En trebåt med fargerike bånd, krystallklart turkis vann og bratte kalksteinklipper.

Severdigheter Thailand

Bangkok

De kungliga båtarna

De kungliga båtarna kan betraktas i en hall, när de inte en sällsynt gång seglar i procession på floden Chao Phraya. Flottan räknar allt som allt 35 rikt utsmyckade båtar. De långa slanka träbåtarna är målade i fantastiska färger och är belagda med bladguld. Den vackraste av dem alla är kungens 45 meter långa båt, vars stäv har form av en svanhals, varifrån ett förgyllt svanhuvud höjer sig med en gyllen lampa i näbben.

Grand Palace

Grand Palace byggdes 1782 när kung Rama 1 besteg tronen och Bangkok grundades som huvudstad. Palatsets grundplan är nästan identisk med det kungliga palatset i Ayuathaya, som brändes av burmeser. Detaljerna på det vackra slottet, har ompysslats, och slottet omges av en 1900 meter lång vit mur.

Jim Thompsons hus

Detta anmärkningsvärda hus tillhörde amerikanen Jim Thompson, som kom till Thailand i slutet av andra världskriget och grundade landets sidenindustri. Huset som byggdes utan spikar och skruvar är idag ett museum som visar Thompsons fina samling asiatisk konsthantverk.

Thailands nasjonalmuseum

Nasjonalmuseeet ble bygget av Rama 1. i 1782 og ble første gang benyttet til sin nåværende funksjon i 1874. Museet består av tre fløyer som inneholder utstillinger av historiske og religiøse figurer fra de forskjellige tidsperiodene, samt kunstgjenstander og etnografiske effekter – ikke bare fra Thailand, men fra hele Asia.

Wat Arun

Wat Arun betyr Daggryets Tempel. Det vakre tempelet ligger ut mot Chao Phraya og fra elvens motsatte bredde ser tempelet fantastisk ut i daggryets skjær. Den 79 meter høye pagoden er dekket av flerfargede porselensstykker.

Wat Phra Kaeo

Wat Phra Kaeo, Smaragdbuddhaens Tempel, ligger innenfor Grand Palaces murer. Tempelet, som ble bygget i 1785 av Rama 1., inneholder flere thailandske kunstskatter. Blant annet den 75 cm meter høye smaragdbuddha, som er hugget ut av et stykke jaspis.

Wat Po

Det vidstrakte tempelet Wat Po er nabo til Grand Palace. I tempelet finner man blant annet den enorme forgyldte «Liggende Buddha», som er 46 meter lang og 15 meter høy. Wat Po var sentrum for allmen lærdom og blir kalt «Thailands første universitet». Tempelets bygninger er utrolig vakre og fylt av detaljer.

Wat Sakhet

Wat Sakhet kalles også «Det Gyldne Fjell». Det skyldes den gyldne chedi på fjellets topp, som stammer fra det 18. århundre. Bygningsverket ble påbegynt av Kong Rama 3, men først fullført i Kong Rama 5.s regjeringstid. Fra Det Gyldne Fjell er det en fantastisk utsikt over Bangkoks gamle bydel.

Wat Traimit

I dette lille, beskjedne tempelet står den berømte Guldbuddhaen. Figuren er 3 meter høy og vejer 5,5 tonn. Forskere mener at buddhaen er mellom syv- og åttehundre år gammel og stammer fra Sukhothai-perioden. Buddhaen som inntil 1933 var dekket av gips, ble oppdaget ved en tilfeldighet da bygningsarbeidere skulle flytte gipsfiguren. Kablet på kranen knekte og da figuren traff bakken sprakk gipsen og avslørte gullet.

De Thailandske øyer

Den store Buddha’en

Denne 12 meter høye gullstatuen av Buddha i sittende posisjon, er en av Koh Samuis mest populære attraksjoner. Statuen finns i Wat Phra Yau på øya Koh Fan. Fra toppen av templet er det en fantastisk utsikt.

Na Muang fossen på Koh Samui

Na Muang består egentlig av to fosser. Det første, som er lett tilgjengellig, faller 18 meter. Ved fossens bunn ligger et vakkert lite «svømmebasseng» der man kan ta seg et forfriskende lite bad. Den andre fossen faller 80 meter. Veien dit er ganske tøff, og krever skikkelig fottøy.

Neglen og Koh Pannyi

De to øyene ligger i Phang Nga bukta. Neglen ble kjent når noen av scenene i James Bond filmen «Mannen med den gyldne pistol» ble filmet der. I nærheten av Neglen ligger Koh Pannyi, som er en havsigøynerby. Byen ligger ved en klippe og er bygd på vannet. På seilturer i Phang Nga stopper man ofte i Koh Pannyi for å spise.

