. Byen ligger 30 kilometer nordøst for byen Leiria. Fátima er oppkalt etter den mauriske prinsesse med samme navn. I 1917 så en stor forsamling i Fátima en « mirakuløs solformørkelse », og siden har stedet vært besøkt av pilegrimer i tusentall.

Klosteret Batalha

En god dagstur fra Lisboa kan man besøke klosteret Batahla, som man brukte 100 år på å bygge.Klosteret var i mer enn 200 år residens for det portugisiske monarki. Byggingen av Batalhaklosteret ble grunnlaget for en nasjonal gotisk arkitektur.

Kvarterene Baixa og Alfama

Disse kvarterene er noen av de eldste i Lisboa. Her finner man noen av byens eldre monumenter, og går på hyggelige brosteinsbelagte gater og plasser. Disse kvarterene har mange markeder, hvor man kan kjøpe håndlagde varer. De gamle kvarterene er omkranset av de mest fargerike bygninger i Lisboa.

Museer:

Lisboa har en rekke spennende museer. Blant annet Museu Nacional do Aculejo, som har en vakker samling av dekorative vedovner. Man bør også oppleve Museu Galouste Gulbenkian, som betraktes som et av de vakreste museene i Portugal. Her kan man se malerier, skulpturer og keramikk fra hele verden. Museet har også en samling av mynter og tepper.

Nasjonalparken da Peneda-Gerês

Denne parken i den nordlige del av Portugal ligger nær grensen til Spania, og har et rikt mangfold av variert flora og fauna. I tilknytning til nasjonalparken kan man også leie hester og kanoer. På turen til Peneda-Gerês er det gode muligheter for en svømmetur.

Øyen São Miguel

São Miguel. Den største av øyene i Azorene, og en øy med en skremmende historisk bakgrunn. Øyen har blitt hjemsøkt av et vell av jordskjelv siden det 15. århundre. Men i dag er den sikker å besøke, og med sitt barske, men også frodige landskap gir den en helt spesiell naturopplevelse.På São Miguel dyrkes en del forskjellig frukt, vin, te og tobakk. Den største byen Ponta Delgada er også verd et besøk.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her