Nord-Thailand

Chiang Mai Zoo

Den zoologiske hagen i Chiang Mai ble grunnlagt i 1920 og var opprinnelig en amerikansk misjonærs private samling. Han forærte byen hagen da han pensjonerte seg. Det finnes mer enn 6000 dyr i hagen, blant annet 12 pingviner. De første noensinne sett i Thailand.

Doi Inthanon Nasjonalpark

Nasjonalparken har fått sitt navn etter Thailands høyeste fjell, Doi Inthanon, som ligger i parken. Men det er ikke det eneste storslagne naturfenomenet som finnes i parken. De vakre fossene Mae Klang, Mae Ya og Vivacharatarn er fantastiske når de faller nesten loddrett ned fra klippene og kaskader av vann spruter i alle retninger.

Elefantshow

Elefanten har i løpet av århundredene blitt brukt som arbeidsdyr i det nordlige Thailand og blir det fremdeles. Når tunge teakstammer skal flyttes gir elefantene en hjelpende snabel. Runt omkring i Nord-Thailand ligger elefantleire der dyrene trenes. I de fleste av disse leirene har de oppvisninger for turister, slik at de kan se hvordan dyrene arbeider.

Sentral-Thailand

Broen over elven Kwai

Broen over elven Kwai står som et minnesmerke over de grusomhetene japanerne utsatte de allierte krigsfangene for under 2. verdenskrig. Fangene skulle bygge en jernbane langs elven, og man mener at 16.000 allierte og 100.000 asiatiske fanger døde under byggingen. Hvert år avholdes et show ved broen til minne om de mange døde.

Khao Yai Nasjonalpark

Khao Yai Nasjonalpark er med sine 2100 km2 en av landets største nasjonalparker. Parken er dekket av frodig regnskog, og har både fjell og storslagne fosser. Tigre, elefanter, bjørner, villsvin og aper er blant de mange dyrene, som lever i parken.

Sukhothai

Sukhothai var Siams første hovedstad og ble grunnlagt i 1238. Byen var dengang imponerende i størrelse og utsmykning, og i dag kan man se ruinene av den prektige byen. De mange, vakre tempelruinene vitner om den tidligere hovedstadens storhetstid.

Wat Phra Sri Ratana Mhathat

Wat Phra Tatana Mahathat ligger i den over 500 år gamle byen Phitsanulok ved elven Nan. Tempelet rommer den berømte sittende bronsebuddhaen Phra Buddha Chinarat. Buddhaen er i Sukothai stil og fra det 14. århundre. Buddhaen er et av de fineste eksempler på denne stilen.

Thailand

Ayutthaya

Ayutthaya ble grunnlagt av Kong U-Thong på 13-hundretallet. Byen var Thailands hovedstad inntil den ble totalt ødelagt i 1767 av burmeserne. Bortsett fra murer, søyleganger og murstensfundamenter står ingentingg av den prektige byen tilbake. I dag kan man så se ruinene av den før så prektige byen. Noen av bygningene er delvist restaurert og gir et glimrende inntryk av hvordan byen så ut.

Jeath-museet

I Kanchaburi ved broen over elven Kwai ligger Jeath museet, som forteller om broens triste historie. Historien blir fortalt av fangene selv, gjenom deres egne bilder og tegninger. Et besøk på museet er en rå opplevelse.

Muang Boran

Muang Boran er et utendørs kulturhistorisk museum, og Thailands svar på Maihaugen. Museets hovedattraksjon er en stor park der man har bygget kopier av Thailands mange berømte templer og hus. Parken gir godt innblikk i hvordan thailandsk arkitektur har forandret seg gjenom tidene.

Ruinene ved Phimai

De gamle ruinene ved Phimai er et vitnesbyrd om khmerrikets utstrekning. Byen stammer fra det 10’ende århundret og ble grunnlagt av kong Jayavarman av Angkor Wat. Angkor Wat ligger i Kambodsja og en gang i tiden var de to byene forent av en vei, til tross for avstanden på 240 kilometer mellom dem.

Thailand-bukta

Nattmarkedet i Hua Hin

Nattmarkedet er stedet der lokalbefolkningen treffes for å handle og prate. Om dagen finnes det ikke et spor av markedet, men om kvelden åpner de månge bodene og gatekjøkkenene. Maten du kan kjøpe på markedet er god og svært billig.

Phetchburi

I denne lille vakre byen nord for Hua Hin finnes det foruten adskillige templer også det vakre hvite palasset Khao Wang. Palasset ble bygget av kong Mongkut omkring 1860. Fra palasset er det en fantastisk utsikt over byem, og man kan se grensen til Burma.

Samut Prakarn

Samut Prakarn er den største krokodillefarmen i verden og etablert i 1950. I dag er alle ville krokodiller utryddet i Thailand men på farmen finnes det over 60.000 dyr. Det er i hovedsak deres hud folk er interessert i, ettersom det brukes til sko og vesker.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her